Dit for min tv-kväll

Nej, vad besviken jag blir!

1. Jag är övertygad om att det är måndag idag och dags för nya avsnitt av Desperate Housewives.

2. Jag inser att det är tisdag. Ingen Desp-dag idag, alltså.

3. Då jag vet att det är tisdag kommer jag på att det är dags för andra avsnittet av den lovande serien Jericho.

4. Jag noterar att det är tisdag men att Jericho sänds på onsdagar.


Man blir ju så lessen.

Samarbete

Kristinestad samarbetar norrut. Tur! Men ack, det var nära! Tänk på svenskans ställning om de gått in för samarbete med Suupohja! Det vore nog närapå en dödförklaring. Om man tänker framåt, alltså. Ett samarbete gällande vården nu kan i framtiden betyda ett samarbete i betydligt vidare mening. Men till all lycka röstades det för ett hälso- och socialvårdssamarbete norrut. Med nöd och näppe.

Sista halvtimmen

Den senaste veckan i korthet:

Torsdag: Farewell party för kursdeltagarna här i Domvillan. En rolig fest med mycket mat, vin och bål. Kvällen avslutades med internationella karaokeinslag på Baila Baila...

Fredag: Sovmorgon. Avslutningsdag för kursen, lite rusch med det ena och det andra. Många farvälkramar. Efter att det sista bordet flyttats på rätt plats, den sista termoskannan tvättats ur och den sista kursdeltagaren lämnat byggnaden for jag hem och packade. Några dagar tidigare hade jag nämligen bestämt mig för att spendera helgen i Stockholm. Impulsiv, vadå?

Lördag: Tidig väckning. Hämtades i hamnen av mamma och Heidi. Frukost, lek och så åkte vi till systeryster i Enköping. Mera lek. Och så lite strandliv, fast vi konstaterade att strandlivet nog var slut för sommaren. Det var kallt och dessutom var halva stranden invaderad av massor med gäss. Men det gick bra att grilla. Och åka båt. Sen tillbaka til Stockholm via Kista Galleria.

Söndag: Sovmorgon. Tunnelbana till city och buss till Djurgården där mamma och jag tänkte ta en skön söndagspromenad. Det vi gjorde vi också, fast alltför ofta tvingades vi kryssa mellan de 20 000 Tjejmilen-deltagare som också befann sig på Djurgården denna dag... Sen promenerade vi vidare in till stan och efter att ha gått närmare 20 km var det skönt att sätta sig ner och äta lunch på Djingis Khan.

Måndag: Jag var på en tripp till Farsta centrum och gjorde några små fynd. Sen lagade vi mat, promenerade och på kvällen for vi till Åbo. Ja, med båt då alltså.

Tisdag: Körde av båten, for hem och åt frukost, vinkade av mamma som for hemåt. Och så till jobbet.

Nu: Åtta minuter kvar av bibbapraktiken.


Väldig osammanhängande, jag vet.
Nu ska jag vinka hejdå.




Tystnad

Här ekar det tyst.

Veckan har skenat iväg, det är redan torsdag kväll och dags för Farewell party för kursdeltagarna. Jag ska servera lite smått, ha hand om lite praktiska saker och sånt men nog själv också dricka några glas vin.

Skulle inte alls ha lust med något party, utan helst bara ligga här hemma och slappa men vad gör man? Är istället ledig fram tills lunchen imorgon, vilket alltså innebär ännu en sovmorgon den här veckan! :)

Jag vet inte om jag dragit på mig nåt virus eller nåt, men jag är inte i skick. Mår konstigt. Kanske beror det på gårdagens kebab. Det var typ den godaste kebab jag någonsin ätit, men aj vad min mage inte tyckte om den. Jag hade hemska magkrämpor hela kvällen och ännu imorse kände jag av det. En lätt släng av matförgiftning? Knappast, då skulle jag säkert mått sämre, men kanske var yogurthen i den gammal? Eller så var den helt enkelt inte laktosfri. Funderar nämligen att jag blivit laktosintolerant och har på sistone skippat mjölken och försökt hålla mig till HYLA-produkter. Med resultat att jag mått bättre - ingen svullen mage.

Men nu är klockan tio över. Och jag ska vara på jobbet igen halv sex.
Dags att sminka sig, med andra ord :)


Roadtrip

image74
www.porvoo.fi

Hemma igen efter en dag på språng. Vi har utforskat Östra Nyland lite närmare och spenderat halva dagen i Borgå. Vilken fin stad! Jag tror faktiskt aldrig att jag varit där förut, och om jag har så bara på genomfart. Eller? Nåja, gamla stan var i alla fall jättemysig. Och Domkyrkan på återuppbyggnad efter att den nästan brändes ner ifjol. På hemvägen gick vi en runda på Ikea Vanda och var också en sväng till köpcentret Jumbo.

Semester, alltså. Nu ska vi se
Fracture.

