Tavlan



Jo, det var en tygtavla med lampa bakom! Den hänger så fint ovanför tv:n.
Ikväll har vi sprungit runt i Sundom med en kamera. Det var rätt kul :)
Men nu är det dags för Maria Wern på tv!

Ha det!

Gissa!

Vad tror ni att detta är?



Det finns i vår lägenhet!

Takida kommer till Vasa

och det tänker jag inte missa! Nån som vill komma med och höra Curly Sue live på Fontana 21.11? Biljetter säljs nu på Studioticket!




Hur ser det ut hemma hos dig?

Jag tänkte att jag skulle visa några glimtar ur lägenheten, och först ut är köket! Det är rött, det är prickigt och så finns där såklart lite Mumingrejs. Jag trivs superbra med mina prickar, men favoriten i köket är nog diskmaskinen. Den är helt oslagbar...




Yesterday

Yesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe In yesterday

Suddenly I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh, yesterday
Came suddenly

Why she Had to go I don't know
She wouldn't say I said
Something wrong now I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now
I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe In yesterday



Hörde låten på radion dagen efter massakern i Kauhajoki och tyckte att den passade så bra. Hujedamej jag får fortfarande kalla kårar då jag tänker på händelsen och skulle ha massor att kommentera om den men känner mig inte på humör just nu.

Idag har jag besökt frissan och är vrålnöjd med resultatet. Jag kan verkligen rekommendera
Milou på Stationsgatan!

(Det här skrev jag igår, men tydligen publicerade jag det aldrig...)

Idag är det fredag och jag vaknade med nästan svart hår och spraka nästan till då jag såg mig själv i spegeln. Det brukar ju ta en stund att vänja sig vid en ny hårfärg! Shoppade lite med S igår också, så nu kommer vi nog att vara supersnygga på lördag då vi ska på fest. Haha. Ska bli jätteskoj med fest, det börjar vara ett tag sen sist. Synd bara att den här helgen är riktigt, riktigt populär och jag måste tacka nej till två andra roliga saker. Tyvärr hinner jag omöjligen med alla tre grejerna... Men jag skickar sambon på den ena saken så han får representera mig där också :)


Fredagen till ära ska jag bjuda på en bild av min egen (okej, syrrans...) lille charmör Jonah :)




Som sagt, det måste bli ett slut på alla hemskheter

Skottlossning i yrkesskola i Kauhajoki. I Österbotten! Det är inte klokt. Vad ska det bli av detta!?

Och jag frågar mig vart världen egentligen är på väg?
En 20-åring som skjuter runt sig på en skola, det har vi sett förr. Jag frågar mig varför inte dessa psykiskt sjuka ungdomar fångas upp i de sociala skyddsnät som faktiskt finns i välfärdsstaten Finland? Det finns hjälp att få. Det bara måste finnas hjälp att få. Men nånting verkar vara mycket fel, eftersom sånt här faktiskt händer.

Jag får kalla kårar för nu kommer rapporter om omkomna.



Det måste bli ett slut på alla hemskheter

Vila i frid, Tage.

Tandkris

Godmorgon!

Jag har varit uppe en timme redan och känner mig riktigt pigg! Vet inte när jag senast skulle ha vaknat klockan sju en lördag... Men det finns en orsak och den stavas TANDVÄRK! Jag får så lov att åka in akut idag för det här går ju inte längre. Man kan inte boka tid då det är lördag, utan det är kösystem som gäller. De öppnar tio och jag hoppas verkligen att inte halva Vasa har tandbekymmer denna dag... Dessutom blir det ju kommunal vård nu istället för studenthälsan, men vad gör man då studenthälsan inte ens bemödar sig med att svara i telefon?

Varning för utropstecken

Aldrig förr har det väl varit så befriande att märka att man räknat fel! Jag behöver inte elva studiepoäng valfria studier till utan det räcker med sex! Och den kurs jag går nu är värd tio! Jag slipper gå på föreläsning imorgon och tre lördagar framåt för jag behöver inga fler studiepoäng, jag har ju till och med fyra för mycket! :)

Jag är ganska lättad just nu för jag skulle verkligen inte orka med lördagsföreläsningar och ännu en kurs att tenta! Och nu slipper jag det! Hurra!

