Glada vappen!

Klockan är inte ens 12 och grannarna har redan fest i lägenheten bredvid eller ovanför eller var det nu dunkar. Röster hörs också från deras balkong. Det är vappen och solen skiner och det är varmt, hur härligt som helst. Snart ska jag gå och picknicka i solen. Fast inte många timmar för sen måste jag hem och göra mig i ordning för kvällen. Klockan 18 är det som vanligt mösspåläggning på Vårdberget och efter det ska vi ha wappmiddag på restaurang Teini. Efter det ska vi på wappfesteftersläpp till Kåren, som vanligt.

Tror det blir en bra dag. Imorgon är det picknick på Vårdberget men jag tror inte vi blir särskilt långlivade där eftersom vi ska åka upp till Österbotten på kvällen. Snubben börjar jobba i Vasa på fredag så han flyttar mer eller mindre härifrån då. Det känns mycket märkligt!

Men GLADA VAPPEN! :)

Nu är jag hemma igen!

Och resan har varit riktigt bra. Vi har hunnit med en hel del på fyra dagar, både i Odense och Köpenhamn. Danmark är nog ett härligt land och nu på våren var det förstås extra fint där! Varmt och skönt har det varit, igår över 20 grader, och mycket grönare än här i Åbo.

Tyvärr råkade jag än en gång ut för försvunnet bagage så för tillfället sitter jag och väntar på att SAS ska ringa och meddela att bagaget är på väg. Vart försvinner egentligen bagaget på en flight utan mellanlandning? Det kan man fråga sig, men antagligen blev det väl av nån anledning kvar i Köpenhamn. Tillsammans med två andras. Ett fullsatt plan och tre personer blir utan bagage - självklart är jag en av dem! Typiskt. Damen på flygplatsen trodde dock att det skulle komma den här tiden idag, så jag hoppas verkligen det. Imorgon är det wappen och då behöver jag mina grejer. Allt smink och sånt, kläder, telefonladdare och så vidare...




Turist - javisst :)
De första tre bilderna från Odense,
de två sista från Köpenhamn.


Den första dagen var jag ganska trött och seg efter alltför lite sömn, men vi tog en tur i Odense och tittade runt på Syddansk Universitet - betydligt större än lilla pluttakademin man är van vid. Det var Fredagsbar på universitet så vi satte oss och tog några öl. Och vilket drag! Klockan var tre-fyra på eftermiddagen och det var värsta partyt i matsalen! Och så är det tydligen alla fredagar... Men baren stängde halv 6-tiden så då visade F mig runt på den medicinska fakulteten, där hon alltså studerar. Vi såg en utställning med kroppsdelar i vatten. Mysigt värre, alltså. Allt från genitalier till skallar och fötter. Uäk! Sen cyklade vi hem till henne och gjorde mat, och såg filmen om Matti Nykänen. Lördagen spenderade vi på köpcenter och besökte också världens minsta Ikea. Haha, det var verkligen pyttelitet! Vi åt glass i en park och på kvällen var vi ute på festligheter. Kvällen var ganska internationell, måste jag säga. Och många undrade varifrån jag egentligen var, någon trodde jag var norsk, någon trodde jag var svensk och en svensk trodde till och med att jag var dansk. Ja, och någon hörde faktiskt att jag var finlandssvensk och jämförde mig med Mark Levengood. Söndagen var slö, men vi solade i parken och åt världens godaste pizza. På måndagsmorgonen tog vi tåget till Köpenhamn och gick på Ströget och shoppade lite. Åt god mat på uteservering och jag brände mig lite i solen. På kvällen åkte jag hem.

Oj vad långt det här blev. Men som slutsats kan jag säga att danska är svårt, om inte obegripligt. Mycket svårare än jag hade trott, och då läste jag ändå lite danska under första studieåret. Lite svårt var det nog att kommunicera med F:s pojkvän. Han förstod mig rätt bra, men jag hade vissa problem med att förstå honom :)

Snälla bagaget, kom nu...



Tidig väckning

Den här veckan har varit stressigare än på länge, allt för att kunna ta fyra dagars semester nu! Ska bli superskönt att få koppla av några dagar och glömma allt som heter studier! Imorgon bitti ska jag vara på flygfältet senast klockan 6.00. Tidig morgon med andra ord, och min stackars sambo som ska skjutsa är inte särskilt förtjust i den tiden :) 7.20 landar jag i Köpenhamn och därifrån ska jag ta mig med tåg till Odense.

