Helg!



Det är helg och det är skönt.
Nu ska jag packa så jag är klar då Snubb kommer från sin labb, så kan vi åka nån gång.

Hejdå!

Hullut päivät.

Aktion balkongstädning är inledd.
Hela jag är dammig.


Sitzen var bra, annorlunda men kul.
Dagens mission var stipendieansökan. Fick faktiskt alla intyg och ansökan skriven, samt brevet i postlådan långt innan den skulle tömmas. Bra jag.

Har faktiskt inte gjort så mycket annat idag. Gick lite på stan med N efter att vi genomfört mitt mission, det är ju Galna dagar nu, Stockmanns priscirkus som gör hela stan knäpp. Vi gick en vända på kanske sammanlagt fem minuter, sen fick vi nog. Galna dagar är verkligen galna dagar. Jag fattar inte att folk orkar shoppa i ett proppfullt varuhus med visserligen galna priser, men också galna röster som ropar ut erbjudanden i högtalarna så man blir alldeles yr. Priset tog killen i högtalaren som meddelade att "varuhuset stänger idag klockan 21.00, lokal tid då förstås". Ja, det får man ju hoppas att det är lokal tid de menar. Kunde bli besvärligt annars...

Ja, det var den dagen. Inga större berg flyttade. Nu ska jag inventera kylskåpet.

Kommer it åp nain rubrik...

Inget nytt att rapportera. Mest skola, har både kandidat och grupparbete inlämnat nu, så jag ser några lugnare dagar framför mig.  Åker upp till Närpes i helgen. På lördag ska jag på Exploshow. Ser framemot det, hoppas den är så bra som alla säger!

Ikväll ska jag på sitz och representera sociologföreningen. Det blir bra.




Tjipetitjao.



Monster.

Imorgon kan man börja leva normalt igen.
Jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli att få undan kandidatmonstret!

Sen ska den ju presenteras och sen efter det ännu omarbetas lite till, men nu är grovarbetet gjort.


Jag behöver belöning. Glass!

Sol, sol, sol!

Blä för uppsatsskrivning. Blä blä blä!

Speciellt då solen lyser ute och termometern visar elva grader och man vill städa balkongen eller vad som helst istället för att skriva de sista sidorna kandidatavhandling. Blä.

Men jag hinner sen. Och jag har hunnit mycket redan idag fast klockan lurade en timme av mig. Nu ska jag ut och promenera längs ån och njuta av solen!

Sommartid.

Jag hade tänkt att jag inte skulle bli lurad av klockan den här gången.

Ha!


Luördain.

Perfekt dag. Liksom perfekt dag! Har varit i stan med M idag och shoppat lite nödvändigheter som en kjol (som jag sökt efter länge nu), strumpor och en topp. Och ett billigt cykellås till min "nya" cykel. Sen satt vi en lång stund på en bänk i solen också. Skönt, så skönt! Våren är verkligen här nu.

Nu borde jag dammsuga. Hurra, hurra. Det börjar bli dags att städa balkongen också. Usch, där är jättedammigt och äckligt.

M kommer hit ikväll. Vi ska göra pizza och se film. Snubben planerar egna äventyr med killarna. Han har iaf yrat nåt om whiskey och cigarrer :)

Många Cecilior.

Vet ni att det i Finland totalt har funnits 5533 Cecilior? Och att det år 1984 föddes 61 Cecilior? Mellannamnet Henrika är mindre vanligt, totalt har det funnits 1806 Henrikor i Finland. 1984 döptes endast 22 personer i Finland till Henrika. Spännande det här ju! Om man ser på efternamnet, så är jag ganska unik. Det finns tydligen endast 73 personer i livet i Finland med samma efternamn som jag. Utomlands finns 12 personer, av vilka jag känner åtminstone tre.

Infon hittar man på
Befolkningscentralens hemsidor.

Nu då dessa viktiga fakta är utredda ska jag försöka åstadkomma lite skoljobb.
Och sen träffa M i stan.


Ha en skön lördag!

Björn Borg.

Fredagen kom och gick.

Började dagen med att ringa gamla jobbet och meddela att jag inte kommer i sommar. Lite lessamt egentligen. Inget mer kassajobb? I hela mitt liv? Men det ordnade sig snabbt, då jag erbjöd mig att komma och hjälpa till vid flytten i maj, om det behövdes hjälp under helgerna. Och det gör det antagligen, så nu har jag plötsligt två jobb i maj! Plus att jag i början på maj ska jobba några dagar där då personalen ska på skolning. Prima.