Som om det inte vore tillräckligt att le åt, så är det dessutom fredag, sambon kommer hem ikväll och det är dags för fredagssimningen med systern! Tjohej! :)

(Förlåt min överpositivitet. Det blir lite så då min enda kollega på dagarna är ett worddokument. Idag kommer vi dessutom inte riktigt överens, kollegan och jag. Jag säger att jag vill ändra kapitelindelningen men han vägrar samarbeta. Vet inte varför, han är inte särskilt talför heller, min gode kollega. Därför blir jag såhär överglad då det händer roliga, oväntade saker som får mig att tänka på annat än just kollegan. Nu får jag dessutom ännu mer tid att spendera med honom. Eeeh...)

Tandtroll

Ett par osympatiska tandtroll har invaderat min käft. Det gjorde de i och för sig redan i våras, men då var de bara på väg in i min mun. Nu är jag helt övertygad om att de bosatt sig där inne i C2 eller D1 eller hur det nu är tandläkarna brukar beteckna gaddarna. Behöver jag tillägga att jag inte trivs med mina nya inneboende? Helst av allt skulle jag velat ha vräka dem redan i våras då jag var på tandläkarkontroll i Åbo. Då hade jag nämligen ett hål på gång, som borde ha åtgärdats under våren men som inte kunde lagas eftersom inga tider fanns lediga. Alls. Under sommaren skulle jag ha kunnat få tid dit, men då hade jag ju flyttat upp hit. Nå, i augusti börjar jag känna av de ilskna trollen och ringer Studenthälsan här i staden för att boka tid för tandtrollsvräkning. Men nä, den gubben gick inte. I januari, eventuellt. Jaha? Fullbokat, igen. Om jag hade vägarna förbi Åbo så kunde jag prova boka tid där för där har de fler tandäkare.
"Men jag vill gå här. Där jag bor. "
"Nä, det finns inga tider alls. Vi har bara två tandläkare här, ser du. Jag kan ta ditt telefonnummer så kontaktar vi dig om vi får avbokningar."
Det här var alltså kanske en och en halv månad sen. Igår kväll fick jag plötsligt tandvärk igen, och hade den kvar då jag vaknade imorse. Så jag tänkte att jag skulle pröva lyckan hos studenthälsan igen, men nej. Nu svarar de inte ens! Har ringt säkert fem gånger sen imorse och jag möts bara av telefonsvararen. Hur är det möjligt att man annonserar om tidsbokning vardagar 8.15-12 och så svarar ingen ens då man ringer? Skitservice.

Och jag har fortfarande tandvärk.
Och funderar på vart kåravgiftspengarna (som högskolestuderande i Finland betalar bl.a. för att kunna få tillgång till subventionerad sjukvård) tar vägen? Inte verkar det som om de går till tandvården i alla fall!

Det blev höst

Mittiallt kom hösten! Jag var just ut och gick med stavarna och hade på mig både vantar, mössa och dubbla byxor. Huuvadå! Det skulle inte sitta helt fel med en tripp till sydligare breddgrader just nu asså. Sambon är i Italien på jobb den här veckan och jag är ganska mycket avundsjuk. Ja, inte för att just avgasmätningar på ett kraftverk låter så värst hejsanhoppsan, men jag skulle ju kunna utforska shoppingen i Milano medan han kråtar med avgasmätarna...

Spanade in bibbans utbud av hundböcker igår och hittade Välj rätt hund. Den guidar en bortkommen kanske-vill-jag-ha-en-hund-nångång-person genom hundrasdjungeln med en hel del fakta om de olika raserna. Mycket intressant!




Nu ska jag äta rostade mackor och vänta på Idol. Efter Idol kommer första delen i en kriminalserie, som heter nånting med Maria Wern, på tv4. Se den! Åtminstone var böckerna som den baserar sig på bra!

