Hälsningar från tanten i Vasa

En del springer runt på glöggrunda just nu, medan en annan ligger nerbäddad i sängen påbyltad med rejäl bomullspyjamas och värmande stickasockor. Nybakade lussekatter finns i en påse i köket och lägenheten är skinande ren. En bok ligger och väntar på nattduksbordet och det nytvättade byket ligger fint ihopvikt på en stol, klart för mangling (okej, det där sista var ett skämt...)

Men ni förstår.

Och med det ville jag inte säga så mycket annat än godnatt!

P.S
1 Bullarna blev skitgoda.
P.S 2 Jag gjorde just världens parkering ute på gården. Jag är nästan lite frestad att gå ut och föreviga den. Fast nä, så lågt sjunker jag inte ;)
P.S 3 Idag är det ett år sedan vi åkte till USA. Jag är ganska mycket avundsjuk på mig själv ifjol.
P.S 4 Jonah är söt.

Pust

Det är skönt med fredag eftermiddag. Jag skickade just i väg det som varit huvudsysslan den här veckan och ska bara skriva en grej till, och sen ska jag ta fram dammsugaren. Efter det är det helg på riktigt.

Eftersom sambon ska på jobbjulfest ikväll, ska jag åka till Sundom och pussa på Jonah. Efter att lille charmknutten gått och lagt sig (han är ingen kvällsmänniska direkt, utan föredrar att lägga sig vid sju) ska systeryster och jag baka lussekatter och fixa julstämning. Mums. Sen ska vi förmodligen proppa i oss bullarna och se lite på Idol också.

Ja det var kvällen det. Imorgon ska vi på inflyttningsfest.
Bra grejer.

Glad lillajul!

Mat och förkylning

Usch vad seg jag är idag. Eller egentligen har jag väl varit det hela veckan. Jag gissar att det är en förkylning som ligger på lur för sambon har hostat och prustat hela veckan. Jag har haft ont i halsen i flera dagar och nu fryser jag och känner mig sådär allmänt hängig. Men jag vill verkligen inte ha nån förkylning i lillajulspresent, så jag föröker kurera mig med mycket te och honung.

Igår var jag på kostregistrering hos
Anna. Hon ska starta kostrådgivningsföretag och ville öva lite. Jag fick svara på frågor om mat och träning, och hade faktiskt lite svårt att svara på alla frågorna. Jag är ju en periodare både vad gäller mat och träning, och har dessutom dåligt minne, så för mig var vissa frågor lite knepiga. Men Anna var riktigt proffsig så det ska bli spännande att höra resultaten!

En eller ett community?

Dagens dilemma i min gradububbla:

Heter det en community eller ett community?

Spontant vill jag använda en, och det har jag använt tidigare, men efter att ha läst om communities på Wikipedia, såg jag att de använder ett. Dock visar ett snabbtest i Google att en ger dubbelt fler träffar än ett. Confusing!

Nu har jag även konsulterat en svenskastuderande kompis, och hon tycker också att en låter bäst. Men då är det ju det där med lånord från engelskan... Vi talar ju exempelvis om ett mail, så kanske borde community böjas likadant, alltså: ett community, flera communityn, det communityt?
___________
Uppdatering:

Efter idogt googlande, kunde jag konstatera att proffsen vid YLE skriver om en community. Så då gör jag också det. Pluralformen är jag dock osäker på, men tycker att flera communityn låter rätt bra. Fast communities låter ju också helt användbart?

Detta språkproblem (som det facto inte är det enda denna vecka) fick mig att gå och låna Svenska skrivregler, som ju närmast är en skribents bibel. Jag var på vippen att köpa den under mina studier i svenska, men gjorde aldrig det. Tyvärr! Dock har jag ännu inte hunnit se om den kan lösa mitt community-problem...



Jag är en språknörd - jag vet! :)


Julen är här

Jag kunde lixom inte hålla mig längre...