Ikväll har jag bunkrat upp med en massa Fazers blå och Tupla som jag fick beställning på! :)
Och så har vi picknickat i solen i Domkyrkoparken och ätit batonger från Citymarket. Vår är härligt! Nu ska jag packa vidare så jag hinner se på Lyxfällan klockan 21.

På måndag kväll kommer jag hem igen.
Sköt om er!

image193
Copenhagen

Byrån stängs tydligen exceptionellt

Ja, vad säger man? Läst på TYS (studentbystiftelsens) hemsida:

Bostadbyrån stängs exceptionellt den 24.4. och 30.4.

Bostadsbyrån stängs den 24.4.2008 kl. 14.00 p.g.a. TYS personalens tillfälle och den 30.4.2008 kl. 12.45 byrån stänger för första maj.

Glada vappen!

Glada vappen blev ju rätt i alla fall.

Ikväll grillade vi för andra gången denna säsong. Men hamburgare denna gång :)
Nu har jag skrivit en halv sida inlämningsuppgift. Tyvärr rullar mina ögon runt i pannan av trötthet nu så jag måste nog sätta punkt för idag. Får stressa vidare imorgon istället.

Godnatt!



Söta Göta

Oj söta Göta vad mätt jag blev av linssoppa och varm smörgås. Huh. Idag har det inte hänt så mycket spännande. Jag har skrivit en finsk uppsats med rubriken Suomi natoon? och försökt redogöra för för- och nackdelar med medlemskap i Nato. Jag är ju inte så insatt i sånt där, men det gick bra ändå. Flummade ihop en text och lämnade in. Få se hur många kilo objektsfel jag har denna gång...

På fredag morgon åker jag till Köpenhamn! Det blir lovely! Men innan dess har jag verkligen att ligga i om jag ska hinna göra undan alla inlämningsuppgifter och andra studiegrejs innan jag åker. Det är rätt mycket nu alltså.

Men nu ska jag ut och cykla med L och hennes nya pied. Det blir en lång runda till St Karins, tror jag bestämt. Ska bli skönt, fast solen har gömt sig bakom mörka moln...

Energisk söndag

Festen igår var hellyckad, åtminstone tror jag att de flesta tyckte det! :) Vår lägenhet var fylld till bredden med folk, jag tror faktiskt inte att så många fler skulle ha rymts! Men finns det hjärterum finns det stjärterum! Idag är jag jätteledsen över att vi ska flytta. Det känns så lessamt att flytta från allt och alla. Men så är det, fördelar och nackdelar med allt. Det blir bra i Vasa också, det vet jag!

Det var bra fest igår, men jag har ändå varit pigg som en mört idag! Har varit en riktigt rolig söndag! Förstås har vi varit på lägenhetsvisning med L&M, det är ju vår nya söndagshobby. Men vi har också hunnit vara på skärgårdsmarknad, där vi smaskade i oss våfflor, och så var jag ute och cyklade och invigde mina nya solbrillor. Ikväll har vi grillat korv och majs. Smaskens med vårens första grillning! Jag skulle ha velat spela kubb också, men de andra var så trötta och tråkiga så de vägrade hänga med på det :)

Film är det som gäller ikväll. Jag tänkte tvinga snubben att se en riktig tjejfilm, 27 dresses, som lär ska vara en riktig typisk romantisk komedi. Lagom hjärndött så här på söndagskvällen. Imorgon är det måndag igen och tillbaka till verkligheten.



Utflyttningsfest

Oj vilket härligt väder alltså! Solen gassar ute och på balkongen är det till och med hett. Jag har städat den och tvättat fönstren, och kunde hur bra som helst dona på där i uppvikta mjukisbyxor och linne. Underbart. Det är feja och greja som gäller idag för ikväll kommer lite folk över på utflyttningsfest. Ja, eller egentligen ganska mycket folk. Tror vi blir 20 personer faktiskt. Ska bli roligt! Ska snart börja förbereda lite plockmat.

Ha det!

