Nedräkningen har börjat

Jag har bara sex jobbdagar kvar! Sen är det äntligen dags för...ja, vadå? Att skriva gradu? Resa bort? Börja jobba på riktigt? Flytta till månen?

Jag har ingen aning! Det jag vet är att jag borde skriva gradu. Måstemåstemåste. Men jag skulle förstås hellre göra något annat! Problemet är att jag inte vet vad!


Så vad gör man då?

Boktips

I sommar är jag verkligen en bokmal! Jag skulle vilja veta hur många böcker jag plöjt igenom de senaste månaderna, för det måste nästan börja närma sig rekord! Jag läser alltid mycket, men i sommar har det nog blivit extra många.

Den absoluta favoriten är Camilla Läckbergs nya deckare, Sjöjungfrun. Den var riktigt ruggig och obehaglig mellan varven men samtidigt så otroligt spännande och helt omöjlig att lägga från sig!



En annan sommarfavorit är Kajsa Ingemarssons roman Lyckans hjul. Lättläst och också den helt omöjlig att kunna lägga ifrån sig! Har du inte läst hennes Små citroner gula, så tycker jag att du ska göra det! Mycket lättsmält sommarläsning!



Igår kväll (okej, snarare inatt) läste jag ut Anna Janssons Pojke försvunnen och nu tänkte jag börja läsa Mari Jungstedts Den inre kretsen. Svenska deckare är en stor favorit! :)




Handelslista

Om två och en halv vecka är det äntligen dags! Jag har skrivit säkert tio handelslistor vid det här laget och vi har haft besöket planerat i flera månader, men vi har aldrig fått det att passa. Men nu äntligen får vi tid att åka! Och äntligen, äntligen, äntligen ska vi väl få vår lägenhet färdigt inredd!

Japp, det blir alltså en shoppingrunda på IKEA i Reso om några veckor. Men huvudmålet med Åboresan är egentligen inflyttningsfest + 30-års kalas samma helg. Och dessutom, som om det inte vore nog, så får vi träffa vännerna som vi saknat jättemycket sen vi flyttade! Hurra! :)

Nu vill jag att det ska bli 16 augusti jättesnabbt.



Blogs

Det finns bra bloggar. Det finns dåliga. Och så finns det riktigt dåliga!

Ibland brukar jag kika in på
Bloggtoppen för att se vems bloggar som är Sveriges mest lästa. Idag råkade jag ramla in på bloggerskan Kissies blogg, som just nu ligger femma på Bloggtoppen. De flesta bloggar i toppen på listan bukar jag då och då kika in på, men denna har jag aldrig tidigare besökt. Och ja, jag kommer knappast att göra det igen. Människan har Sveriges just nu femte mest lästa blogg och kan inte ens stava. Dessutom kryllar bloggen av särskrivningar. Och vad skriver hon egentligen om? I vartannat inlägg står att hon vaknat och ska sminka sig och borsta tänderna och ja, ni förstår pointen. Men visst, med 25 000 läsare hittills den här veckan erbjuder bloggen uppenbarligen någonting av intresse!

Och med det sagt menar jag inte att min egna blogg skulle erbjuda nånting hemskt mycket mer intressant, antagligen tvärtom med tanke på att jag har långt ifrån lika hög läsarstatistik, men i alla fall, den bloggen föll inte mig i smaken.

Vilka bloggar brukar du läsa?



Bloggsjuk?

Diggiloo!

Den åttonde i åttonde blir det Diggiloo-show i Åminne! :)

Jag fyller ju i mars, men min snälla moster ska bjuda mig på show i tidig födelsedagspresent. Snällt tycker jag, som blev lite avis då jag hörde att kusinerna skulle dit. Och själv tyckte jag att biljetterna lät lite dyra. Men roligt ska det bli! Jag är ju ett litet smygfan av Linda Bengtzing... :)


En utmaning

Fem saker som finns på min ATT GÖRA IDAG -lista:
1. Gratulera mamma och Frida som fyller år idag (Grattis!)
2. Spela beachvolley
3. Jobba
4. Packa väskan för 4 dagars ledighet
5. Fundera på om jag ska åka till Övermarken ikvield eller imyön

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Var en omogen fjortis och jobbade i glasskiosk

Ställen jag bott på?

Övermark, Åbo, Vasa. Och Stockholm

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?

1. Bada i pengarna och ha Joakim von Anka som förebild
2. Bli infernaliskt snål
3. Aldrig mer lyfta ett finger i hela mitt liv och skaffa en brorson som hejduk
4. Bygga en pengabinge och ha ett enda intresse i världen: mina pengar
5. Leva efter mottot: "mytjy ska ha mäjr" och vara så sniken som möjligt



Gunvald

är min favorit i Beck-filmerna. Han är dryg och komplicerad och ett riktigt pisshuvud, men ändå. Vilken kille! :) Ser på en av de allra första Beck-filmerna på Nelonen nu. Tror den är från 1996 eller 1998-nånting och Gunvald ser ut som en liten pojkspoling. Haha. Och polischefen spelas av den där Viggo-typen som jag inte alls gillar. Wikipedia påstår att han heter Per Morberg, men jag minns honom endast som äcklet Viggo i Rederiet...



Hotta Gunvald...



... och inte lika hotta Per (Viggo).

Hej hopp!

Vet ni, jag har saknat blogg.se och min gamla, kära blogg. Så idag fick jag ett infall och bestämde mig för att börja blogga här igen. Och försöka uppdatera bloggen.fi-bloggen samtidigt.

Det är en hel månad sen jag bloggade nånting över huvud taget nu. Så kan det gå ibland. Och senaste veckan har jag faktiskt haft en infernalisk skrivklåda, men jag har inte riktigt kommit mig för att skriva ner det. Dessutom försöker jag hålla mig borta från datorn så mycket så möjligt då jag är hemma, eftersom jag sitter och stirrar på den dag ut och dag in på jobbet.

Men i alla fall. Nu är jag här igen :)




Lyxmiddag på växthusrestaurangen
Linds kök i söndas.
Och i lördas också för den delen! På lördagen
var vi där på bröllop och på söndagen hade vi släktmiddag där.
Supermumsig mat och jättefint ställe.




Kika in igen, vettja! :)