Snö ute, jul inne. Eller nåt.
Mysigt hur som helst!

Nu fattas bara glögg och pepparkakor så skulle
julstämningen vara total!

Älgvarning och Takida

Jag kör numera Blondinbellastajl och har bloggfria helger, haha. Det har bara blivit så. Försöker hålla mig borta från datorn så mycket som möjligt på helgerna då jag ju sitter och stirrar in i skärmen måndag-fredag...

Dessutom har det varit full rulle på sistone. Den här helgen har varit helt kanon, med finbesök från Långvik fredag-lördag. Fredagskvällen var såå rolig, då vi skrek oss hesa framför Takida, drack apdyra drinkar och åt en vansinnigt rolig snabbmatsmåltid på väg hem. Bland annat. Men det var faktiskt skoj. Och Takida var huur bra som helst!


Drag på Fontana...

Idag har varit en lång dag, med en tretimmar lång körövning, uppträdande, bilåkande och till slut ett par volleybollmatcher.

Annars har jag ännu ett bevis på min klantighet. Jag lyckades slå (!) ner älgvarnaren på bilen ikväll då jag skulle borsta bort en jättedriva snö från ena sidan av bilen. Tydligen var jag lite för ivrig, för mitt i allt strittar den lilla plastgrejen bort. Braaa! Undrar om man kan limma dit den?

Och ute är det storm. Stackars jäklar som måste köra bil imorgon bitti! Redan ikväll var det rätt besvärligt i stan...


Karar och shopping

Idag har jag och sambon shoppat. Eller, han har shoppat och jag har varit smakråd. Det är kul då han shoppar, för antingen blir det ingenting alls eller så blir det en hel del. Idag var han inte på humör och jag tänkte att det här går väl snabbt, för han verkade inte alls på shoppinghumör. Men jo, jag tvingade in honom i tre affärer och det blev köp i två (skulle han själv fått bestämma skulle han antagligen bara ha gått in i en). Och det fantastiska är väl att shoppingen gick på sisådär tio, max femton, minuter. Vips hade han hittat en supersnygg kappa på favoritbutiken och vips bestämde han att han behövde ett par svarta skor till. Jag föreslog en skobutik, vi gick dit, han provade två par och köpte det ena. Och så gick vi hem.

Slut på den shoppinghistorien.

Jag behöver väl knappast skriva att om det hade varit jag som skulle köpa skor och jacka, skulle jag antagligen ha börjat spana på stan för någon vecka, alternativt månader, sen. Hållit koll i några veckors tid och provat dem ett antal gånger, för att till sist efter en massa funderande gå och köpa grejerna.

Och det skulle ändå inte vara någon garanti för att jag skulle vara nöjd med köpen! Men här sitter han och är hur nöjd som helst med sina inköp. Och skulle han inte vara nöjd skulle det inte falla honom in att gå och byta heller. Det gör man ju bara inte :)

Kanske borde vi kvinnor ta efter kararna och börja shoppa smidigare, enklare och strunta i att vara så omständiga?


Tuff, tuff sa tåget!


Med Postman Pat åkte jag tryggt :)


Jag är hemma igen efter en dag med strapatser i studiestaden. Idag är jag helt tappad på energi och borde ha nån här som gav mig en spark i röven, tryckte på en startknapp alternativt vevade igång min hjärna, som har gått i ide. Eller blivit kvar i Åhuset. Åh, jag blev nog allt lite nostalgisk av besöket i det lilla gula huset vid ån, där jag spenderat en hel del tid de senaste fyra åren. Åh. Men jag kunde också konstatera att Vasa är bra. Åbo är också bra men just nu är nog Vasa bättre. Även om jag gärna hade haft alla Åbovännerna här. Och Aura å. Och Domkyrkan. Och stadskärnan som ju definitivt slår Vasas med hästlängder!

Kan man förresten få träningsvärk av nio timmars tågåkande? Jag kan. Tydligen.

