Den sista februari.

Fick mera födelsedagspost idag! Tack! Ska snart skrapa ässä-lotten. 75 000 skulle inte sitta helt fel...

Äntligen har vi fått igång vår sociologmailinglista! Jag har fixat inställningarna på den nu, så nu är det bara att sätta igång och mejla!
Ska snart kila iväg till skolan och prata med en forskare om min kandi. Klockan 12 har vi sociologmöte och klockan 13 ska jag på kandidatseminarium. Simning efteråt och så Blade-möte klockan 20.

Det var idag det.


Mina skatter.

Muminmuggar

Mera skatter! Det här är mina dyrgripar. Perfekta att dricka te ur!
Kul att vara födelsedagsbarn (i förtid) :)

Racerbilen.

Racerbilen

Jag har fått en racerbil! Cool va?
Tack modern och fadern för den!

Colorama.

Nu är jag fem arbetsansökningar och en entimmespromenad rikare.

Skönt.

Jag köpte nytt nagellack idag som måste testas nu. Jag ska också dricka te och äta apelsinyogurth, hur nu det kan smaka. Och så är det dags för avsnitt två av Big Love.

Jag ska fila klart på arbetsansökningarna samt posta dem innan föreläsningen 10 imorgon.

Godnatt!

Klänningarna.

Jag har precis avslutat min första affär på huuto.net. Spännande, inom de närmaste dagarna kommer mina klänningar på posten! Hoppas, hoppas att någon av dem är bra, annars finns nog risk för att jag måste gå på årsfest i jeans...

Nu får jag nog lov att ta tag i mina jobbansökningar. Mesamm!


Beklagar förresten inaktiviteten. Har haft fullt upp med uppsatsskrivning, Närpesvisit och annat smått och gott.

Nu jobbansökning!

Britneys new look.

Britney har klippt håret! Hrrrm. Kanske inte så genomtänkt. Vad försöker hon egentligen, bli värsta gangstern?

Klorig.

Jag luktar klor. Efter en kilometers simning idag känner jag mig duktig. Satt länge och väl i bastun efteråt och njöt. Oj, om man skulle få ha en egen bastu. Vilken lyx!

Kvällen kommer att spenderas med underhållning i form av tv:n. Eller förresten, jag har redan inlett tv-tittandet. Har just sett på en amerikansk dokumentär om finska Vinterkriget. Intressant! Visste ni t.ex. att Mannerheim inte kunde finska? Det var nytt för mig i alla fall. Och sen att det var så kallt (-40-50 grader) under vintern 1939-1940 att de döda soldaterna ibland stelnade till och med i de positioner de stod i i dödsögonblicket. Skrämmande. Tänk att dö stående!
 
Det var dagens historialektion. Ikväll är det schlager som gäller. I den finska finalen vet jag faktiskt inte ens vem som tävlar, men vi kan väl hoppas att det inte är någon Jari Sillanpää eller någon Lordi heller för den delen. Även om man kan gissa att många låtar i år kommer att vara heavy-inspirerade. Visst, det var tufft att Lordi vann ifjol, men det kommer inte att fungera i år igen - åtminstone inte för Finland. Ingen Lordi-look-alike till direktfinal i
ESC, alltså!

Sen är det ju svensk uttagning också. Fullspäckad hemmakväll, med andra ord.

Men nu är jag hungrig i magen så nu blir det någon form av mat. Ha det!

Stirr.

Veckan har än en gång rusat fram och det är redan lördag. Jag sitter och stirrar på kandidatavhandlingen men får inte mycket vettigt ditplitat - men det är väl också en process i arbetet antar jag.

Ska fortsätta med stirrandet nån timme till nu, sen åka och simma.

Aj!

Då jag var ute på promenad fick jag akut ont i korsryggen och nu fick jag akut ont i nacken - nackspärr. Aj! Orsaken är antagligen att jag hade upp fönstret en stund idag medan jag satt vid datorn bredvid. Inte bra, inte bra. Hoppas det släpper!



Stockholm?

Denna dag är sannerligen händelselös. Jag har huvudvärk och jag är trött. Och jag får inte svar på de viktiga mejl jag skickat. Arma människor, svara!

Fick erbjudande om att komma med till Stockholm i slutet av februari, om två veckor ungefär. Ska jag? Ska åtminstone fundera över det, lite miljöombyte skulle inte skada. Saa sii, saa sii!

Vad händer ikväll? Jag skulle helt desperat gärna komma ur lägenheten. Vart som helst, men jag vill se människor och inte bara datorn, datorn, datorn och det word-dokument som ger mig nippran. Nu, tack!


Mvh, Datanörden.

Johanna Sällström.

Oj. Johanna Sällström är visst död. Undrar vad som hänt? Det låter ganska kryptiskt...

Hon som var så bra som Linda Wallander. Vem ska nu bli Kurts dotter?

Hjärtedag.

Hoppas ni har en riktigt fin vändag idag!

Jag ska bli bjuden på god mat ikväll. Spännande, spännande! Man vet aldrig vad de blir då min privatkock sätter igång, men gott blir det alltid!

