Snygg, snyggare, snyggast

Jag vill ha jobb, jag vill ja jobb, jag vill ha jobb. Eller lön, åtminstone. För nu har jag hittat de perfekta vårskorna. Vill ha! Har haft besök ikväll och mumsat kokosbollar. Usch så sött det var, märks att jag inte ätit mycket sötsaker på sistone. Har funderat på det eventuella jobbet ikväll och planerat skolan. Visst skulle jag missa några kurser helt (om, alltså om jag skulle råka få jobbet) men det gör nog inte så mycket. Jag kan lika bra gå dem nästa år.

Imorgon ska jag helt satsa på kandidatuppsatsen, skriva åtminstone två-tre sidor. Och jo, gå på finska också. Suck.
 
Nu är det snart tutidags. Nati.


Arma förkylning.

Blev hemma i morse istället för att gå på föreläsning i fördjupad sociologisk teori. Bra val, ska jag vara ärlig så undrar jag om jag missade särskilt mycket. Knappast något som inte går att läsa i litteraturen, i alla fall. Vaknade tidigt och hade så arma ont i halsen och hostade fortfarande, så jag beslöt att ha en innedag idag. Ingen kall luft - ingen sjuk hals, ingen hosta, ingen heshet. Sure.

Satte mig istället och skrev innehållsförteckning i en uppsats samt fortsatte med den förbenade arbetsansökningen. Ringde dessutom kontaktpersonen och frågade mer eller mindre onödiga frågor - med min röst som låter minst sagt suspekt. Konstigt att hon inte la på luren direkt. Men det gick faktiskt bra, hon gav mig en hel del information. Och det lät lovande, riktigt lovande.


Hoppas, hoppas.

Kraaa kraaa.

Jag har tappat rösten. Låter som en kråka, eller som snubben uttryckte det, som om jag hade AIDS i halsen. Var via apoteket på hemvägen och köpte Strepsils. Hoppas de kan bota min AIDS light, då.

Nu ska jag avnjuta min apelsin och läsa I FORM som kom idag. Fick med en träningsDVD också, så all sist blir det pilates i vardagsrummet ikväll. Platt mage, stark rygg låter ju åtminstone lovande...

God morgon, världen.

Kallt, kall, kallt. Tur att man får stanna inne ännu nån timme innan det är dags för dagens föreläsning, finska. Min onda hals och min hosta verkar ännu värre idag, så egentligen borde jag väl hållas inne, men det hinner jag inte.

Nu ska jag se över finskaläxan, ringa Eepee-chefen och läsa Anthony Giddens Modernitet och självidentitet.

It's a plan.

Gäsp.

Idols var bra. En del av dem kunde till och med sjunga! Fantastiskt. Mera Idols blir det på onsdag, eller var det torsdag? Märkliga sändningstider, onsdagar/torsdagar och söndagar. Jaja, så är det.

Har åstadkommit en stycken CV och ett stycke ansökningsbrev idag. Bravo. Får nog lov att redigera ännu, dock, på slutet blev jag så trött så det blev mest franska streck. Nya tag imorgon, om jag hinner.

Nu ska jag dricka en kopp te (mitt nya med passion fruit, mango and orange) och sen gå och knyta mig. Ska nog läsa lite i min finska roman också. Jag har kommit in i den nu och hej, vad det går! Den verkar rätt skryp faktiskt.


Godnatt skrapälhatt.

Och jo, nu är också persiennen i sovrummet på plats. Utmärkt mot den kommande vårens solgass, tror jag, och ganska snyggt också för den delen.

Söndagslugn.

Vilken härlig helg alltså. Lugnt. Vi såg Wallander Advokaten igår kväll och drack ett glas vin. Idag är det lite kallare än igår och solen gnistar fint i snön - om möjligt ännu bättre väder än igår. Tänkte ta en promenad snart och eventuellt gå och fika. En varm kopp kakao skulle sitta fint.

Håller på och skriver arbetsansökan och CV. Jättekul, alltså. Usch så svårt att framställa sig på ett så bra sätt som möjligt, gärna överdrivet bra, men ändå inte smörigt eller skrytigt. Hur hitta balansen? Borde läsa lite om internetsociologi idag också. Och se på Idols. Och kurera min hosta, som inte tycks ge med sig.

Trevlig söndag!

Fula bilden.

Usch så fult det där blev nu. Bilden alltså. För det första är den jättesuddig och för det andra ser lampan onaturlig ut. För det tredje har jag också hunnit möblera om på hyllan redan. Men, nåja, så där ser det ut i alla fall.

Hur göra för att få en bild inne i inlägget?

Nygamla hyllan

Nygamla hyllan

Om att ha en slö lördag.

Vädret har varit synnerligen lysande i den sydliga delen av Finland idag. Lite sportlovskänsla, faktiskt. Jag hade helst sökt upp en pulkbacke och roat mig i den några timmar, men i brist på andra barnasinnade blev det en långpromenad med mina Marimekko-vänner (Läs: stavarna) istället. Skönt det också, men inte nödvändigtvis lika roligt. Sedan så har vi ju åstadkommit projekt hylla-i-sovrummet här på Lergatan också. Efter vissa problem och ett och annat fult ord sitter min fina, egenhändigt blåmålade Ikea-hylla nu ovanför sängen. Bra vi. Nu återstår bara att få upp persiennen i sovrumsfönstret - den som vi hade i vardagsrummet i förra lägenheten - så är jag nöjd. Få se vilka problem det projektet kan medföra...

Nu ska jag antingen ta itu med lite skoltavara eller börja göra plättsmet eller lägga mig på soffan och vara nyttig och läsa min finska roman, Sophie Kinsellas Himoshoppaajan ratkaiseva askel som jag köpt på bokrea. Fiffigt med finska böcker. Hittils har jag läst tre sidor, tror jag. Ska väl försöka traggla igenom tre sidor till nu då.

Ja, och ikväll är det ju dags för uttagning 2 i finska melodifestivalen. Det och plättar blir bra. Godnatt.

Blogglandskapet.

CeciliaHenrika har startat en ny blogg. Varför, kan man fråga sig, eftersom hon redan kontinuerligt uppdaterar en par andra, inhemska. Nyfikenhet, kanske. Eller bara rent intresse, bloggar är nämligen något av en fascination för CeciliaHenrika. För visst är det väl något häftigt med ett fenomen som gör att människor, helt frivilligt, lägger ut sina privata alster i det offentliga? Förut skrev man dagbok, som man inte bara hade lås på, utan som man också ofta gömde undan. Den var privat, ens eget alster. Idag skriver man gladeligen om stort & smått, privat & allmänt och hänger ut det på det globala system som gör att människor över hela jorden kan nå det?

Kom inte och säg att inte det är intressant, för det är det. Bloggande är ett fenomen. Ett fenomen som bara växer och växer, och som inte alls är obetydligt. Bloggande har visat sig vara ett effektivt sätt för bl.a.  företag att enkelt och billigt nå ut till de stora massorna. Gratis worldwide marknadsföring, ja tack.

CeciliaHenrika har just precis påbörjat skrivandet av sin kandidatavhandling i sociologi. Vad den handlar om? Bloggar förstås :)

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!