Godnatt!

Det börjar bli läggdags för den som har väckning 05.20 imorgon. Tåget till Åbo går 06.22 och hemma igen lär jag inte vara förrän halv elva på kvällen. Tuff dag med andra ord, så på torsdag får det nog bli sovmorgon!

Jag skulle gärna ha tillbringat lite mer tid i stan, men det får bli en kortis nu denna gång. Lite vänner ska jag i alla fall hinna träffa, så det blir inte enbart gradusnack... Och lite får jag bota min Åbosaknad som nog smyger sig på då och då!

Men det jag tänkte säga var att ni ska masa er in på Juutuuben och lyssna på danska Volbeat! De är bra! Och Maybelenne I Hofteholder spelas flitigt på radion just nu...

Nepp, läggdags!



Volbeat

Enkät

Jag sitter och knåpar med frågor till min enkätundersökning som det äntligen börjar bli dags att börja med. Det är lite svårt, bara. Eller, för mig låter frågorna enkla och ordningen klar, men jag undrar hur de undersökta reagerar? De kanske tycker att frågorna är flummiga och ordningen ologisk? Nå, det lär klarna lite imorgon då jag ska på blixtvisit till Åbo och prata med handledare och professor.

Nu är jag hungrig och väntar på att Soffipropp ska dyka upp här i Academill så vi kan gå på lunch.

Annars inte så mycket nytt på tapeten förutom att det är rätt mycket på gång just nu. Helgen var fullbokad med volleybollturnering och smyckesparty och snabbvisit i Närpesien. Nästa helg lär också bli smått stressig, men vad gör det? På fredag blir det i alla fall party då Takida spelar på Radio Extrems Svenskatalande klubben i Vasa.

På återhörande!

Käre julgubben

Jag behöver en ny telefon i julklapp i år. Snäll har jag varit mest hela tiden även om allt oflyt på senaste tiden gjort att jag sagt fula ord milan kvarven. Jo men alltså. Den uppmärksamme minns att jag smått uppgivet skrev att "snart ger nog telefonen upp också" för nån dag sen. Och visst! Nu har den jäkeln slutat ringa! Alltså. Den ringer ju, men ringsignalen och alla andra ljud såsom alarm- och meddelandeton är puts väck.

Och det är ju rätt obehändigt, om man säger så.

Såå, what's next - datorn, radion eller kanske bilen?



Annars ska ni ha en skön fredag!

Jag ska fuska från gymmet idag. Man vet ju aldrig, det kan ju hända att jag snubblar på en hantel, eller trasslar in mig i ett såntdär träningsgummiband, och bryter handleden... Med min otur skulle jag faktiskt inte bli förvånad. Därför ska jag hålla mig hemma och glo på nya tv:n istället (om den nu inte går sönder...) :)

Extraknäck och tv

Jag har börjat extraknäcka. Som språkgranskare!

Föreställ er en 80-sidors avhandling om kraftverk. Med en massa konstiga ord som jag inte ens visste fanns. Om underliga motorer och oljor och gaser. Med matematiska krumelurer och tabeller. Lägg till en arbetstakt på fem sidor per timme och en hel jäkla massa särskrivningar så förstår ni att det är en dröm för en före detta svenskastuderande! Höhö, not!

Men det är faktiskt ändå rätt kul och jag är överlag positivt överraskad över sambons verk! Att mina kommentarer i hans öron kan låta både dumma och petitissaktiga, får han lov att stå ut med. Jag kommenterar språket och orkar inte lägga så mycket energi på innehållet, eftersom det är dömt att misslyckas. Jag förstår ändå ingenting! Processteknik är ju inte riktigt min grej...