Nu ska jag ta en omgång
Betapet innan jag diskar. Suck, jag är beroende nu igen. Ack, detta betapet!

Hemma.



Blev en lång dag på språng idag. Har hunnit med allt jag skulle - och lite till. Sprang runt på stan med N några timmar och kikade på diverse onödiga saker. Och några helt nödvändiga.

Men nu är jag så trött så jag snart ramlar av stolen. Soffan nästa...

Byssan lull...

Dags att ta kväll nu...

Ska på nån frivillig föreläsning 10 imorgon. Vet knappt alls vad det är, bara att den ska behandla bloggar, så det kan knappast skada att gå och höra vad föreläsaren har att säga. Lär dessutom ska vara nån svensk expert? Najs. Sen borde jag hinna till stan också. Och på lunch, till datacentralen och så fixa stipendieansökning. Mot kvällen ska jag fortsätta skriva kandi.

Har pysslat ikväll. Det lär ju ska vara Alla hjärtans dag på onsdag! :)

Framgång.

Hurra, vad jag är bra! Tre sidor skriven text hittills idag. Plus att jag satsat tid på att ordentligt söka efter artiklar i Sociological Abstracts, och det lönade sig! Jag lyckades nämligen hitta alla sju i fulltext på nätet. Otroligt, jag brukar alltid lyckas hitta artiklar som man omöjligen slipper åt. Återstår att se om de är bra eller inte, men de verkar åtminstone vara sociologiska.

Här ska läsas!

Husis online.

Den här måndagen började riktigt bra. Jag brukar ju alltid klaga på dem, så jag tänkte att det kunde vara på sin plats med ett positivt måndagsinlägg :)

Jag har "redan" skrivit en sida kandidatavhandling idag, så nu börjar det flyta. Skönt, jag behöver flyt. Men jag kom just på att jag glömt läsa
Husis idag, så nu får det bli skrivpaus en stund. En tekopp till vore inte helt fel heller...

Ha en bra måndag!

Söndagkväll.

Jag har varit konstant trött hela helgen. Kanske har det att göra med torsdagen, kanske inte. Lite skoljobb har jag fått gjort, men inte alls så mycket som jag hade tänkt. Nåja. Inget är riktigt panik, så det ordnar sig. Förstår faktiskt inte vart tiden har försvunnit! Kanske har jag sovit bort den. Och så har jag ju städat och handlat. Sett på film. Läst. Promenerat. Dessutom haft en hel del msn-analyser. Och igår kväll var M här och tittade på Melodifestivalen. Som vanligt hävde vi i oss en hel del god mat också. Räksmörgåsar och varma chokladpäron med glass denna gång. Mums!

Det har varit lite för tyst här i helgen. Tur att Snubben kommer hem ikväll så det blir lite liv igen! Ska vara snäll och fixa en räkmacka åt honom tills han kommer, så blir han nog glad.

Måndag imorgon igen. Jag borde inte ha skola varken imorgon eller på tisdag, så det blir att sitta hemma och skriva, skriva, skriva. Tråkigt, jag skulle tusen gånger hellre gå på föreläsning!

Men nu har Idols börjat!

Nattuggla.

Fint att ha dygnet helt upp och ner. Fint, verkligen fint. Jag är pigg som en myra (?) just nu. Har precis avverkat ett stycke film, the last kiss. Fint. Jättefint.

Det är tyst här i mitt hus. Jag har i demonstrativt syfte knappt alls haft på tv:n idag, det är skönt att slippa BBC:n om så bara för helgen... *pikar* :)

Nu ska jag avverka lite kvalitetsläsning i form av aftonbladet.se's bevakning av Anna Nicole Smiths död samt lyssna på Creed.

Gonatt, hörni.

Fortfarande oarbetslös.

Men hej, så deprimerande rubriken i förra inlägget var! Arbetslös är jag ju verkligen inte. Framför mig på skrivbordet har jag inte mindre än åtta böcker som borde läsas och en kandidatuppsats att skriva utågende från dem, samt tre inlämningsuppgifter i informationsförvaltning, en presentation om mitt graduämne på finska, tre-fyra tenter att läsa till. Och så vidare.

Arbetslös var definitivt fel ord...

Dessutom har jag ju mitt kära butiksjobb som alternativ om ingen annan vill anställa mig... Där är jag välkommen maj-augusti.

Helt hopplöst är det alltså inte :)

Fortfarande arbetslös.

Nä. Inget jobb! Lite besviken är jag nog, men inte mycket. Kanske var det lika bra, för nu behöver jag inte stressa så förbenat med de kurser jag går nu. Jag får istället koncentrera mig på de kurser jag har kvar och få undan dem i vår, och satsa helt på gradun nästa år.

Jobbsökningsrumban fortsätter alltså.
Ge mig inspiration, tack!

Intervjuad.

Har vilat en timme på soffan och halvslumrat, läst bok och slötittat på nåt löjligt program på MTV. Skönt, så skönt. Intervjun idag gick bra, tanterna (ja, det var fyra stycken) var avslappande och verkade ha roligt tillsammans. Så får se då hur det går. Lär få veta ganska snabbt i alla fall.