Fortfarande fredag

Prutt alltså. Spanade in en jättebraig lägenhet igår på nätet. Den lades upp på Vuokrakotis hemsida igår kväll och nu är den försvunnen därifrån. Asch, det harmar att vi inte ringde på den!

Men jag är glad för mina fräknar kom fram i solariet och så lyssnar jag på Poets of the Falls nya skiva och njuter av att det är fredag. Hungrig som en varg är jag och jag hoppas att käre sambon har nån lösning på det problemet då han kommer hem...

Ni ska ha ett skönt veckoslut!

Fredag morgon

Jag ska alldeles strax göra färdigt modul 1 i min sista nätkurs vid akademin. Sen återstår två moduler, och så kan jag inkassera även den lilla pluttkursen på mitt studieregister. Hurra. Efter nätkursen får jag lov och fundera lite på gradun, skriva ett blogginlägg i DBK-kursen på min studieblogg (ja, vi måste utvärdera kursen i ett blogginlägg alla veckor, suck), ringa om en grej och börja fila lite på en uppsats. Och mot kvällen hade jag tänkt gå och sola solarium. Det har jag inte gjort på två år, men nu tycker jag det skulle sitta fint med lite färg. Och efter det måste jag tvinga mig ut och springa också.

Det var min fredag, det. Ikväll hade vi tänkt se på film och bara ta det lugnt. Saa sii om ingen får oss medlurade på nåt annat! :)
image192

Och sådär annars så är det definitivt vår nu.
Någon borde städa vår balkong, den är hemsk.


Bokhyllsbygg

Glömde säga att besöket hos frissan gick bra, även om jag tyckte att jag satt med hårfärgen i håret suspekt länge... Men resultatet blev nog helt bra! Idag köpte vi biljetter till Kårens eftersläpp på wappen. Före eftersläppet, som jag aldrig varit riktigt förtjust i men som jag ändå går på varje år, så ska vi vara på Teini och äta. Precis som ifjol. Blir nog bra, det är skönt att bara kunna få anmäla sig och sen bara komma dit. Och slippa planera! Tror eftersläppet kan vara bättre i år också, nya band och tre band istället för bara två. Men säkert är där lika fullt och trångt som vanligt! Jag har nog lite skräck för sånt, tror jag. Tycker inte om att behöva köa i en halv evighet för att få en öl och sen i en evighet till för att få gå på toa. Nej tack. Men det är ju kul också med en massa känt folk och bra stämning!

Ikväll ska jag och M till Sotka och köpa bokhylla åt henne. Sen ska vi bygga ihop den och dricka lite vin och äta nåt mumsens för att fira hennes födelsedag i efterskott. Hoppas bara den där bokhyllan är någorlunda enkel att bygga! Minns när hon köpte sin förra bokhylla, då var vi tre tjejer som skulle skruva ihop den och det byggandet gick inte sådär jättebra. Fast vi fick nog ihop den till slut. :)

Och jo, finskapresentationen gick bra. Till och med diskussionen efteråt gick helt ok!

Nu ska jag diska och ge upp för idag...



Bokhyllsproffsen :)
Tror bilden är från 2005,
på den gamla goda tiden då C också bodde i Åbo.


Det blev inget badande

Nej det blev inget bad. Det var ju så härligt väder ute så vi gick till Kuppis parken istället och kollade in lekutbudet. Heidi gungade och rutschade och sparkade fotboll. Efter lekandet for vi till stan och testade den nya glassbaren i Hansahuset. Och jeeken vilken god glass det var! Kom fram till att de nog gör den själva. Supergott! Nu har jag tråkat ut min sambo med att öva på min finskapresentation framför honom. Haha, han orkade nog inte lyssna särskilt mycket.

Finns det nåt på tv ikväll?

Tänkte ringa F i Danmark ikväll också, men det får nog vara till imorgon. Resan börjar verkligen närma sig! Fast det
är så mycket på gång med allt möjligt så jag har inte riktigt hunnit fundera så mycket på den. Men nu när det närmar sig är jag nog ivrig! Ska bli kul att se hur F bor och förstås att träffa henne och hennes dansk :)

Bad

Idag sitter jag och förbereder min finskapresentation som jag ska hålla imorgon. Jag försöker förbereda mig så gott jag kan, dvs jag försöker lära mig det jag ska säga utantill! :) Ska berätta om mitt graduämne och eftersom bloggar och dylik teknik är ganska knepigt att förklara i ord så illustrerar jag med bilder i power point. Duktiga jag. Sen så är det ju bättre att ha power pointen att pyssla med under presentationen också, annars finns det viss risk att jag bara börjar läsa intantill. Tre gånger finska till nu, sen är det över. Sen återstår bara det skriftliga provet då. Och jag måste klara det denna gång, annars får jag spunk! Finns viss risk att jag kommer att vara skitnervös den där dan, vet inte riktigt hur jag ska tackla det!