Var en snabbis på Wiklunds 3+1 dagar idag och köpte en väska jag förälskade mig i då jag var där med mamma i onsdags. Jag bestämde mig igår (då jag fått nej från ett jobb) för att köpa väskan som belöning, om jag fick det andra jobbet som var på gång. Så nu är den min :)
Vilken tur, ännu en väska! Hrrrm.

Nu ska jag vara lite msn-social.
Trevlig fredagskväll!

Kungligt.

Nu sitter jag dessutom som en kung i min nya skrivbordsstol! Tack mamsen för den! Den är lite lik den på bilden, fast inte exakt samma modell.


www.jysk.fi

Har studieplanerat lite idag och konstaterat att jag har fem kurser kvar att gå vid akademin. Fem! Herremintid, det är snart dags att säga farväl till studielivet. Nå riktigt lite är det inte, har nog förutom föreläsningskurserna ett par litteraturtenter, fackuppsats och förstås magisterseminarier + magisteravhandling kvar. Så det finns att göra nästa år, men inte så mycket. Mest gradujobb.

Jag är snart pol.mag!


Imorgon ska jag försöka få kandidaten färdig.

Klaffat och klart.

Lergatan är adressen även i sommar, för jag fick jobb idag!

Jag ska vara bibliotekarie vid Åbo Akademi Institutet för Mänskliga Rättigheter från maj till augusti. Jag ska jobba 8-16, ha lediga helger och semester några veckor i juli. Dessutom lär jag få eget kontor i det nya huset dit flytten går i juni. Och jo, jag har utsikt över antingen Domkyrkan eller Aura å.


Det kan låta för bra för att vara sant, men det finns nog en del negativt också. Just nu är jag dock bara superglad och lättad över att jag får praktiken utförd! 5 sp, tack tack. CV:n tackar och tar emot.

Lägesrapport onsdag.

Jag borde kanske ändra temat på hela min blogg till jobbsökning eller nåt liknande, eftersom alla inlägg tycks handla om jobb...
Det är aktuellt även idag. Jag var imorse på ny intervju och det här jobbet skulle jag faktiskt riktigt gärna vilja ha! Jag trodde inte det skulle vara något för mig, men det lät jätteintressant! Får veta redan idag eller imorgon hur det går, så det är lite spännande just nu. Tror mig ha bra chans, men har varit "nära" så många gånger nu att jag inte alls vet. Det är svårt när det är så många sökande! Alltid finns det någon som är bättre.

Nog pratat om jobb. Ska lämna in kandidatavhandlingen till handledaren idag för genomläsning. Den är inte färdig, men börjar ta sig någorlunda. Om en vecka ska jag lämna in den och om två veckor presentera den på seminariet.

Mamma kommer hit idag. Undrar vad vi ska hitta på ikväll?

Men nu är det lunchdags och sedan föreläsning, ny kurs som har det "spännande" namnet organisationens administration och marknadsföring. Låter lite Hankenaktigt, så jag är inte alltför inspirerad :)

Andra reserv.

Jag har fått jobb! Eller nästan. Jag har fått en reservplats till ett jobb. Andra reservplats, hur snitsigt låter inte det? Om man tillägger att det var arton sökande till platsen kan man nästan känna sig stolt. Vad jag inte fattar är hur de gallrat ur tre personer av 18, utan att ha intervjuat dem? De måste verkligen ha lusläst ansökningsbreven. Och bergis checkat studieveckorna.


Idag har varit en lång skoldag igen. 9-15 börjar nästan vara standard.


Nu ska jag gå ut och låtsas att det är vår.
Hej hopp.

Inget napp.

Efter noggrann förberedelse tog jag mod till mig och ringde upp företaget som sökte svenskspråkiga medarbetare. Tyvärr blev det inget napp, eftersom de helst såg att man skulle vara fulländad på både finska och svenska. Så nej, det var ingenting för mig.

Får söka vidare.

Vuxenpoäng.