Funderar på att göra mikrohamburgare nu. Det var länge sen och jag börjar bli hungrig.

Klockan sju ska jag tillbaka till 90-talet med Blade, då vi ska testa ett och annat därifrån i sann retrostil. Skoj!

Kallt är det fortfarande, -15 på mätaren och säkert någon grad kallare i verkligheten eftersom vår mätare brukar vara rätt "optimistisk".

Ha en skön tisdagkväll!

Huudå!

Så var kölden här igen, då. Det är närmare 20 minusgrader just nu och man längtar inte direkt efter att gå ut... Brrr!

Jag ska tillbringa dagen med stipendieansökningar, internetsociologi och arbetsintervju. Ikväll ska jag förflytta mig tillbaka till 90-talet :)

the Holiday

Vi såg the Holiday igårkväll. Vilken mysig film, alltså! Überromantisk och genomgullig. Se den!

Nu är det dags för Desperate Housewives!

Monday.

Segt, segt. Måndagar är inte min grej! Så länge jag kan minnas har jag ogillat dem och värre tycks det bli med åren... Allt är så segt!

Har irrat på i akademikvarteren halva dagen. Först på finska, där vi skrev uppsats. Rubrikerna var apiga, men till slut fick jag faktiskt två sidor skrivna med rubriken Pitäisikö äänioikeusikää alentaa? Inget specialområde med andra ord, men det gick helt ok i alla fall. Det var ju ändå ett ämne där man lätt kan ha en åsikt. Efteråt var jag och sociologföreningen på specialföreningskonferens, där vi väl kanske snappade upp något men inte allt för mycket. Åtminstone propaganda...

Ikväll ska jag ut med stavarna på långpromenad, då förkylningen äntligen är så gott som borta. Handla. Se på Desperate Housewives. Nån sa att det är sista avsnittet för säsongen ikväll! What?

Delikatesser.

Mmmmm. Vi fick världens godaste hemlagade pizza igår. Ja, den var faktiskt i klass med mammas! Och så såg vi på melodifestivalen och spelade Master of Movies. Vi kom hem sent och jag är helt färdig idag. Gäsp.

Har kockat en ny rätt idag. Köttfärssås, alltså mårasås, med broccoli, majs, ärter och crème fraiche. Med spaghetti till. Jättegott faktiskt!

Och så vann vi ju på lotto igår. Nu funderar vi starkt på att köpa lägenhet och åka jorden runt. Vi vann ju faktiskt hela elva euro och fyrtio cent...

Lördagen.

Helg är härligt.

Fest igår och fest idag. Fast idag blir det lugnare fest med pizza och melodifestival hos nyinflyttade L&M. Ingen krog. Som igår. Börs är dåligt, överskattat. Usch.


Det är mörkt ute.


Jobbintervju.

Jobbintervju nästa vecka! Jag och fyra andra blev kallade. Spännande! Men fy så nervöst...

Klänningstress.

Måste kika efter balklänning på stan imorgon. Det känns enbart jobbigt just nu. Stressigt att försöka hitta en snygg till ett vettigt pris. Dessutom vill man ju inte att någon har samma. Suck. Helsingfors, någon?

Fredag imorgon och det blir bra. En runda på stan, fika på Arnold's och fest på kvällen Great.

Produktivitet.

Idag har jag varit attans så produktiv. Bra Cia, bra!

Mötet gick bra, vår sociologförening är på god väg upp ur graven den vilat i de senaste åren. Snart lanseras även vår professionella webbsida! Tummen upp för oss.


Föreläsning 9.15 imorgon. Varför tycker jag plötsligt det låter hemskt tidigt?

Produktivitet.

Idag har jag varit attans så produktiv. Bra Cia, bra!

Mötet gick bra, vår sociologförening är på god väg upp ur graven den vilat i de senaste åren. Snart lanseras även vår professionella webbsida! Tummen upp för oss.

Föreläsning 9.15 imorgon. Varför tycker jag plötsligt det låter hemskt tidigt?


Om att skriva som en robot.

Dagen inleddes med föreläsning i fördjupad sociologisk metodik. En sådan föreläsning där föreläsaren tycktes tro att de lyssnande inte alls var studenter, utan robotar, som kunde skriva ner allt han hade på powerpointen i samma takt som han uttalade orden. Det blev sju sidor producerad text på en och en halv timme. Jag fick ont i tummen och kramp i handen men försökte tappert. Robotmetodik är inget för mig.

Sen blev det lång lunch med P, A och fisksoppan i tallriken som var delikat. Och mättande - jag fick lämna hälften oäten.

Nu ska jag läsa internetsociologi några timmar framåt. Jag ska se vad Manuel Castells har för teorier om samhället och internettet. Borde hinna dammsuga i nåt skede idag också, det ryktas att vi ska ha förfest här imorgon. Och så ska jag på möte klockan 18.

Det var idag det.
Hostan dras jag ännu med. Borde man köpa hostmedicin?