Glad fredag!

Och skön alla helgona-helg!



Fredagsmys framför Idol ikväll...


...och en liten söting i vår soffa igår!

Men se det snöar!

Regn, alltså. Det snöar regn som är lite hårdare och lite vitare än regndroppar. Typ.

Egentligen har jag ingenting alls att skriva. Är lite besviken på att mina glasögon inte kom idag heller. Tre veckor sen de beställdes idag och det skulle ta två-tre veckor. Men på måndag eller tisdag lär de anlända, så jag hoppas på det. Minns ju knappt hur de såg ut längre!

Annars har jag bara skrivit idag och varit på trevlig lunch med S, som ivrigt försökte få med mig på en runda på stan. Men si ni, jag stod emot och gick hem och höll mina böcker sällskap istället. Har faktiskt åstadkommit en del också. Bra jag!

Ikväll skulle jag ha lust med bio, men antar att det blir film hemma i soffan istället. Sex and the city har jag faktiskt inte sett ännu, och det mest på grund av att sambon totalvägrar. Men kanske om jag mutar honom med mycket chips och att jag lovar att vi ser en riktig karafilm nästa gång?

Nån som har andra filmtips (ifall mina övertalningsknep inte funkar)?

Statistik

Dagens tema är statistik och dataprogrammet SPSS, som kan användas för analys av statistisk data. Jag kan villigt erkänna att jag är långtifrån proffs på detta med statistik och SPSS. Men jag tänker bli! Och jag behöver bli, om jag alls ska få till nån analys i min gradu. Men det är ett tag sen jag sist använde programmet, så lite uppfriskande av minnet behövs...

Det är annars torsdag idag, ifall ni missat det. Och ifall ni, som jag, inte kan begripa hur det redan kan vara torsdag. Det var ju måndag typ igår! Men nu är det ju snart helg igen och vad är väl bättre än det?

Jag hade mamsen på besök här igår och i förrgår, och förstås hann vi ta en runda på stan också. Hon var snäll och köpte mig en julklapp (vadå tidigt ute?), en jättejättejättesnygg väska i en modell jag sökt efter. Hur bra som helst, och röd och allt! Tack för den! :)

Min nya väska! Fast formen är annorlunda,
min är större på bredden och mindre på längden.
Och så är den mycket snyggare i verkligheten...
Bild från www.esprit-online.com.



Hemmafrun

Jag känner att jag har väldigt dålig koll på alla mina papper och anteckningar just nu. För att inte tala om litteraturen!

Hur strukturera all gradulitteratur och -stuff så att den är a) lättillgänglig b) överskådlig och c) så att den ser någorlunda städad ut?

Dagens fråga, det. Jag märker att mina högar med papper och böcker inte riktigt fungerar. Jag har svårt att hitta det jag behöver och dessutom svårt att minnas vad jag har...

Nåja, nu ska kycklingen in i ugnen.
Tungt det här att vara kombinerad graduskribent och hemmafru... :)



Organiserat kaos?
Detta är bara en del av sanningen :)

Play eller stop


Just nu kliar det i mina fingrar (öh?) efter att få trycka på playknappen till det senaste Gossip girl-avsnitt (jaa, jag är fortfarande kär i den serien) och jag vet inte riktigt varför jag inte börjar titta. Kanske för att sambon ockuperat soffan och ser på Rapport. Eller för att jag tycker att Duffy sjunger för vackert för att trycka på stop-knappen och stänga av Mediaplayern. Eller för att jag sitter och formulerar en jobbansökan i huvudet. Eller för ingenting alls.

Huj vad meningslöst detta blev...

Men i alla fall. Hemma i Vasa (jag tror att jag äntligen, efter fyra månader, slutat säga Åbo istället för Vasa) efter en natt i ett stormigt Övermark. Jag fick överge min säng på vinden för att krypa ner i soffan i vardagsrummet klockan sex imorse, efter att ha legat vaken och lyssnat på vindens tjut och möss på mellantaket ovanför mig, alldeles för länge. I vardagsrummet hördes varken möss eller vind eller ens mammas snarkningar, haha. Och så var det definitivt varmare. Gårkvällen spenderades i samma soffa framför Dansbandskampen på tv. Det ni! :) Och idag har det vräkts pizza och glass på restaurangen som börjar på R och slutar på X. En ganska skön helg, med andra ord. Och imorgon lär det ju vara måndag igen och dags för nya drabbningar med gradun. Hurray.