Och sådär annars kan jag glädjande berätta att vi har något innehållsrikt att fylla våra kvällar med igen! Vi impulsköpte nämligen en tv ikväll så nu kan vi äntligen börja leva igen. Eller nåt sånt. Men vi gick i alla fall till ett av varuhusen i stan för att kolla in en dumburk vi sett i reklamen. Vi skulle bara titta. Men hur det nu kom sig, så gick vi därifrån med en helt annan burk än den vi skulle titta på. Den står på vår tv-bänk nu och är så blank och fin att vi nästan kan slänga ut spegeln och spegla oss i tv:n istället. Sen så kommer det ju tv-program ur den också. Hyvens!


Möglig vindkraftsutveckling

Ja, jag medger. Jag är ganska lättroad just nu. Min gradu inbjuder inte till särskilt många skratt, och kanske var det därför jag inte kunde låta bli att flabba igår då jag såg en arbetsannons som började aningen oväntat!



Men lite kul är det väl allt? :)

Hela annonsen finns
här.

Still alive

, jag har inte bloggat de senaste dagarna, inte varit online på Skype eller MSN och loggat in på Facebook endast en gång. Men jo, jag lever!

Tillståndet är dock kritiskt. Vårt internet är stendött och mitt grava internetberoende gör nu att jag allvarligt funderar på att stämma bolaget med den hyperfinska betjäningen och de hyperlånga telefonköerna. Eller i alla fall vägra betala hela den hyperdyra månadsavgiften! Men allvarligt talat är det väldigt irriterande då jag jobbar hemma och faktiskt behöver det där nätet...

Och tv:n är fortfarande stendöd, den också. Vi har med andra ord lite oflyt just nu! Och känner oss minst sagt avskurna från omvärlden. Snart ger väl telefonen upp den också...

Men tacka vet jag radion. Den funkar i alla fall!

Aj aj aj

Jag besökte gymmet idag och resultatet kan ni läsa i rubriken. Aj! Som i träningsvärk då alltså. Redan. Men det var så kul att jag faktiskt tänkte göra om det redan på fredag! Idag testade jag på Rockbic, aerobic till rockmusik, och på fredag blir det nog ett pass Body. Nu ska här satsas! :)

Oskyldigt dömd på tv just nu. Den som ändå hade en tv...


Getingmidja eller getingmidja?

God tisdag!

Jag sitter här, dricker min tekopp och försöker komma överens med mina glasögon, som äntligen dök upp igår. Jag trivs i dem, men fortfarande känns livet bakom glas lite yrt. Fast jag märker ju att jag ser bättre. Speciellt märks det då jag, som nu och som en stor del av min vakna tid, sitter vid datorn. Jag ser lixom vad som står i skärmen utan att behöva luta mig fram! Tar jag av glasögon är texten grå och svag, och tar jag på dem är texten plötsligt skriven med fet stil! Lite wow-känsla är det allt!

Okej, jag ska sluta lovorda mina brillor, och istället snacka tv. Vi fick en del presentpengar här i höst och vi har haft beslutsångest, eller snarare har vi varit oense, över vad vi ska satsa dem i. Igår tycktes dock problemet lösa sig själv då vår tv plötsligt började leka rövare. Först dök svaga, röda streck upp över hela rutan och efter en stund blev färgerna helt knasiga. Det var blåa och gula sken i rutan om vartannat, plus att bilden åkte kana. Mitt i allt bara! Tv:n är fem år gammal, men har redan i flera år pipat underligt då den startats. Efter en stund, då tv:n blivit varm, försvinner pipandet. Men ja, nu verkar det alltså som att det är dags att pensionera åbäket och köpa en plattare och smidigare sak. Inte mig emot egentligen, men jag tycker ändå det känns onödigt - en apparat ska väl för fasen hålla i mer än fem år! Fast ja, nu tycks den ju ha sagt upp kontraktet, så en ny tv får det nog bli.

Men särskilt förvånad är jag ändå inte. A & M ska ju faktiskt investera sina presentpengar i ny tv, och vi brukar ju som bekant göra ungefär som dem :)

Tredje i elfte




Mysbelys i vintermörkret!
Stor lykta från Partylite.