Dogs

Egentligen är jag nog mer en kattmänniska än en hundmänniska, och jag skulle jättegärna ha en liten kattunge. Men jag skulle också kunna tänka mig en liten, busig hund. Och då menar jag verkligen en liten hund. Jag har länge varit fascinerad av de små chihuahuorna, och skulle verkligen kunna tänka mig en sådan liten plutt. Men jag träffade ett par gånger en hund i ungefär samma storlek, men av en annan ras och jag tyckte den var hur cool som helst. Pomeranian heter rasen och de är helt fruktansvärt söta! En sån skulle jag vilja ha! Och faktiskt så blev sambon minst lika charmad av den lilla sötisen, så vem vet, kanske en dag! Men husdjur är nog inte aktuellt på flera år ännu, inte så länge vi bor i höghus i alla fall!






Nya tag

Igår var ingen bra dag. Jag steg upp och fixade mig, packade mina attiraljer och gick iväg mot Tritonia, det vetenskapliga biblioteket i Vasa. Väl där utforskade jag stället lite och hittade till sist läsplatserna där man skulle kunna använda egen dator. Jag startade min, men lyckades inte komma in på nätet. Jag frågade personalen, men jag fick väldigt dålig hjälp. De sa att mitt ÅA-användarnamn borde fungera. Men nej. Började jobba lite men efter en timme i det knäpptysta rummet fick jag nog. Jag hade läst några sidor, skrivit några rader men sen bara sa det stopp. Ingen motivation what so ever. Så jag gick hem och åt lunch och hade graduångest i trippelkvadrat.

Idag gör jag ett nytt försök. Denna morgon befinner jag mig i Kvarnen, Academill, vad man nu ska kalla det. I ÅA:s utrymmen i Vasa alltså. Och ser ni, denna dag var jag kapabel att logga in mig på nätet, då mitt Åbo-användarnamn fungerade. Hurra! Så att, nu hoppas jag på graduframgång.

Annars så är det superfint här. Nytt och fräscht och lite halvidentiskt med Arken i Åbo. Havsutsikt har jag från den läsplats/arbetsplats jag hittade i delen som kallas Havtornen. Tror nog att jag ska trivas här, faktiskt. Och när jag nu studerat bilden nedan kom jag på att jag nog sitter i luften, i den där övergången. Tufft.



Academill

Impuls

Sitter och avnjuter en kall Fizz och väntar på att studiekompisen N ska komma hit. Hon påstår att vi ska till Ollis och kolla läget ikväll, och då N påstår nånting så brukar det bli så :) Jag har nog inte varit till Ollis på sisådär två år, så jag har ingen aning om hur Ollis är nuförtiden. Men jag tror att det är som förr, och att jag under kvällen kommer att inse att jag passerat den övre åldersgränsen :)

Ett impulsbeslut blev det att gå och se till Ollis ikväll. Impulsbeslut är bra, det brukar bli som roligast då!

Hmm. Testade att googla på Oliver´s in och Ollis, och dum som jag var tittade jag även på sökresultaten av bilderna. Blev lite, hmm, överraskad... Ni kan ju själva testa googla på Ollis. Och se på sökresultaten på bilder. Hrrm. Om ni verkligen vill och vågar. :)


Haha, hur många googlade inte?




Storstädning

Det blev sovmorgon idag. Jag var uppe och vände åttatiden då Snubben åkte till jobbet, men eftersom ögonen knappt hölls öppna, så gick jag och la mig igen. Och vaknade igen klockan elva! Länge sen jag sov så länge, men var hemma först halv ett i natt efter att ha åkt dagtur med Viking line och sen bilat upp till Vasa. Nu är jag i alla fall utvilad och då står storstädning på schemat. Ikväll ska nya bokhyllan skruvas ihop och de andra 178 sakerna vi skaffade på IKEA på plats. Det har jag sett framemot i en vecka nu så det ska verkligen bli roligt! Och är det riktigt nystädat och fint är det ju ännu roligare :)

Det är skönt att vara hemma! Än en gång stämmer borta bra, men hemma bäst!



Vilda musen

Idag har vi varit på Gröna Lund och haft skoj. Två karuseller fick räcka för min del, vilket är ungefär två fler än jag brukar åka i. Det blev Kvasten och Vilda musen och båda var rätt fasansfulla, om jag ska vara ärlig. Berg- och dalbanan Vilda musen var riktigt otäck och jag skrek väl ungefär mest av alla, tätt följd av systern. Det kändes som om sista stunden var kommen där vi susade fram i de tvära kurvorna med vattnet långt nedanför oss. Bakom oss satt Elias som tyckte att det var askul och åtminstone låtsades vara cool ;)



 Snärtig familjebild av Heidi, syster Nina,
Elias och mamma
:)

Hej från Svärjet

I Stockholm är det lika roligt som alltid. Jag trivs så bra här att jag nästan börjar fundera över varför jag inte bor här?

Idag har vi en slappdag efter allt spring på stan igår och i förrgår. Gröna lund tänkte vi besöka imorgon med barnen, bara det inte regnar. Om det regnar får vi hitta på nåt annat. Igår var vi på parkteater och så har vi varit i Enköping och hälsat på och förstås sprungit i en massa affärer. Allt är som det brukar här i Stockholm, med andra ord.  

Nu är det lunchdags i Sköndal.
Ha det gott!


Packar och grejar

Idag bär det iväg söderut. För tillfället packar jag och grejar lite allmänt i lägenheten, tvättmaskinen och diskmaskinen är igång och sovrummet är fullt med utspridda kläder som ska packas ner. Jag är riktigt förväntansfull inför helgen, då vi ska hinna med ganska mycket i Åbo. Jag saknar nog staden lite, så det ska bli roligt att hälsa på! På måndag morgon fortsätter jag sen till Stockholm för några sköna dagar med mamma, syrrorna och kidsen.

