Renoverat var det här

Äntligen har jag tagit mig tid att leka lite med designen! Och än är det inte klart, ska fortsätta då nästa inspirationskick kommer.

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa, om bara ögonen hålls uppe. Har just börjat läsa Tröstaren, en bok från mammas bokklubb. Som vanligt :)

image87


Nej jag dör! Varför syns inte min nya design?!
Okej. Lugnt, det tog bara en stund :)

Gradu

Det känns sådär lite halvvuxet att sitta och fundera på sin gradu. Man inser liksom att det finns ett slut på studierna, att man en gång kommer att vara färdig. Jag har haft panik för min gradu, den har känts lite som ett 80-sidigt berg som ska bestigas nångång låångt fram i tiden. Men nu helt plötsligt känner jag mig redo att ta itu med berget. Jag ser till och med lite lite framemot det, för jag tycker att jag valt världens roligaste ämne. I förra veckan tog jag första steget i min graduprocess. Idag tog jag det andra. Jag har länge vetat att jag ska skriva om bloggar, och nu vet jag att jag kan och vill och får skriva om bloggen.fi. Då återstår bara att hitta en snitsig, sociologiskt intressant vinkling. Men det är förstås inte så bara. Hade en del idéer förut och efter dagens samtal har jag en hel del till. Så nu blir det att solla bland alla idéerna och hitta den intressantaste. Saa sii vad det blir!

Men nu är det hög tid att börja göra våffelsmet.



Pargas, viktiga samtal och våfflor

Ska jag bli kvar i Åbotrakten efter studierna, ska jag bo i Pargas. Det är en mysig liten stad. Har varit där på jobb de senaste dagarna. Eftersom B inte kunde få hundvakt, flyttade vi kontoret ut dit. Och det var kul med lite omväxling. Hon bor mitt i Pargaslaande, med hästar i stallet på gården och två söta hundar (en jätte och en mini) i huset. Min syn på syrrans schäfer Roki har ändrats. Han väger 40 kg och han är stor. Men den här vita Båtsman-look-aliken Piko vägde 70 kg! Alltså verkligen en bjässe, men hur töntigt gosig som helst. Taxen Putte var pytte i jämförelse, men desto kaxigare. Jo, det var alltså mina nya arbetskompisar :)

Jag har pirr i magen för imorgon måste jag ringa ett såntdärnt viktigt samtal. Jag tycker inte särskilt mycket om att ringa viktiga samtal till viktiga personer, men det brukar gå bra bara man väl fått dem på tråden. För att jäklas ska jag inte berätta vad det gäller. Kanske säger jag imorgon om det alls finns nåt att berätta. Det där blev visst väldans kryptiskt, det. Haha.

Imorgon kommer 'svenskaflickorna' på våfflor och vin till mig. Måste fixa hyla-mjölk, ägg och vin ikväll så att jag är redo. Har första volleyboll-matchen med mixedlaget imorgon också. Jag hoppas att förkylningen lagt sig tills det. Så imorgon är en fullbokad dag. Which means jag måste fixa tusen andra saker ikväll. Och klockan är redan sex. Suck.
image86

Datorer och snor

Dataproblemen fortsätter. Datorn fungerar lixom inte första gången man startar den, men på andra eller tredje försöket fungerar den någorlunda normalt. Skräp. Någon som vill köpa en bärbar dator åt mig? Jultomten? Haha. Kunde köpa en i USA, för billigare pris än här. Men han jag bor med upplyste just mig om att det nog inte är så smart, med tanke på att ÅÄÖ-tangenterna inte finns i engelska språket. Nä just ja, det är kanske inte så fiffigt :)
En sån här rosa sak vore ju annars inte så dumt! Fast jag skulle nog hellre ha en röd.

image85
www.gigantti.fi

Idag ska jag jobba stenhårt med avslutningen på kandidatavhandlingen. Fattar inte att det ska vara så svårt att klämma dit en avslutning? Ska läsa igenom den ett par gånger nu så kanske det äntligen lossnar.

Annars en gråmulen söndag, huvudet fyllt med snor. Mysigt, med andra ord.

Dumma Dator

MIn dator har definitivt problem idag. Den har kapat tre gånger redan, så får se hur det går denna gång. Håller i alla fall på att säkerhetskopiera lite studiematerial, foton och sånt. Man vet ju aldrig!

