Intensivt var det här

Den här dagen är verkligt intensiv jämfärt med igår. Klockan är inte ens ett och jag har både hunnit kika på eventuella sommarjobb (inte för att jag hittade några, men i alla fall) och påbörja min stora garderobsrensning. Och läst sisådär 10 bloggar. Och matat katten. Nu behöver jag nog en paus efter allt slit! Tror det blir makaroner med ketchup och ost till lunch. Och lite Toffifee till efterrätt :)

Tråkigt väder idag igen. Halleluja vilken jul.

Seg dag (igen)

Idag har jag gjort typ ingenting. Håhh, man blir bortskämd! Inledde dagen med att sova länge. Va?, tänkte jag då jag vaknade. Annars brukar nog treåringen i huset se till att ingen sover extra länge. Men imorse habärr jag varken vaknat till Blinka lilla stjärna där, Pepparkaksgubbarna (vad heter den sången egentligen) eller Santa Lucia. Det är Heidis julrepertoar, och hon sjunger den ofta :) Sen såg jag på barnprogram och duschade. Tänkte tanken i duschen, att oj om vår 25 år gamla diskmaskin skulle ge upp nu då det är så mycket folk hemma. Och gissa vad mamma säger då jag kommer ur duschen? Jo, diskmaskinen tar inte in vatten och att hon befarar att den gett upp för alltid. Nästan otäckt, ju! Så då fick vi börja diska för hand. Sen mat och sen såg vi Shrek 3. Tyvärr var den inte lika bra som ettan och tvåan, men Shrek var lika söt som alltid. Jag ångrar nästan att jag inte köpte den stora Shrek-kramisen på Macys i NY... Jo, sen satt jag vid datorn och hängde. Och var ute ett tag. Och sen var det dags att åka till systern i Vasa på besök. Kom just hem, mätta och belåtna och nu sitter jag här igen. Huhhu. Imorgon ska jag försöka göra nåt konstruktivt, typ börja städa klädskåpet i mitt rum. Jag tror det blir att skicka det mesta till Hoppets stjärna, för kläderna där är ju sådana jag inte längre använder. Sen ska de gamla klädskåpen äntligen ut. Inte en dag för tidigt. Jo, så att sånt. Om jag nu inte håxar mig och åker till Vasa imorgon igen med mor och far. Fast gå i affärer en dag till? Kanske jag inte orkar det. Saa sii.

Och, imorgon kommer ju Aliel äntligen hem!

Lata dagar

Jullov betyder laaata dagar. Skönt! Julafton tillbringades hemma i väntan på tomten, med mycket mat och Kalle Anka. Tomten var snäll i år igen och kom med en hel del julklappar till hela familjen. Snällast hade nog Heidi och Elias varit, för deras högar växte hööga innan det var dags att dansa med tomten och hälsa honom välkommen igen nästa år. Juldagen var det igen julmiddag och på kvällen for jag efter många om och men och funderingar till Logen, trots att jag inte alls hade tänkt det. Mycket folk som vanligt, och jag gissar att en del inte alls slapp in. Men roligt var det. Julannandagen spenderades hemma, trött och seg och med ont i halsen och huvudvärk. Idag är det första vardagen på länge, och det var dags att besöka mellandagsrean i Vasa. Vi kom dit tidigt och hann göra en del fynd innan värsta folkmassan invaderade butikerna. Jag fyndade en jacka, som jag egentligen inte behöver men som ändå är bra att ha. Sådär som det brukar vara då man är på rea. Alltid hittar man nåt man inte behöver. Glöggmuggarna, Iittalas HotCool-muggar som man kan använda till olika varma eller kalla drycker, och som jag skulle vilja ha hittade jag inte. Skräp.

image109
www.designonline.se


Vart kvällen har tagit vägen vet jag inte. Tiden går så fort då det är ledigt. Orättvist tycker jag! Nu ska jag återgå till julens huvudsysselsättning, leka med syskonbarnen och äta Toffifee.

Ha det skönt!

image108
Tomten vet att jag gillar Toffifee.

Julhälsningar

image107

Hahaha :)

Juulän

Det känns som att julafton är imorgon istället för i övermorgon! Första julmaten åts idag hemma hos min snubb, före han åker iväg på jobb ikväll. Och det var gott, så gott! Jag brukar ju alltid säga att jag inte tycker om julmat, men idag var det jättegott. Imorgon kommer mina huliganer till syskonbarn hem från Sverige, så det här är sista lugna kvällen hos familjen G. Fast vi väntar förstås på dem! Ska baka pepparkakor och klä granen med dem imorgon. Och så ska jag se på Shrek 3 med Elias. Och sen är det julafton! Jag har fixat familjens tomte i år, så det är klappat och klart. Några julklappar har jag ännu att slå in och sen tror jag mamma har nåt litet städprojekt kvar, annars borde nog allt var färdigt inför julen. Jo det förstås, maten ska ju också göras. Nu ska jag krypa ner under filten och vänta på att nån annan också ska komma hem så det blir lite liv i huset...

God jul på er!

Så gott som jul

Imorgon är min absolut sista dag på jobbet. Det är lite ledsamt, för jag har trivts så otroligt bra där! Med både människorna och de två jobb jag haft. Jag kommer att sakna de skrattfyllda kaffepauserna, men kommer nog att sticka mig in på en och annan tekopp i vår också!

Kappsäcken är återigen fylld. Dags att ta jullov!