Fånga dagen

Sovmorgon var just det jag behövde just nu. Kravlade mig ur sängen först elva, faktiskt. Minns inte när jag senast skulle ha sovit så länge! Min gubbe sover fortfarande, men så kom han från jobbet halv nio imorse också. Dagens projekt är städning och motion men jag tror jag börjar med att diska och göra en wok. Ikväll kommer L & M hit på hamburgerfest. Vi har hela sommaren planerat att grilla hamburgare på vår balkong, och ikväll blir det äntligen av. Ska bli skoj. Sen lär vi ska se fotboll också...

image73

Igår jobbade jag, gick en runda på stan, shoppade lite och på kvällen var jag ute med L och A på en liten pubrunda.

Men nu ska jag fånga dagen!


Män som hatar kvinnor

Veckoslut. Finally!
Jag måste jobba 12-16 imorgon, men sen är jag ledig söndag, måndag och tisdag. Oslåbart. Då ska jag ha sovmorgon och vara äckligt lat! Eventuellt blir det en tripp till Helsingfors/Borgå/någon-annanstans också. Får se. Imorgon kväll händer nog nånting också, men jag har ännu inte funderat ut vad. Kanske laga mat med L? Ikväll händer i alla fall inte så mycket. Snubben for just på nattskift och jag är trött.

Det är höst ute.
Men så är det också den 17 augusti. Helt otroligt egentligen, vad snabbt tiden går. Jag har inte ens en hel vecka kvar på jobbet nu, om jag räknar bort semesterdagarna. Och den 3 september börjar nya praktiken. Det ska bli intressant att se hur det blir. Vet ju inte riktigt exakt vad jag ska göra ännu. Eller jo, jag vet ju vad jag ska göra men vet inte exakt hur svårt det kommer att vara. Till en början kommer det nog att vara krångligt, delvis eftersom jag inte är insatt i de juridiska begreppen varken på finska eller svenska, men då jag kommit in i det ska det säkert gå bra. Lite spännande är det , fast bara spännande på ett roligt sätt. Jag känner redan chefen lite och har ju redan umgåtts med henne och resten av personalen tre månader så det är inget att vara nervös över. Bara kul faktiskt att få vara kvar ett tag till...


Nu ska jag börja läsa
Män som hatar kvinnor, som lär ska vara så bra. Hoppas mamma och alla andra har rätt!

image72

Nattblogg

Det är konstens natt i Åbo inatt och jag har varit ute med min arbetskompis K (kurssekreterare på kursen som nu pågår) och hennes kompis M och kollat runt. Inte mycket för världen egentligen, men ett plus för den svenskspråkiga delen av Konstens natt! Jag hittade ett jättefint trähalsband i ett stånd vid ån. Det är gjort av mexikanska kastanjenötter och sa jag att det är jättefint? Sen drack vi lite vin på en åbåt.

Men nu är jag hemma och nu väntar jag på snubb som kommer från jobbet vilken minut som helst. Jobb imorgon då han får ligga här och sussa. Men jag ska banne mig sluta tidigare imorgon för den här veckan har varit mycket intensiv. Huh. Jag har inte ens haft lunchpauser. På riktigt, jag som brukar vara utsvulten klockan halv elva på förmiddagen. Idag kom jag hem kvart i fem och insåg att jag inte ätit nånting! Eller jo visst, har förstås plockat i mig ett kex här och ett kex där, men ingen riktig mat.

Det har varit fullt upp med att serva kursdeltagarna med det ena med det fjärde. Och sen idag den stora utmaningen: Servera president Halonen med make Arajärvi samt Åbo Akademis rektor och viktiga personer vid institutet kaffe, paj och tårta. Allt har de senaste dagarna (läs: veckorna) handlat om
statsbesöket. Jag och K fick uppdraget att agera servitriser och det gick nog bra också, men särskilt roligt var det inte. Men jag har träffat fru president och hon verkar (som alla säger ) mycket folklig. En helt vanlig person, vilket hon ju också är. Sen skämtade hon och höll igång diskussionen vid bordet. Då de gick ut skämtade hon också med oss.

Nog om det. Nu kom Snubben.


Godnatt.



Söndag

Skönt med söndag och att få ha sovmorgon! Igår kväll hann jag hem en stund med de andra, innan vi fortsatte till the Castle. Det var mörkt och började plötsligt regna så någon åbåt blev det inte. Men i alla fall helt trevligt.

Nu väntar vi besök. Syster med man kommer via en sväng innan de fortsätter ut i Åbolands skärgård. De ska äta här, så det börjar bli dags att börja kocka. Eller, jag har ju min privatkock. Jag gör sallad och diskar :)

Jobb sen idag, ca 16-22.

Ha en skön söndag!

Fast...

Fast egentligen så vill jag inte alls studera.
Egentligen så är det hemskt skönt att få jobba hela hösten.

Men att, nu är det mycket.


Sitter på jobbet och väntar på kursdeltagare till kursen som börjar på måndag. Om en och en halv timme kommer en tjej, eller kvinna, från Laos med buss från Helsingfors-Vanda, så nu är det bara att vänta, vänta. Och då hon kommer ska jag visa henne till Domus. Dra igenom regler, ge nycklar, passwords, svara på frågor och det enda med det fjärde. Ja, och förstås också välkomna henne till Finland och Åbo.

