Piggelin

Vad pigg jag är ikväll! Piggare än både tidigare idag och igår. Fast jag sov förstås också som en stock på soffan efter jobbet idag. Så trött, så trött. Men nu är jag igång och har precis städat lägenheten, diskat och nu skulle jag vilja gå och handla. Fast det går ju inte.

Är oerhört sugen på godis. Fast det har jag inget och till och med Kiosk R här bredvid har stängt.

Och skulle vilja gå ut och röra på mig. Fast då jag tittar ut tappar jag förstås lusten. Det har regnat oavbrutet hela dagen och blåst hårt. Nu har det lugnat sig men det ser ändå ut att vara kallt. Så nä, ingen promenix idag.

Kanske det blir popcorn och dokumentären om Världens största bröst på Nelonen. Eller så te. Jo, te blir det.


Godnatt.

Bus

Armband under soffan och skor på balkongen.
Heidi var här igår... :)

image61

Kurr i magen

Jag är trött och håglös idag.
Ska nog ta lunch snart. Kanske min makaronilåda piggar upp mig!

Jobbar med franska böcker idag.
Märker att franskakunskaperna rostat ordentligt, men oj, vad jag tycker om franska. Det är vackert.

Söndag

Vart tog helgen vägen?

Fast egentligen har jag hunnit med en hel del. Igår kväll var jag på DBTL, som var större än jag trott och rätt stökig efter vad det såg ut. Vi betalade inte in oss, men kan tänka mig att festen utanför var minst lika bra som den inne på området.

Tidig väckning imorse. Syster den äldre med barn är i stan så klockan tio vandrade jag iväg till Kuppisparken för en dag där bland alla äventyr. Kul!

På eftermiddagen fick jag kaffebesök och sen har jag bara slappat. Och jo, har gjort makaronilåda tills imorgon också.

Nu: Filmdags! Nån på Nelonen.

Telefon och festival

Jag undrar vad den här dator har för problem idag? Den är inte alls med. Långsam och underlig. Får väl hoppas att den bara tillfälligt krånglar!


Här är min nya kompis. Hoppas vi ska bli goda vänner :)

image60
www.nokia.fi


Var på lång cykeltur idag, i blåsten. Först till Länsikeskus för att titta på telefoner och sen vidare till Citymarket i Kuppis för att handla mat och födelsedagspresent åt Elias som snart fyller sju. Och som om några dagar åker hem till Enköping igen efter nästan två månader i Närpes. Jag köpte penal och pennor, borde väl passa en som snart är förstaklassist! Helst skulle jag velat ta en fin blå penal med Nalle Puh på, men jag antar att födelsedagsbarnet inte skulle ha uppskattat den :) Han är ju sju och tycker att han växt ifrån Nalle Puh. Tsss.

Jag undrar om det tänker börja regna ikväll igen? Om inte ska jag ta pussikalja med och gå och sätta mig med L&M och gänget och insupa lite festival.

Ha en skön lördagkväll!

Bara kul nästan jämt

Pustar ut.

Vilken rolig vecka, återigen. Shopping, shopping, shopping.
Det är kul med besök. Och tungt i längden att kombinera jobb, shopping och annat nöjesliv. Ikväll ska jag gå och sova tidigt. Men skoj har vi haft, trots regnet.

Ikväll har jag tittat igenom mina digitala fotoalbum. Det är nog dags att framkalla då senaste bilderna i det riktiga fotoalbumet är två-tre somrar gamla...

Ny telefon funderar jag också på. Min fyra år gamla Nokia-nånting hotar nämligen med att säga upp bekantskapen. Sorgligt, men sant. Ett nytt batteri kunde kanske rädda vår vänskap, men jag vet inte om det är värt det. Dessutom vägrar min mp3-spelare spela normalt mera, så en telefon med mp3-spelare vore nog en bra lösning. Bara jag kunde bestämma mig för vilken jag vill ha nångång.

Annat på gång då? 
Down By The Laituri, fredag fredag fredag, bröllopsdresspanik, Muminvärlden, lunch med nya chefen, och icke att förglömma: NEW YORK!



IQ-test och karelska piroger

Jag fördrev min lunchpaus framför datorn. Jag var faktiskt så inne i det jag höll på med att de karelska pirogerna på tallriken kallnade. Jag skärpte mina sinnen allt vad jag kunde och fyllde efter bästa förmåga i Illustererad Vetenskaps IQ-test. Intressant och enerverande, men nu vet jag. Hur smart jag är.

Känner mig plötsligt mycket lyckligare.

image59

Tillbaka

Tre veckor blåste iväg med en orkans hastighet och nu sitter jag återigen på jobbet. Det har varit skönt med ledighet, även om det inte varit helt ledigt. Har nämligen jobbat i växthus tre dagar i veckan. Men jag har nog hunnit med en hel del skoj också...

Men nu är jag tillbaka på jobbet. I en tyst och tom byggnad eftersom de flesta fortfarande är på semester. Det är lite småtrist faktiskt att sitta här helt för sig själv. Men jag har en hel massa arbetsuppgifter att ta itu med så det finns att göra! Och imorgon kommer S på besök. Det blir skoj!


Men tillbaka till katalogiseringen...


Futisgolf

...är kul! Vi var på roadtrip till Kimitoön med L&M igår. I Kimito spelade vi futisgolf. Det borde verkligen lanseras på andra ställen i Finland också, för det var superkul. En bana med 18 hål att ta sig igenom.



Sen fortsatte vi trippen till Dalsbruk och Dragsfjärd och sen med färja ut till ön Kasnäs, där vi åt. En perfekt början på semestern!





Ikväll ska vi grilla på balkongen, fast det är smått olagligt. Och sen se Babel.
Fast först ska jag packa. Imorgon åker vi ner till Ekenäs och om några dagar tar jag tåger uppåt landet.

Och nu lyser solen igen!