Blev lite besviken just, då jag duschade och för tredje gågnen använde Veet hårborttagning för duschen. Första gången jag testade produkten tyckte jag inte alls att den funkade, men andra gången tyckte jag den funkade helt okej på benen. Men nu igen idag så märks det knappt alls att jag använt den, benen är inte alls släta! Konstigt egentligen, då det fungerade förra gången. Men det är ganska svårt att få krämen jämnt applicerad, så kanske jag var för slarvig. Men ändå. Dessutom stinker krämen...


Fy för produkter som inte håller vad de lovar!





Om Diggiloo

Hörni, jag har ju glömt att berätta om Diggilooshowen i fredags! Det var helt kanon, och jag rekommenderar det varmt till nästa år! Jag kom dit på lite halvdåligt humör och inte alls laddad. Det duggregnade, var mulet och kallt. Inget höjdarväder, alltså. Det började inte så bra, eftersom parkerandet inte riktigt flöt, men väl framme hade kusinerna tagit bra platser på sjätte raden och erbjöd mig dessutom en genomskinlig regnrock mot regnet. Vi satte oss och jag bredde min medhavda filt över våra ben. Man kände sig lite som en packad sill under alla kläder, filt och regnrock. Och då drog showen igång och sen glömde man att frysa och det gjorde ingenting att vädret var uselt. Det var bra! Full fart genom hela showen, som höll på i fyra (!) timmar inklusive paus. Bäst tyckte jag faktiskt att komikern Thomas Pettersson och det nya stjärnskottet Molly Sandén var. Hon har en helt otrolig röst, och är dessutom bara 16 år gammal. Måns Zelmerlöv var förresten också jättebra. Och alla andra förstås. Vilken show!


Det var nu jag skulle ha visat mina egna bilder, men tyvärr klantade jag mig
i lördags och lyckades radera alla bilder i kameran...
Fast å andra sidan dog batteriet i kameran under showen,
så jag hade bara några få bilder.

P.S
Här finns klipp från showen!

Telefonkö

Håller som bäst på att boka en liten semestertripp, men Viking Line vill inte tala svenska med mig denna morgon, utan kopplar mig bara vidare. Och finska vägrar jag verkligen tala!

Nåja, nu kom jag fram. Skulle definitivt vara enklare att boka på nätet, men jag har glömt pinnkoden till både Vikingclub i Finland och Sverige, och utan den får jag ingen rabatt. Borde ta kontakt med dem och fixa det, men jag kommer aldrig mig till...

Men i alla fall, nästa måndag åker jag till Stockholm. Resesällskap får jag också, då syster yster med familj också kommer med. Det blir en ganska lång semester, eftersom jag åker ner till Åbo med snubben på fredag och är där tills söndagen. Sen sover jag hos M ännu en natt och måndag morgon tar vi båten. Hemresa blir det på söndagen.

Från och med idag är jag alltså ledig, och det känns mycket märkligt att inte behöva gå till jobbet. Får börja jobba flitigt på gradun nu istället, vilket jag inte precis har mycket motivation till, men jag tror den dyker upp! Faktiskt, jag tror det. Men idag ska jag bara vara ledig. Jag hade tänkt cykla ut till Sundom och hälsa på syster yster och agera moster, men eftersom vädret ser lite ostadigt ut så får jag se hur jag gör.




Här är jag och lille sötisen Jonah,
syrrans guldklimp.


Godmorgon Yxskaft!

Brukar man säga så? Åtminstone brukar mamma göra det :)

Idag är min absolut sista sommarjobbsdag! De här två månaderna har gått väldigt snabbt, jag tycker precis just att jag började jobba och så är det mitt i allt sista dagen. Även om jag ju nog räknat ner de senaste veckorna :)

Igår var det Konstens natt i Vasa och det var det häftigaste jag sett hittills i denna stad! Såå mycket folk! Tyvärr är ju inte vädret det bästa just nu, så det blev riktigt kallt mot natten. Och kallt lär det bli på Diggiloo ikväll också! Just nu lovar Iltalehtis vädertjänst 12 grader och regn klockan 21 ikväll...

Nej om man skulle ta och jobba lite?

Träningsvärk och bostadsmässa

Det är ingen bra kombination. Alla trappor och allt promenerande tär de på de stackars musklerna som redan är plågade. Men sådär annars var bostadsmässan i Vasa riktigt bra! Snygga hus och fina inredningar, även om jag tyckte att många gick i lite liknande stil. Jag fick många favoriter, så om nån snäll typ skulle kunna tänka sig att fixa sisådär 500 000 euro åt mig å det snaraste så skulle jag gladeligen börja bygga!

Träningsvärken som jag och min sambo ojjar oss över idag kommer från beach volley-turneringen igår. Kanske skulle det ha varit fiffigt att stretcha lite efter fem matcher, men nej, så smarta var vi inte. Men en pokal hade vi med oss i bagaget då vi åkte hem därifrån, så vi är nöjda och glada i alla fall. En tredjeplats blev det för Bäckliden IK :)



Weekendhouse-hus på mässan



Kirjasto suljetaan

Nu tar jag helg!

Jobbar 15 minuter till, går hem och äter lite och sen styr vi så småningom kosan mot Närpesien. Imorgon ska vi spela  beachvolley i en turnering på Fagerö så jag hoppas på en solig lördag! Lördagskvällens planer är ännu oklara, men antagligen blir det att grilla och spela kubb och ta det lugnt. Eventuellt åker vi hem till Vasa igen lördag kväll då vi tänkte ta en tur på bostadsmässan på söndagen.

Trevlig helg!