Är det vuxenpoäng att läsa platsannonser och hitta jobb man faktiskt skulle vilja ha och som man faktiskt skulle kunna få? Med examen i handen, alltså. Det är lite skrämmande att jag om ett år eller så faktiskt på riktigt får börja söka jobb. Ett riktigt jobb. Nå, vid det laget är jag tjugofyra så det börjar väl bli dags. Att bli vuxen, eller vad det kallas.

Annars har jag ett nytt sommarjobb på gång. Hittade ett till idag som jag kan söka och som kanske kan bli mitt. Problemet är att jag måste ringa chefen. Och att jag förmodligen måste presentera mig och mina kvalifikationer. På finska.

Kul.

Dilemma.

Ska jag åka över till Stockholm på onsdag kväll? Jag har verkligen beslutsångest. Det finns så många för- och nackdelar. Jag sku egentligen inte ha tid, men jag sku få ressällskap av mamma på ditvägen. Det sku vara kul att se vad det egentligen är för jobb. Jag sku kanske få jobb, men som jag ändå kanske inte vill ha. Jag ska hursomhelst till Stockholm över påsk, så det är ingen direkt Stockholmspanik. Bara en extra resa. Båtresa. Dagtur hem, med chans att få skoljobb gjort. Kanske. Jag sku dock missa en föreläsning, men bara en. Fast den är trots allt 9-15.

Blurk.


Godisdag.

Jag har ett halvt kilo lösgodis. Det du ;)


Bitterhet.

Det är lördag morgon och jag har redan varit vaken en och en halv timme. Knasigt.

Det snöar ute. Man kan bli bitter.

Äntligen fredag!

Även om man bara har en jobbhelg framför sig, så är det skönt med fredag. Vi ska snart iväg till L&M, ska se Så ska det låta med dem. Perfekt fredagsunderhållning om man är trött, stressad på skolan och har en helg i skolans tecken framför sig.

Har avverkat två jobbintervjuer idag. Den första gick sådär, har nog möjlighet att få jobbet men tyvärr var fler än jag hade hoppats kallade på intervju, så får se. Den andra var via telefon och riktigt rolig. En positiv svenska i andra änden. Det låter som ett jättekul jobb med chans att träffa många nya människor, men tjaaa, jag är fundersam. För det första för att jag borde åka över till Stockholm på intervju nästa vecka, vilket jag absolut inte skulle ha tid med. För det andra för att... jaaa. Jag vet inte. Får fundera över det här nu och framför allt vänta på besked från andra. Fick just mejl från Nordjobb också och det verkar som om de skulle vilja placera mig i Stockholm i sommar. Alla vägar bär till Stockholm? Nordjobb i Stockholm? Hade nog hoppats på något exotiskare ställe, faktiskt. Danmark eller Island skulle varit kul, fast jag kommer väl hur som helst knappast att ta emot platsen. För det är ju Åbo jag egentligen vill vara i...

Jobb nu, tack!

Gar e bra gar e fåort...

...för att citera Nåjna.

För en timme sedan var jag frustrerad och kom inte någonvart med skrivandet. Nu har jag plötsligen kommit en och en halv sida framåt. Bra jag!


Jag har ont i halsen. Då är glass bra, va?


www2.gb.se

Frustration.

Jag är sååå trött! Borde kanske gå ut i solen en sväng?

Går inget vidare med skrivandet idag. Har hittills mest läst litteratur och försökt få en bild av upplägget.

Gäsp.

Motiverad.

15 mars idag, Sofias födelsedag!

Var helt säker på att jag skulle tvingas tillbringa dagen i ett feberrus. Har legat vaken halva natten och vridit och vänt mig i svett alt. frossa, så jag trodde nog att hela jag skulle glöda idag, men icke. Jag har ont i halsen och är lite snuvig men annars i skick. Tur, tur, tur!

Jag skulle verkligen inte hinna vara sjuk och den flunssa som härjar verkar inte vara av den lindriga sorten. Så jag drogar mig med Finrexin och Ibusal och däremellan med te och honung. Vitlöken är slut, annars skulle jag nog knapra på den också.

Gissa vad jag ska göra idag?
Skriva såklart! Dags att inleda kapitel fem. Äntligen börjar jag komma in på kärnan i uppsatsten: bloggidentiteten. Hittills har jag gått igenom vad en blogg är, vad identitet är och en massa annan teori. Nu kan jag äntligen börja skriva det intressanta!