Nåja, nu ska jag väl ta och trycka på play då...
God söndag!

Choko

Ja, för att lite lätta upp stämningen efter mitt förra, dystra inlägg så tänkte jag berätta att jag har en ny favoritchoklad:

Choklad med citronyoghurtfyllning. Mums!


Och så är det ju fredag idag! :)
Det var allt från mej...
Hej då!
(Ja, jag är ganska uttråkad just nu...)

Dystert

Finanskrisen sätter sina spår och det ser ganska
dystert ut för en som är på väg ut i arbetslivet...


Från www.yle.fi/internytt

Solen skiner!

Vad glad man blir av att solen skiner! Fast jag inte ens stuckit ut näsan genom dörren ännu idag (hur skulle jag ha hunnit det?) så känner jag att solstrålarna gör gott! Att det blir lite onödigt varmt i lägenheten och att jag måste dra för persiennerna för att alls se nåt i dataskärmen är en bisak, det är ju sol!

Och sol blir man glad av.

Volleyn gick inget vidare igår. Eller egentligen tyckte jag det gick rätt hyfsat, med tanke på att vårt lag endast spelat ihop på riktigt en gång och att vi mötte seriens två bästa lag. All heder åt dem, för de var otroligt bra! Jag trodde att jag skulle vara helt sönder av träningsvärk idag, eftersom det var ganska tufft mellan varven och jag såklart glömde att stretcha efteråt, men än så länge har jag inte känt nånting...

Sådär annars kan jag meddela att vi nog lär bli kvar i Vasa ett tag, då sambon fått fast jobb nu. Hurra! :)


Nej, tillbaka till McQuail’s mass communication theory. Nu.

Disney


Har ni inte sett Ratatouille, så tycker jag att ni ska göra det.
Den är kul, och jag tror aldrig man blir för gammal för Disney! :)

Jag har lite fobi för möss och råttor, och efter att jag sett filmen drömde
jag faktiskt en mardröm om råttor... Fast de i filmen är hur söta som helst!

Skulle vilja se den där W.A.L.L.E också.
Och så skulle jag kunna tänka mig att se favoriten Shrek på nytt
...


Men nu matdags och om inte alltför lång stund bär det iväg till Replot, där vi
har två volleybollmatcher ikväll. Jag är lite nervös, faktiskt...

Måndagsborden

Mitt stora dilemma just nu är hur tusiken jag ska orka gå till Tritonia och låna den där boken jag verkligen behöver. Har suttit och skrivit sedan 8.30 nu så det vore i och för sig rätt skönt med en paus. Jag vet, jag har ett intressant liv...

Annars rullar dagen på i bästa måndagsstil med smutsigt hår och en lägenhet i behov av städning. Det ska jag ta itu med efter klockan tre nångång. Borde komma på vad jag ska göra för mat idag också. Idéer mottages med tacksamhet, jag har inte alls haft matlagningsinspiration på sistone. Och på tal om mat borde kylskåpet fyllas på också...

Sen borde jag, eller vi, rösta idag eller imorgon. Om jag inte missminner mig är det nämligen sista chansen att förhandsrösta imorgon. Och på valdagen är sambon i Azerbadjan och meckar med kraftverk, så att, det måste bli nu. Nå, biblioteket ligger ju precis runt hörnet så det behöver inte ta många minuter.

Du glömmer väl inte att rösta? Om jag får göra lite valpropaganda, så tycker jag att du som har möjlighet ska rösta på
Linda! :)

Annat på programmet idag är volleybollträning. Vi lär ha match på onsdag och jag känner mig nog inte helt varm i kläderna ännu, så det får bli hårdträning ikväll...


Skor

Idag är jag ganska duktig. För vet ni, jag läste i Vasabladet imorse att de sålde skor för 1 euo till första kunden, för 2 euro till andra kunden och så vidare upp till 35 euro på en butik i stan. Hela dagen. Egentligen började det igår redan och då var jag också lite sugen på att gå och kika, men orkade inte. Så när jag läste annonsen idag igen så tänkte jag äh, vad fasen. På med lite mascara och varma kläder och så stod jag utanför butiken klockan 8.50. Skittidigt, med andra ord. Och jag min dumma nöt hade ju sett en- och två euros skor framför mig, för vem annan än jag är egentligen så dum att de går till Rewell center före nio på morgonen. Men visst, det fanns andra, ännu dummare. Det var nämligen kö. Jag räknade till 19 personer framför mig, men då det var dags att gå in fick jag nummer 14 på min lapp och hade alltså möjlighet att köpa ett par skor för 14 euro. Urvalet var nu inte det allra bästa, men jag föll för ett par. Och min vana trogen funderade och provade jag hur länge som helst. Men, jag gick därifrån utan skor. Lämnade tillbaka lappen till expediten och gick hem. Jag kom lixom fram till att jag inte behövde de där skorna. Och det, gott folk, händer inte alltför ofta! Men, på väg hem tog jag upp telefonen och såg att jag hade fått meddelande. Moster och kusinerna är på väg till stan idag. Och jag hade gett tillbaka lappen med 14 euros-erbjudandet. Dumt, stendumt. Jag vet ju inte om de är på skojakt, men i alla fall...