Vi hade besök av sambons lillebror idag. Han är på ABI-exkursion i Åbo och var hit och åt och duschade. Kommer hit och sover inatt också, eftersom skolgolvet hade varit obekvämt förra natten... Annars har vi bara slappat och slöat idag. Såg på Idol med L&M igår och tyckte absolut att Sam var bäst. Han är söt som en koalabjörn (haha, det där kom nog från Facebook...). Ikväll kommer L och M hit igen. Vi ska se Beck.

image84

Det var väl det. Jag har snuva och ont i halsen. Igen. Så jag kurerar mig med te och mycket honung. Annars har jag också gjort en suuupergod wook idag. Mumsis!

Men nu ska jag ockupera soffan. Ha en skön lördagkväll!

Ostbågar


image83
Bild från www.fotoakuten.se


Pessimismen har lagt sig, jag är glad igen. Vad hjälper upp humöret om inte ostbågar? Fast nu har jag proppat i mig så mycket att jag mår illa istället. Haha. Blir nog länk imorgon igen. Jag var på indiskt huvudmassage igår och det rekommenderas varmt. Väldigt avslappnande och behagligt! Skönt vågsvalp i bakgrunden, tyst och lugnt. Jag kunde faktiskt ha somnat.

Imorgon ska jag på födiskalas. Måste via stan och hitta en present efter jobbet. Sen styr halva släkten kosan till Sverige eftersom det lär vara nåt som kalas höstlov just nu. Tss. Vad är det?


Motgångar

Igår var en såndär dag då jag borde ha blivit kvar under täcket. Det var motgångar från början till slut. Kanske är det bra med sådana också, man känner ju åtminstone att man lever.

För att nämna en, så blir jag inte kandidat till julen. Jag blev så besviken att jag började gråta. Patetiskt, jag vet. Men så är det. Får gå den där finskakursen i vår och försöka lära mig finska objektet en gång för alla. Det var nämligen det som sumpade mina chanser. Och brådskan. Men att, patetiskt är vad det är. Man tycker ju att åtta timmars jobb fem dagar i veckan - läsa och skriva på finska. Det borde ju hjälpa. Men näää. Det är det som gör mig så besviken! Fast ändå, innan jag började jobba i höst skrev jag ju aldrig någonting på finska. Så kanske ändå inte konstigt att kunskaperna från gymnasiet är ringrostiga?



Idag är förhoppningsvis en bättre dag. Matpaus nu.

Hösthälsningar från en mindre depressiv Cia idag.


Plätt

Huh, vilken tung helg. Skulle behöva en ledig dag till för efter-plättfest-rekreation. Plättfesten var en höjdare, som vanligt.

Annars inget nytt från Lergatan. Jag väntar på mitt favoritprogram (mommo-program förstås) Ensam mamma söker.


Vinkelivink!

Kandidatdille och plättar

Trött, tröttare, tröttast. Började dagen med att skriva skrifliga delen i finskatestet man behöver för en examen från ÅA. Jag klantade ju till provet i våras, då jag "lyckades" missa att man skulle skriva två texter. Jag skrev bara en och fick underkänt. Idag gjorde jag ett nytt försök och den här gången läste jag instruktionerna noggrannt. Det gick halvbra, tight med tiden, men ett nöjaktigt borde jag väl i alla fall ha skrapat ihop. Så, kära vänner - jag är hoppeligen snart pol.kand. I december vill jag hemskt gärna få examen. Inte för att den i sig gör från eller till - men för mommas skull. Hon har väntat länge redan på att få läsa mitt namn i tidningen! :)

image82

Efter finskan var det jobb som gällde, och efter jobbet gick jag på stan med M. Nu är jag hungrig och trött. Det får bli dusch, mat och tv.

Godnatt!

Hjärna och psykologi

Har för säkert tusende gången i mitt liv konstaterat att min hjärna lägger lapp på luckan klockan 21. Den slutar fungera, helt enkelt. Min hjärna arbetar effektivast på förmiddagen och absolut sämst på kvällen. Så är det.

image81


Igår var jag på personalskolning. Det var en psykolog som föreläste under rubriken Självkännedom som inre kraft i arbetslivet. Mycket intressant och mycket lärorikt och framför allt mycket praktiskt. Vi fick göra övningar där vi bland annat lärde oss snabba avslappningsövningar och att tänka positivt. Det häftiga är att avslappningsövningen som tar endast 30 sekunder faktiskt hjälper!