Ikväll blir det belöning i form av pizza. M och jag ska gå till Dennis. Har knappt varit ute ur lägenheten den här veckan, så det ska bli kul. Och gott ;)

Jobb?

Pust. Dags att ta kväll. Dagens kvot av text är fylld och jag är supernöjd med mig själv. Jag brukar alltid vara optimist när det gäller studieplanering, men nu går det banne mig nästan bättre än planerat!

Lika många sidor till imorgon så börjar det värsta snart vara över.
Om man längtar till den dag uppsatsen är inlämnad. Om man längtar.

Jag ska på jobbintervju på fredag. Hade nästan glömt det mitt i all studieiver. Får väl lov att förbereda mig lite imorgon, damma av informationsförvaltningskunskaperna lite. Indexering, katalogisering och sånt. Och träna på att uppge negativa respektive positiva sidor hos mig själv. Annars sitter jag nog i klistret, för det är världens värsta fråga. Jag får alltid tunghäfta och kommer bara på en massa strunt, typ bra på att hänga tvätt eller dålig på att koka kaffe. Eller envis. Jag kommer alltid på envis, men hur bra är det att uppge för en eventuell arbetsgivare att man är envis? Knappast höjer det ens chanser i alla fall!

Ska förresten på telefonintervju imorgon också. Eller och på, jag ska bli intervjuad via telefon åtminstone. Det var snabba ryck det, sökte platsen i Stockholm i morse och på eftermiddagen fick jag svar. Får väl se vad det blir, ska i alla fall ringa. Om inte annat får jag ju prata lite rikssvenska. Haha.

Okej, nu vet jag att jag skrivit för mycket uppsats de senaste dagarna, då jag omedvetet tänkte klicka på spara-knappen uppe i vänsta hörnet, som förstås inte finns här. För mycket tangentsmattrande i Word för mig...

Överraskningar.

Vi fick överraskningsbesök av L&M igår kväll. De kom med glass, så det var bara att duka fram tallrikar och hugga in! Trevligt, trevligt. Sen såg vi Beck Gamen. Bra film.

Nu ska jag fortsätta skriva.

Ha en skön dag i vårvädret!

Fullt upp.

Nu ska jag med gott samvete avsluta min skrivardag och om jag orkar ägna mig åt lite tentläsning istället.
Det är mycket nu.

Men först dammsugning och dagens andra kopp Finrexin. Jag hinner inte vara förkyld just nu och eftersom många andra ligger i flunssa nu och min hals är sjuk, så är de bäst att gardera sig. Kanske, kanske jag klarar mig!

Nu kom jag att tänka på Heidi och Elias. Snart kommer vi på besök!


Definitivt vår.

Oj vilket superväder!

Snubb och jag har varit på långpromenad, startade för två timmar sen med att gå till Citymarket och rösta. Stå och köa med pensionärer, skriva numret på lappen och klistra igen kuvertet. (Hör och häpna, funktionärerna talade till och med svenska!) In på apoteket och köpa Finrexin och därifrån till akademikvarteren. Kolla tentresultat och luncha. Efter det promenad hem.


Skönt med föreläsningsfri vecka, även om det inte innebär ledigt så slipper man ju i alla fall föreläsningarna.

Nu ska jag låsa in mig i Word.

Skivardag.

Skrivardag. Börjar om 10 minuter.

Måste rösta idag också, då det är sista dagen för förhandsröstning.


Prison Break.

Prison Break är beroendeframkallande.
Hemskt spännande just nu!

Annars är det dags för sociologmöte. Och bowling?
Dum dag för bowling.
Orka...

Festen.

Trött.
Slitigt med årsfestfirande.
Men en myckert, mycket rolig helg.

Och ja. Jag har svart hår. Svart.
Som syster den äldre så vacker uttryckte det: 23-års kris.


Årsfest.

Dags för årets roligaste fest!


Shopping.

Oj jösses, nu har jag trampat runt på stan sen klockan halv ett. Jag är helt färdig, men nöjd med mina inköp. Stassen är nu fullbordad med röda hääärliga ballerinaskor som är hur söta som helst. Jag var bara tvungen att köpa dem! De matchar perfekt med min röda scarf. Dessutom kommer jag nog att gå i dem hela våren och hela sommarn.


 www.dinsko.se

En handväska behövde jag också och lyckades pricka in inköpet på rätt dag då de hade -20% på allt idag. Den är vit och kan användas både som kuvertväska och med långt band. Prima. Nytt puder och strumpbyxor har jag också skaffat.