När som helst

Vi råkade se ett program om New York på tv igår och nu har vi Amerikafeber som aldrig förr. Vill tillbaka till det där underbara landet! Tänk att få strosa runt på Manhattans gator igen, känna den otroliga pulsen i staden, fika på Starbucks och shoppa snygga fejkdesignerväskor i Chinatown. Ååååh!



Utsikt över Manhattan 30.11 2007



Lördag

Gjorde som Irene och tog personlighetstestet som hittas här. Svåra frågor, men jag blev nästan förskräckt då jag såg svaret - det var ju till stor del jag!

Din personlighetstyp:
Tystlåtna, allvarliga, känsliga och vänliga. Konflikträdda. Undviker situtationer som kan leda till motsättningar. Lojala och trofasta. Extremt välutvecklade sinnen. Estetiskt lagda. Uppskattar konst och skönhet. Ointresserade av ledarskap och makt. Flexibla och mottagliga för andras argument. Tenderar att besitta originalitet och kreativitet. Lever för stunden.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Artister, musiker, kompositörer, designers, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, lärare, veterinärer, skogvaktare, naturforskare, ekonomibiträden, snickare, kuratorer, sekreterare, tandtekniker, serveringspersonal, kockar, sjuksköterskor, mekaniker, fysiologer.


Många grattiskramar till Anna och Mattis! :)



Den där Amanda

Jag läser ganska många bloggar dagligen. Jag är nog en riktig bloggfantast och har fastnat helt i modebloggsträsket. Följer liksom många andra de stora svenska modebloggarna. Och jag får väl erkänna att jag klickar in mig på Blondinbellas blogg rätt ofta också. Men idag tänkte jag tipsa om denna tjej. Helt underbart vacker är hon och hennes design är helt perfekt. Hon gör allt från blogginlägg till kollage med sån stil att jag blir grön av avund. Hon heter Amanda Berg och jag gissar att vi kommer att få se mycket av denna tjej ännu...


Bild från bloggen.

Alba

Om jag någon gång skaffar en hund. Eller en katt. Så är det mycket möjligt att den får namnet Alba. Jag har helt dille på husdjur nu igen, och fast jag vet att det inte blir något djur ännu på en tid så kan man väl alltid drömma? Igår diskuterade vi eventuella namn under vår kvällspromenad och efter 20-tals förslag så var Alba det enda som båda två kunde tänka sig. Jag tycker Alba låter lite coolt och klatschigt, sådär. Och Jessica Alba är ju hot så varför inte döpa ett husdjur efter henne? :)

Ni har väl bänkat er i soffan framför Idol? Det har jag, men jag är så sjukt trött att jag inte är helt säker på att jag orkar vara vaken till klockan 22. Vet inte vad det är frågan om idag, har gäspat och varit slö och seg precis hela dagen! Hoppas på en piggare dag imorgon, för då ska jag banne mig skriva massor...


Hipp hipp hurra för Cissi idag!
Grattis på 24-års dagen!

Ensam mamma söker...

var ju mitt favoritprogram förra hösten. Gissa om jag är sur då jag inte kan följa den nya säsongen nu eftersom vi inte längre har SVEA-tv? Här ser vi ju svt1, svt2 och kanal 4 i marknätet, men inte tv3. Jag hoppas innerligt att de sätter ut serien på deras webb-tv, så att jag kan följa med singelmammorna där! Där finns förresten de flesta (svenska) program tv3 sänder, ifall ni har missat det. Inte världens bästa kvalitet, men det funkar om nätet är någorlunda snabbt.