Senare idag kommer mamma och Heidi hit. Och pappa också tror jag. Vi ska till Caribia och bada med lilltjejen. Jag är inte riktigt laddad för nåt badparadis men kanske jag blir! Ska nog ta med Heidi i nån skojig rutschkana! :) Sen ikväll åker de tillbaka till Svedala.

Nepp nu ska jag dammsuga och fortsätta plugga in min presentation! Och gå och köpa kaffe kanske. Föräldrarna blir nog inte glada om de kommer hit och får höra att kaffet är slut! :)


image190



Frisördags!

Äntligen, äntligen! Klockan 13 ska jag till Hair&Beauty Plaza och få lite ordning på håret. Jag är alltid likadan, håret hinner bli en katastrof innan jag kommer mig till att boka tid. Men eftersom jag håller på och sparar ut det lite så får hon nog inte ta alltför mycket idag. Ha återigen insett vilken lyx det är att kunna sätta håret i svans...

Annars var det svinkallt imorse men nu har solen hittat fram och det ser riktigt varmt ut. Senare idag måste jag förbereda min suullinen esitys i finska som är på onsdag. Usch vad jag kommer att vara nervös! Får nog lov att förbereda mig ordentligt, typs lära mig det jag ska säga utantill :)

Nu lunch och sen frissan.

Glad måndag!

Torsdag kväll

Åttatiden imorgon bitti kommer en stycken momme och en stycken glad liten tjej att dyka upp här på Lergatan. Heidi är ute på äventyr och ska för första gången besöka Finland utan sin mamma. Det är spännande, det! Vi äter frukost här och sen följer vi med dem upp till Närpes. Så över helgen lär det bli mycket bus och stoj! Vasabesök blir det också och säkerligen den vanliga rundan i Närpes :) Länge sen jag var hemhemma, men jag minns inte om det är fyra eller fem veckor sen. På söndag kommer vi hem igen. Och skönt ska det bli att själva slippa ta bilen och bara få sitta på!

Nu är det nog läggdags. Fast först måste jag nog läsa lite, annars kan jag inte somna. Men go´natt på er!


image188

Fick plötsligt lust att se Shrek!
Han är ju så söt! Ångrar lite att jag inte köpte Shrek-kramisen i NY...
image189

Så här söt var den! Fast mycket större och gosigare i verkligheten!



Stefan fick pris

Stefan Nyman från Närpes har vunnit första pris i Söderströms romantävling med thrillern Anna är online. Om det kan man läsa här och här. Och så kunde man just se det i Tv-nytt.

Det är ganska häftigt faktiskt. Jag vill också skriva en bok nångång, ju!

Om en stund ska vi iväg på examenskalas. Duktiga L får fira sin andra högskoleexamen nu och titulera sig både biolog och farmaceut och M har blivit tradenom.

Måndagskvark

Har varit lite oflitig med bloggandet på sista tiden! Får börja bli ändring på det! :)

Det är måndag och jag har försökt vara flitig och sitta i biblioteket och studera. Omväxlande framgång, gradun var idag mycket roligare att tänka på än det jag egentligen skulle läsa, men några sidor fick jag nog avverkade. Plus en tekopp med mina finskakurskompisar på morgonen och lunch och te med P på eftermiddagen. Vem ska jag ta studiepauser med i höst i Vasa egentligen?