Nu ska jag lägga mig på soffan och ta igen mig innan jag börjar dammsuga.

Snubben kommer hem ikväll. Borde göra mat tills dess, men jag undrar vad?



Resfeber.

Det är vårigt idag. I Åbo har man börjat sopa trottoarerna och solen värmde skönt i ansiktet på promenaden från skolan. Härligt!

Jag vill på resa!
Har surfat runt och besökt Grekland, Mexico, Bulgarien, Kroatien och Kenya. Men det var ändå Venezuela som tilltalade mest. Verkar vara ett underbart land!



Hittade en resa till Mellaneuropa för en struntsumma i slutet av maj/början på juni.
Vill!

abo.fi



Vad har hänt med abo.fi-mejlen?
Jag fick nästan ett nervöst sammanbrott då jag behövde kolla mejlen just - och trodde att hela abo.fi pajat ihop. Men de har tydligen bara förnyat sig.

Håhå.


Blev ensam hemma då Snubben snabbt som blixten behövde åka hemhem och agera ingenjör. På fredag är han tillbaka, och har C med sig! :) Bara M blir frisk också, så blir nog årsfesten helt hejssan (jag måste sluta skriva hejssan, nån kan ju faktiskt tro att jag på riktigt använder ordet eller, ännu värre, att jag faktiskt börjar använda det.)

Men ikväll är det revy! Ska snart gå till L&M och gå med dem dit.
Hoppas man får skratta, jag behöver skratta bort min kandidatångest.

Intervjuer.

Nu har jag två nya arbetsintervjuer inbokade. Kanske inte platser jag brinner av intresse för, men som säkert är helt okej. Jag hoppas på att bli kallad på en par till...

Ikväll ska vi på ÖN:s revy, 400 liter.
Och nu ska jag på lunch och sen seminarium.

Bajj.

Exploshow?

Stockholmsresa bokad till påsken! Roligt, roligt!

Helgen före, 31.3, vill jag på Exploshow. Nån som vill med?

Trötter.

Gäsp. Jag är för bra på att tupplura. Man lägger sig, läser lite, slumrar till och plötsligt är klockan en och en halv timme senare.

Gäsp.


Nu får jag nog lov att diska.

Lounge.

Det är måndag och solen skiner. Allt är bra just nu: jag har hittat en fiin klänning som faktiskt passar, jag ska på loungekväll ikväll, jag har skrivit uppsats idag och jag är huur duktig som helst.

Jag är positiv.

Och hungrig. Dags för dagens andra portion pasta med tomaträksås.



23-åringen och tulpanerna.

177842-4

Sunny Sunday.

Har en känsla av att jag borde leta mig ut i solen eftersom vädret verkar vara helt perfekt, men ändå - här sitter jag. Skolarbete har en förmåga att hopa sig och just nu tycks dagarna inte räcka till för att få undan allt. Kandidatuppsatsen pockar på uppmärksamhet, men just nu får jag ångest bara jag tänker på den. Ett grupparbete i informationsförvaltning är i stället under konstruktion. Beståndspolicy, jättehejssan.

Vid närmare eftertanke blir jag nog tokig av att sitta inne och stirra i skärmen - och på fönsterrutorna som helt uppenbart inte blivit tvättade på alltför länge - hela dagen så en promenad skulle nog sitta fint.

Ha en skön söndag!

Födelsedag!

Har haft svårt att komma in på bloggen de senaste dagarna. Slött.

Idag är det den tredje i tredje och exakt på dagen tjugotre år sedan jag kom till världen. Grattis jag! Igår firades det med fest och utgång. Hemkomst alldeles för sent och en trött dag idag.

Har ändå varit på panikshopping idag. Resultat: Ingenting.
Jag har ingen klänning till årsfesten som är om exakt en vecka och jag börjar faktiskt ha panik. Naturligtvis var klänningen jag beställde från nätet alldeles för stor. Hmpf. Och i stan är varenda klänning antingen i storlek XL eller XS, eller så kostar den massor. Hjälp! Var ska jag hitta en klänning?


Annars en helt bra födelsedag.