Men nu ska jag börja jobba.

Hejs svejs och glad fredag!

Och pssst, jag fick ingen magsjuka. Tror nog att jag kan pusta ut nu, peppar peppar.
Och pssst 2, imorgon ska jag på tjejfest med glittertema. Det ni! :)

Hej Smitta!

Igår nådde magsjukeepidemin som härjat i Bäckliden Vasa. Då jag kom hem från volleybollträningen igår kväll låg sambon i soffan och var grön i ansiktet. Idag har han feber också. Ingen trevlig åkomma, den där magsjukan. Jag hoppas innerligen att mitt immunförsvar klarar av att brotta ner basilusken, för förr eller senare försöker den nog attackera mig också. Men varför skulle jag klara mig då alla andra smittats?

Blä.


Bild från www.kollega.se

Taken

Idag är jag trött. Solen lyser ute och jag peppar mig med te och kladdkaka, men ändå är jag trött. Skulle helst av allt bara krypa under filten med en bra bok. På måndagarna borde man ju vara utvilad, men jag är ofta tröttast på måndagarna och piggast på fredagarna.

Har inte hänt så mycket speciellt alls idag, jag sitter och skriver och läser och antecknar för hand. Allt i en enda röra.

Igår var en bra dag. Vi hade besök och blev bjudna på mumsmat på Amarillo. Sen såg vi en suverän film på kvällen;
Taken rekommenderas!

Ikväll är det volleybolldags. Och så ska jag försöka få med sambon ut och se på lampor! :)

Trevlig måndag! 

Partylite

Det verkar onekligen vara inne med Partylite just nu! Vi har nämligen fått hela tre förlovningspresenter av det märket! Men fina är dom och vi gillar ju ljus, så det är perfekt!
De här fina lyktorna fick vi igår.


Skulle ha tagit bild av de andra också om inte kameran hade laddat ur.
Det får bli en annan dag!

Lördag igen då

Coldplay i Mediaplayern och övningsarbetet i socialpolitik i ett öppet worddokument. Det är min lördagseftermiddag, det. Grått och trist ute, men nu kikar faktiskt solen fram bakom molnen. Ikväll kommer sötnosen Axel hit med sin mamma och pappa så snart ska jag börja baka nåt gott att bjuda dem på!

Igår gick jag med optimistiska steg till optikern. Optimismen krossades dock ganska snabbt då jag satt och tittade på bokstäverna och siffrorna och märkte att jag inte ens med bästa vilja kunde tyda de minsta figurerna. Så, om några veckor får jag ansluta mig till skaran glasögonormar...

Gissa om jag hade sjå att välja bågar? De såg alla så konstiga ut på mig; stora, färggranna och klumpiga. Men efter att ha provat igenom halva utbudet, valde jag ändå ett av de allra första paren. De som jag såg smartaste ut i, haha. Så nu bara väntar jag på att få dem, för nu, efter att ha fått det konstaterat, tycker jag att jag ser jättedåligt! :)


Passioner

Min stora passion här i livet är ju handväskor. Jag skulle antagligen kunna ha hundra, och ändå tycka att jag saknar någon. Jakten på den perfekta tar aldrig slut, men nu har jag i alla fall hittat en kandidat. Läste om den på nån modeblogg och blev helt såld. Den är gälit fin!

Kanske jultomten är snäll i år?



Finns på chique.se

Glasögonorm?

Det får vi se på fredag för nu har jag äntligen bokat synkontroll. Det är säkert mer än ett år sen jag började fundera på saken, så det var väl på tiden att jag fick ändan ur vagnen. Kanske behöver jag inte brillor, men det kan ändå vara värt att kolla då jag är trött i ögonen titt som tätt.