Ikväll har jag pysslat med lite dittan som dattan.
Nu ska jag se Top Model Stockholm. Om jag orkar hålla ögonen uppe. Usch vad jag är trött.

Suomessa puhutaan suomea

Eller åtminstone försöker vi.

Suck. Varför har ingen barmhärtig människa placerat mig mitt i finskaste Finland och lämnat mig där i något halvår? Varför har jag inte själv sökt mig till något purfinskt ställe? Varför har jag inte tvåspråkiga föräldrar? Eller helst en finskspråkig pojkvän eller åtminstone någon finskatalande kompis? Ibland är man ledsen över att komma från en helsvensk stad. Åtminstone är det inte särskilt praktiskt.

Finska är svårt. Säg int annat.


Imorgon ska det vara sex grader i Åbo. Jag hämtade precis upp lådan med vinterkläder från förrådet. Det känns som att det är dags. Brrr.

image79
Aura å i Åbo

Onödig lista

som jag hittade. Kopiera och fyll i!


1. Vilken tid gick du upp I morse?
Kvart i åtta. Föreläsning 9.15.

2. Diamaneter eller pärlor? Beror på.

3. Vilken film såg du sist på bio? Såg nån svensk film i Stockholm, kommer inte på namnet. Ska se Colorado Avenue nu i veckan.

4. Favoritprogram på TV? Prison break, Desperate housewives, Idol.

5. Vad åt du till frukost? Två smörgåsar, ett kokt ägg och te.

6. Vad är ditt mellannamn?
Henrika.

7. Vilken sorts mat gillar du mest? Asiatisk kanske.

8. Vilken sorts mat gillar du inte? Nuförtiden äter till och med jag det mesta, men lever och olika sorts frestelser dissar jag.

9. Vilken chipssmak gillar du mest?
Sourcream and onion, heter det så?

10. Vilken cd gillar du mest just nu?
En bränd blandad i bilen.

11. Vilken bil kör du? Snubbens.

12. Favoritmacka?
Jag älskar allt bröd och gärna med mycket pålägg. Subway är förstås rena rama himmelriket.

13. Om du fick åka vart du vill, var skulle du åka då? Karibiska övärlden eller Sydamerika.

14. Vilken färg är ditt badrum? Vitt och turkost.

15. Tar du gärna på dig? Jeans.

16. Var vill du bo när du pensioneras?
Kanske på ett varmt ställe.

17. Bästa födelsedagen?
18-års dagen är väl den man minns bäst.

18. Favoritsport? Friidrott och bollsporter.

19. När fyller du år? 3.3.

20. Är du morgon eller kvällmänniska? Det växlar.

21. Husdjur? Mimmi, fast hon bor nästan 300 km bort så det kanske inte räknas.

22. Någon spännande hemlighet du vill dela med dig? Eeh. Har ingen på lager.

23. Vad ville du bli när du var liten? Först tandläkare, sedan lärare och till slut journalist.

24. Favoritchoklad?
Vadå, måste jag välja?

25. Favoritblomma? Kallor är fina.

26. Vilket datum i kalendern ser du fram emot?
29.11

27. Vad är det längsta från hem du varit? Kypros.

28. Favorittidning? Ja, inte Sydin i alla fall.

29. En liten grej som du verkligen njuter av?
Massage. 15.10 ska jag på indisk huvudmassage, wihuu!

Nya tag

Tack Ciz för inspirationen!


Kom just till jobbet. Måste vänta på en grej innan jag kan börja jobba, så jag tänkte ta en snabb blogguppdatering medan jag väntar. Har spenderat förmiddagen i HTML-kodernas värld på föreläsning i Interaktiva medier. Vi har ett webbprojekt på gång där vi ska göra en hemsida. Jag har aldrig gjort en hemsida förut och trodde att det var det tristaste och svåraste man kunde ge sig in på, men idag blev jag riktigt inspirerad! Det finns en massa hjälpmedel på nätet, så det behöver inte vara så svårt. Ska nog fila vidare på sidan så fort jag hinner.

Ska också förnya bloggen så fort jag hinner.
Men nu jobb.

Torka

Alltså, vad lat jag blivit. Jag känner absolut noll inspiration till att blogga just nu, tyvärr.

Men jag återkommer!