Ska bjuda er på några bilder från resan idag igen. Hade nog tänkt berätta mer om den, men det har inte blivit - än i alla fall!

image105
Manhattan: Vy från Empire State Building

image106
Vy från båt: Frihetsgudinnan

The Sims 2

Har du testat spela the Sims 2? Jag är ingen dataspelare egentligen, men ibland är det kul att leva sig in simmarnas värld. Nu har jag inte spelat på länge, eller ens haft spelet installerat, men såhär i väntan på tomten kan det ju passa bra med ett tidsfördriv. Ska dessutom testa ett av tilläggen, the Sims Årstider. Bara jag får det installerat nån gång...

image104

Sammanslagning

Med två timmars nattsömn i bagaget, är jag inte världens alertaste idag, men det går. Fast får jag inte sova nu inatt heller vet jag inte vad jag gör! Jag antar att det är den arma tidsskillnaden som ännu sitter i kroppen och vägrar låta mig sova då det är natt här. Det gick an på veckoslutet då man kunde ta igen det på morgonen, men imorse steg jag upp 7 och hade då varit vaken sedan 1. Är det det här som kallas jetlag så tycker jag inte om det!

Men det var den
här nyheten jag tänkte kommentera. Jag är inte från norra Österbotten och har bara läst JT och ÖB några gånger, men det här kan inte vara annat än bra. En gemensam, större tidning har fler läsare, mera pengar och är starkare utåt. Om jag lite får sia i framtiden, så gissar jag att framtidens melodi är en gemensam tidning för hela svenska Österbotten. Det skulle stärka det svenska Österbotten och nyhetsrapporteringen skulle blir betydligt bättre. De lokala nyheterna skulle antagligen lida en aning, men personligen tycker jag att det kan vara måtta med den också...

Sextonde december

Grattis Heidi beibi på 3-års dagen!

Eftersom lilla trollet älskar prinsessor blir det
en prinsessbild idag.

image103


Fortfarande femtonde december

Mitt webbdesignprojekt tycks vara godkänt! Jag har inte satt ner allför mycket tid på att göra hemsidan, men den blev helt okej. Nu sitter jag och väntar på att M ska komma hit och dricka glögg och se på bilder. Snubben jobbar idag, så därför är jag ensam hemma. Han fick ett minivikariat och ska jobba hela julen på vanliga stället, så tyvärr kommer han att bo kvar i Åbo över julen och pendla till jobbet i Hangö. Trååkigt. Men jag åker ändå hemhem som bestämt.

Nån som har tips på fin julmusik?

Femtonde december

Var är snön? Vintervädret? Nio dagar till julafton och i Åbo är det plusgrader och inte det minsta jullikt. Jag vill ha snö till jul!

Det är konstigt att vara hemma. Vaknade inatt och funderade var jag var! Det är också konstigt att vara ensam, då det i två veckors tid jämnt har varit folk runtomkring. Men det är ganska skönt, faktiskt. Jag tvättar och packar upp lite, fast det är inte värt att packa upp allt då det på onsdag är dags att åka hemhem på jullov. Jag bara väntar!

Men för tillfället väntar jag mest på besked från Finnair om vårt försvunna bagage. Vi hade tur som bara blev av med en ryggsäck, A och M hade inget bagage alls då de kom till Vasa. Men de fick sina kappsäckar redan igår kväll, så jag undrar var vår ryggsäck är? Den innehåller inget viktigt egentligen, förutom mammas julklapp är det bara lite kläder i den. Men i alla fall, jag vill ha den nu!



Grattis Nina på födelsedagen!

image100

Hemma i Åbo

Trött och seg och vill bara gå och lägga mig. Kom hem tretiden idag efter en 25 timmar lång resa med tåg, flyg och buss. Förra natten blev det inte många timmars sömn och våra kroppar är fortfarande inställda efter den amerikanska tiden.

Ska titta lite tv, sen gonatt.

image99
Jag och en amerikansk skolbuss i Brooklyn, NY.


Sista kvällen

Det börjar dra ihop sig! Imorgon bitti sätter vi oss på tåget mot New York och John F Kennedy airport. Vi måste vara där hela 3 timmar på förhand, så fast flyget går först 18.15 så blir det att starta tidigt då resan tar minst 3-4 timmar. Det ska bli skönt att komma hem. Resan har varit jättebra, men borta bra, hemma bäst. Ska bli skönt med jul också.

Vi håller på och packar. Trångt i kappsäckarna som var nästan tomma då vi kom! Och ändå tycker jag shoppingsaldot kunde ha varit större... Ikväll ska vi göra mat åt familjen här, det blir Annas specialpasta med kyckling och nån amerikansk chocolate cake till efterrätt.

Nu ska jag återgå till packningen.

Over here

Halsningar fran Amerika! Har ar allt finemang. Resan var lang, men den gick bra. Vi var forst sex dagar i New York och tyckte att vi hann se en hel del, sightseeade flitigt och var helt slut da kvallen kom. Igar for vi vidare mot Pennsylvania och ar nu hos snubbens  farbror i en liten stad utanfor Philadelphia. Det ar helt skont med lite lugnare tempo efter de intensiva dagarna i NY. Men New York var nog en harlig stad! Vill absolut tillbaka dit nangang. Har ar det som sagt lite lugnare tempo, men vi umgas med slakten och tittar oss omkring. Ska till Atlantic city, som lar vara nagot i stil med LAs Vegas fast mindre, en dag och sa ska vi pa bar hopping i Philadelphia. Imorgon ska vi ta en tur och se dar amish people bor och sen ska A och jag pa manikyr och pedikyr. Lyx med semester!


Ha det bra hemma!