Idag har jag varit på mitt livs första föreläsning vid ÅA i Vasa. Tillsammans med ett gäng gulisar och ett par-tre stycken äldre. Det var mycket snack om "att den akademiska kvarten innebär att vi börjar kvart över nio fast den utsatta tiden är 9" och att "en tent innebär det och det" och såndär allmänn info som kanske kändes liite överflödig för en femte, nej hrrm, sjätte års studerande. Ja hjälp. Men sådär överlag verkar socialpolitik intressant och jag ska ju bara ta en grundkurs för att få ihop mina valbara studier, så det ska nog gå bra. Vi skulle ju t.o.m få ett papper med frågor på förhand, av vilka han skulle plocka tentfrågorna... Och det tackar man ju förstås inte nej till :)



Pang

Mitt i allt small det alltså till, som momma uttryckte saken. Inte en dag för tidigt, sa både hon och "svärfar" :) En riktigt fin förlovningsdag fick vi med hemmamys och supergod mat på Fransmanni. Och visst överraskade vi väl såväl familj, släkt och vänner, då ingen visste om det förrän de läste tidningen/ryktet om tidningsannonserna började gå på lördagsmorgonen. Första sms:et kom redan 04.00 natten till lördagen, då en vän redan hunnit läsa tidningen! :)

God mat, jordgubbstårta, presenter och champagne har vi firats med i helgen. Nu är det tillbaka till vardagen som gäller, med en jättefin ring på fingret och en fästman istället för en sambo :)


På sex år och två månaders dagen

Cecilia & Daniel
5.9 2008


Dum i huvu

Haha, radio x3m made my day!
Jag sitter för tillfället och skrattar åt Maximalt där de listar olika sätt att säga "dum i huvudet" på. Och det finns ju en hel del fiffiga varianter! :)

Mina personliga favoriter, som jag använder så ofta jag kan, är:

Hissen går inte ända upp
Alla hästar är inte i hagen


Och här är några nya favoriter:

Inte vassaste pennan i penalen
Grusgången är krattad, men trädgårdsmästaren är på semester
Hjulet snurrar men hamstern är död
Lampan är på men ingen är hemma
Det är inte skottat ända fram
Motorn är på men ingen kör

Och ja, så kan man ju alltid säga att man har otur då man tänker.





Vi har det bra, vi här bak i bilen

Varför måste jag nödvändigtvis ha den låten i huvudet hela tiden? Samtidigt som den där Duffy-låten, Mercy heter den väl. Den är bra, förresten. Bäst just nu kanske?

Det var allt för idag.



Gonattis!

Myskväll

Ikväll blir det myskväll framför tv:n hela kvällen lång. Jag tänker inte sätta min fot utanför dörren för det är kallt och blåsigt och riktigt typiskt höstruggigt ute! Ganska mysigt det också ändå, så får man sitta inne med tända ljus och krypa in under en varm och skön filt och smaska i sig lite choklad. TV4 bjuder på både Idol och Heroes ikväll så det kan knappt bli bättre!

Både idag och igår har jag suttit och kämpat med gradun i Academill. Som tur har jag haft S där som förgyllt mina tråkiga dagar med roligt lunchsällskap!

Ha en skön kväll gott folk!



Måndagen

Fy bubblan vad trött jag är idag! Eller, egentligen kände jag mig riktigt utvilad då jag först slog upp ögonen vid halv åtta imorse, men innan klockan hade blivit åtta och jag masade mig upp så var jag trött. Och sen jag kom till Kvarnen, där jag är nu, har jag inte gjort annat än gäspat. Fastän jag suttit och surplat i mig te med mycket honung. Men lite effektiv har jag trots tröttheten varit! Känns som om jag börjar komma igång. Ska nog mejla handledaren senare idag och se om han tycker likadant.

Helgen var bra. En helt superb villaavslutning helt enkelt, och det är väl därför man är så seg idag. Vi firade i alla fall rejält i Ledursånde och det blev inte alltför många timmars sömn. Att sitta i badtunna med ett gäng skojiga och helgalna tjejer var i alla fall superkul och definitivt helgens höjdpunkt. Sen så blev det ju ganska hysterisk dans där på småtimmarna också ;)

Nej om jag skulle gå och se vad det erbjuds för lunch här idag. Eller så tar jag en smörgås. Till. Köpte en till frukost då jag kom imorse också eftersom jag inte orkade koka gröt innan jag gick. Sen ska jag och syster yster gå och se på tyg. Snälliga systern ska nämligen sy köksgardiner till oss :)

Ha en bra måndag!