Nåja, det lär klarna på fredag och jag hoppas nog att jag slipper bli en orm! :)

Så småningom ska jag börja göra våfflor tills A och M kommer på besök ikväll. Har varit sugen på plättar eller våfflor i flera veckor, men inte kommit mig för att göra, så jag hoppas de blir goda nu då också!

Retroglasögon kanske?

En liten glimt

... av sovrummet blir det denna gång!



Favoriterna i sovrummet är nog nattduksborden, som vi köpte på loppis
för en billig peng. Jag borde ha en före-och efterbild, för de var verkligen
hemska innan vi målade om dem och tog bort knopparna. Riktiga 70-tals klassiker...

Things to do

Det fanns sex saker på min "att göra-lista" imorse och jag är väldigt nöjd med att redan ha kunnat pricka av fem saker. Har bland annat ringt ett par samtal, skrivit på ett övningsarbete i socialpolitik, mejlat ett par mejl och skrivit en halv arbetsansökan. Dessutom har jag tvättat några maskiner och pysslat i köket. Bra jag!

Kvar på listan är att skriva mera på övningsarbetet och läsa på fredagens tent. Borde dammsuga också men jag har för mig att sambon i nåt svagt ögonblick igår lovade att göra det då han kommer hem. Sounds good to me! :)
Ikväll får vi finbesök av en liten kille som heter Marius. Har inte träffat honom på flera månader så han har säkert hunnit växa massor!

Men, tillbaka till Suomalainen sosiaaliturva...


Sundom IF

Börjar jag bli Vasabo på riktigt nu? Eller bara en Sundom-wannabe? Nå, ett volleybollag har jag i alla fall hittat! Eller egentligen behövde jag aldrig börja söka, för det skötte Katarina så bra att jag bara behövde hänga på! :)

Hurra vad skoj! :)


Höststorm

En typisk söndag, tänkte jag nästan säga. Men ändå inte riktigt. Vaknade sent efter att ha varit uppe alldeles för länge och spelat Cranium med våra gäster. Vi har alltid sjukt roligt då vi spelar Cranium, det måste vara ett av tidernas bästa sällskapsspel! Vi hade så kul att vi nog får göra om det snart!

Idag har vi varit på söndagsmiddag till syrran så nu är vi alldeles proppmätta. Och trötta. Blir nog en lugn kväll med Gossip girl-avsnitt, Parlamentet och kanske en film. Ut vill man ju då inte gå, då det håller på och blåser upp till storm och regnet piskar mot fönstren. Nej, en kväll under filten i soffan blir det definitivt!

Mys!

Oj så skönt att få krypa upp i soffan, tända ljus och koppla av framför tv:n efter en fartfylld dag!

Väldigt omtumlande dag. Att begrava en gammal klasskompis var en overklig och ledsam upplevelse som jag gärna varit utan. Men livet är som det är och även om det känns orättvist och rent ut sagt piss, så kan man inte annat än acceptera. Only the good die young, sägs det ju. Och i det finns ju en slags tröst.

Dagen avslutades i alla fall gladare då Vesta firade sin 85-års dag och bjöd på tårta och allt möjligt smaskens. Och det är ju en aktningsvärd ålder som verkligen är värd att fira. Vi hoppas på många år till!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och njuta av fredagskvällen.
Hoppas ni får en skön helg!


Den där gradun

Jag tycker att veckorna rusar iväg alltför snabbt nu! Jag hinner inte med och det gör inte min gradu heller. Bajs! Men jag är ju en positiv individ som intalar mig att det är en massa tid kvar på det här året. Tre månader är väl rätt mycket tid, va? Nog om man är effektiv som tusan och det är ju jag. Ibland.

Idag har jag produktivdag och höga förväntningar på graduframgångar. Det är bara det att jag borde läsa en massssa ännu och det är så segt att läsa! Jag vill skriva, skriva, skriva. Varför kan man inte skriva egen teori i teoridelen för? Att referera till sig själv vore ju trevligt. Tänk att få skriva Gullans menar och enligt Gullans istället för att hålla på och hänvisa till Habermas och Giddens hela tiden. Dessutom vore det behändigt att ha proppskåpet fyllt med egna sociologiska och medievetenskapliga teorier, för då slapp man ödsla massa tid på att analysera andras obegripliga teorier.

Den dag min gradu är inbunden och klar kommer jag att sväva fram av ren lättnad. Jag lovar.