Sen går jag på flodbåt.
Det är trots allt lördag.

Det är mycke nu

Vilken vecka! Värmerekord. Mycket på jobbet. Tentläsning.
Och nu helg. Tent idag. Jobb idag. Jobb imorgon. Jobb nästa vecka.

Kan jag få börja studera på heltid igen snart, tack?

Hett

Idag har jag svettats flera liter.
Jag klagar inte på värmen, har ju väntat på den hela sommarn, men jag skulle bra mycket hellre njuta av den på en strand med ett glittrande hav framför än i ett 30-gradigt seminarierum.

Håhå.


Sol ute, sol inne...

Värmeböljan fortsätter, både utomhus och inomhus. 26 grader i vårt lilla kryp-in, och det känns som om man skulle vilja vädra. Haha. Som om inte alla fönster + balkongdörren redan skulle stå på vid gavel!

image71

Slutade redan efter lunchen idag, då jag tog ut en halv semesterdag för att läsa på tent. Suck. Sommartenter är plågsamma så varför utsätta sig själv för dem?! Men gjort är gjort, jag är anmäld så det är bara att försöka så gott man kan. Men att plugga, förutom att jobba, i den här värmen är ingen höjdare! Jag tog med mig filt och tentlitteratur och cyklade iväg till Kuppisparken där jag la mig i gräset och läste. Det fläktade riktigt skönt där, så det var en ganska bra idé. Bra att förena nytta med nöje :)

Annars stressigt på jobbet nu de sista dagarna innan Kursen börjar. Jag har sadlat om till sekreterare, och har de senaste dagarna plockat mer papper än jag gjort det senaste året. Jag förbereder de kursmappar deltagarna ska få, och multiplicerar man antalet kursmappar som är 36 med antalet papper i varje så kommer man snabbt upp i höga siffror. Och ännu är de inte färdiga. Pust.

Ikväll ska jag på cykeltur med L. Ska bli skönt!

Bröllop

Micaelas och Linus bröllop
4.8 2007


image70
Brudparet




Vissa borde inte bli föräldrar

Vad tänker man med?

Jag säger då det. Stackars små barn!




image63

Sugen på nya höstkläder?
Kolla in nya postorderföretaget, OTTO, som jag fick reklam om idag. Tittade lite snabbt på sidan, som verkar rätt tråkig. Priserna verkar vara snäppet dyrare än H&M, Ellos och sånt. Men kanske ändå helt okej.



Med grus i ögonen

Jag steg upp 03.15 i natt, satte mig på bussen 03.55 och var framme i Åbo 08.00. Direkt till jobbet. Är jag tokig eller är jag tokig? :)

Fint bröllop, stiligt brudpar, många tal, god mat och gott vin. Och härlig musik med Fredrik Furu och Jimmy Westerlund.

Det är hett, jag är hungrig, kylskåpet är tomt.
Butiken nästa.

Veckoslut i sikte

Kebab på lunchen blir man trött av. Jag var igen och lunchade med min nya (kommande) chef. Hon är nog så trevlig, så kommer absolut att trivas med att vara hennes assistent. 

Efter lunchen var jag på uppdrag till Turku Touring och hämtade info om händelser i Åbo 13-25.8, då det är Advanced Course on the International Protection of Human Rights här och människor från hela världen kommer på kurs. Det ska bli intressanta och hektiska veckor. Jag ska hjälpa till och ordna, ta emot dem och så där i allmänhet svara på deras frågor och assistera där jag kan. Sen att jag troligen får träffa fru president Halonen också, kommer som bonus :) Tarja med make ska nämligen komma och besöka kursen. Spännande, minsann.

En halvtimme tills kaffepaus.
En och en halv timme tills jag slutar.
Kunde vara sämre :)

Mode

Gina Tricot kommer enligt tidningen Resumé äntligen till Finland! Undrar om det endast blir i Helsingfors? Hoppas de även hittar till Åbo och Vasa!

Kul hursomhelst!




image62

Igen på väg

Puh, lång cykeltur med L avklarad. Tror bestämt att jag har träningsvärk imorgon!

Nu har jag fyllt min mobil med en massa musik. Ändå är hälften av minnet fortfarande ledigt! Vad är väl bättre än det? Jag har förberett morgondagens bussresa uppåt landet. Slutar jobba redan 15 och åker 15.30. Hemma (eller i Närpes i alla fall) klockan 20. Huhu.

Allt är klart inför bröllopet på lördag i alla fall. Hoppas också bruden och brudgummen är redo! Jag har kameran laddad, klänning och skor i rätt stad och klipptid fixad. Blir bra. Skulle också vilja hinna träffa kompisar över helgen, men det kan bli knappt om tid då jag antagligen åker tillbaka redan söndagsdagen. Om jag inte tar busseländet måndag morgon klockan 04.00 förstås...

Men nu ska jag packa, äta, se ER och lägga mig nångång.

Godnatt och trevlig helg!