Ikväll har jag avverkat x antal kilometer på spinningcykel och nu sitter jag och varvar ner med en god burk smaksatt kvark. Måndagslyx, eller bara god marknadsföring av Citymarket som fick mig lurad att köpa tre burkar för 2,50 euro idag. Hursomhelst så är dom goda. :)

image186

Helgen var bättre än bra med en massa roligheter. Rock-kvällen var superbra med många bra band och lördagen blev ganska spontan. Vi var ett gäng som skulle gå och äta lite smått till Red Hot Chili, men det slutade med att vi satt där åtta timmar och avverkade allt från finsk grammatik till musiker. Bra så. Igår blev det radhusvisningar med L&M, som ska köpa bostad. Det börjar nästan bli tradition eftersom vi var med förra söndagen också. Husvisningar är faktiskt ett riktigt trevligt söndagsnöje! Speciellt om lägenheterna är tipptopp renoverade och smakfullt inredda, som en av dem vi såg igår. Oj oj, säger jag bara. Vilken dröm! Och vilken dyr dröm dessutom!

Tisdag imorgon och jag ska hålla tempot uppe och nöta en stol i bibban imorgon igen. Sommaren närmar sig oroväckande snabbt och ingen tycktes nappa på min förfrågan om att skriva min gradu... :)





Fredag kväll

Ikväll blir det rock. Rockföreningen vid ÅA ordnar rock-kväll på Kåren så jag sitter som bäst och förbereder mig med ett glas vin och hög musik. Snubben for iväg och träffade några killar och jag ska snart gå till P.

Idag har jag fått ganska mycket uträttat. Och solen lyser och imorgon är det lördag. Suveränt, skulle man kunna säga!

Ha det bäst!

image185
Fräsch Aerosmith-rockare :)

Dagens tankar

Min gradu är jag redan trött på och jag har inte ens börjat skriva den ännu. Det känns sannerligen som jag har fastnat i ett innan-gradu-träsk som jag har uppenbara problem med att ta mig upp ur. Jag har skrivit forskningsplan, jag har presenterat den på seminarium och jag har funderat vidare från de kommentarer jag fick där. Men nu vet jag faktiskt inte. Är redan trött på ämnet och jag blir galen på att jag aldrig får en exakt formulerad forskningsfråga till stånd.  Funderar helt kallt på att byta ämne. Starta om på nytt.

Nej blä det är inga roligt det här. Om nån har en färdigskriven samhällsvetenskaplig pro gradu-avhandling i sociologi inom delområdet media får den personen gärna ta kontakt. Just nu skulle jag betala vad som helst. Höhö.

Det här är en farlig sida!

Det finns alldeles för mycket snygga grejer på den här sidan! Speciellt väskorna är galet snygga.

image184

En sån här weekendväska vore praktisk!
399 kronor hos nystil.se





Kommer inte på nån rubrik idag

Precis som nån annan också skrev, jag tror det var Ciz, så hade jag en massa att blogga om då bloggen.se var nerlagd för byte av plattform under några dagar. Men nu ekar det tomt mellan öronen. Typiskt. Vad har hänt på sistone då? Inte så mycket, skulle jag tro. Vi har bestämt att hyra lägenhet i Vasa först från juni, då vi ändå måste ha kvar Åbo-lägenheten till sista maj eftersom jag har föreläsningar sådär sporadiskt då och då i maj och ännu en tent 23.5. Så för att slippa vara på fattigdomsgränsen i juni efter att ja betalat två hyror i maj, så ska snubben hyra sovplats hos syrran sin i Vasa i maj. Jo så att nu har vi avbrutit lägenhetssökningen och tar upp den igen om en månad ungefär. Och då borde det vara enklare att gå på visningar och dylikt eftersom en av oss bor där då redan. Nu har det varit lite krångligt då vi är 400 km bort. Men syrran och Linus har varit snälla och sprungit och kollat!

image183

Idag har vi varit på Galna dagar. Jag brukar få spunk efter fem minuter eftersom alla är helt galna där och en röst mässar på i högtalarna om alla galna erbjudanden, men idag gick det riktigt bra. Jag hittade gårrbilliga jeans som tillåme var så bra att jag kunde tänka mig att ställa mig i monsterkö för att prova. Och jo, de satt som de skulle fast de var en nummer mindre än jag brukat köpa. Sånt är ju kul och snygga var dom så självklart fick de följa med hem i en gul Stockmann-påse tillsammans med en grön scarf som jag också behövde. Sen köpte karln min halva varuhuset också men det är en annan historia. Haha.

Nu ska jag se på Rent hus. Fast jag tycker att det är obehagligt och otroligt äckligt.

Godnatt!