Bloggflytt

Eventuellt kommer jag i fortsättningen endast att blogga på min gamla blogg, bloggen.fi/cia, så om ni vill fortsätta läsa om den här donnans bravader får ni lov att då och då kika in på den finlandssvenska bloggportalen.

Eventuellt kommer jag också att fortsätta mitt idoga arbete med denna blogg. Eventuellt. Den som lever lär få se.

image205

Teräsbetoni goes Belgrad

Ikväll gäller det för Finlands eminenta bidrag i ESC: Teräsbetoni med den underbara låten med det smått pinsamma namnet Missä miehet ratsastaa.

Jag har inte överdrivet stora förhoppningar på finalplats, men under har ju skett förut.

Låt mig presentera, Teräsbetoni:



Om jag skulle ta och skriva några rader

Längesen sist. Har igen haft total oinspiration för att blogga. Bloggtorka kallas det visst... Men det knallar på. För tillfället bor jag min sista vecka i Åbo. På lördag går flyttlasset och förstås är jag helt tokig i att surfa på inredningssidor och planera nya lägenheten! Känns som att vi har varit på väg att flytta hur länge som helst nu, så jag bara väntar på att det äntligen ska bli dags. En IKEA-resa till Åbo ska det bli i sommar, då vi har planerat att köpa lite nya möbler därifrån, tv-bord till exempel som vi ju inte alls har för tillfället. Och så vill jag ha några snygga gardiner och en matta därifrån. Och förstås en massa onödvändigheter som jag alltid bara måste ha från IKEA. Funderar också på att rusta upp mammas gamla "sminkbord" som jag hittade hos momma. Vi har en massa planer, men få se om de blir förverkligade :)


Vår i Åbo, för en vecka sen eller två. Nu är det riktigt grönt och skönt!

För...

En kul utmaning!

För 5 år sedan...
tog jag studenten. Jag jobbade på Lidingö våren och sommaren. Jag var 19 år och ung och dum som de flesta. På hösten flyttade jag till min pyttelilla etta i Studentbyn i Åbo och började studera svenska vid akademin. Trvides, men ändå inte. Prövade lite sociologistudier och trivdes mycket bättre med det och ja, sen bytte jag fakultet och nu får jag ju snart kalla mig både pol.kand. och pol.mag. Sköönt! Ser man tillbaka fem år så är det nog väldigt skönt att snart vara färdig. Fast fem studieår ger å andra sidan väldigt mycket, man mognar och man lär sig nytt hela tiden på alla plan.

För 3 år sedan...  var jag så skoltrött att jag svor på att aldrig bli magister. På riktigt, jag bestämde mig för att bli kandidat och sen börja jobba. Det blev sommar och jag jobbade första året på S-market och det blev höst och jag flyttade hem till Åbo igen och det blev roligt att studera igen.

 För 1 år sedan... började jag jobba i Domvillan och blev kvar där i sex månader istället för tre. Bodde första sommaren i Åbo och upplevde vilken härlig sommarstad Åbo är. Märkte dock att studiestaden upplöstes på sommaren - akademikvarteren var tysta och öde och få bekantingar var kvar.

För 3 månader sedan... visste jag ingenting om någonting. Inte var vi skulle bo i fortsättningen och inte vad jag skulle pyssla med på sommaren. I stort sett ingenting alls.

Igår... var jag på världens onödigaste gästföreläsning och gjorde sen grupparbete med trevliga prickar. På kvällen var jag ute och gick längs ån med L och avnjöt glass i solskenet.

Imorgon... tänkte jag plugga lite och njuta av sommarvädret.

Om ett år... har jag förhoppningsvis ett jobb jag trivs med.


Jag utmanar alla som läser :)

Gina is here

Vilken trevlig dag! Solen skiner, det är närmare 20 grader varmt och Gina tricot har öppnat i Åbo! :) Egentligen öppnade de redan förra fredagen, men jag har kunnat hålla mig från att gå dit ända tills idag. Jag steg upp tidigt och skrev lite på en inlämningsuppgift, träffade A i skolan klockan tio och började fundera på ett inlämningsarbete. Men för att riktigt kunna börja, skulle vi ha behövt träffa vår föreläsare och det visade sig att han var i Göteborg. Så att, vi gjorde så mycket vi kunde och bestämde sen att först luncha och sen gå och se vad den nya gallerian (där bl.a. Nilsons, Din Sko och Gina tricot öppnat) hade att erbjuda. Och det var en hel del! Jag köpte en pickig tubklänning på Gina. Jättemysig och fin och inte alls dyr. Perfekt sommarklänning. Nu är jag hemma igen och borde se lite på inlämningsuppgiften. Men vet ni, balkongen ropar på mig. Jag tror faktiskt att jag går och sätter mig i solen en stund först...


Babyboom

Igår var det sannerligen babyboom i bekantskapskretsen! Två killbebisar tittade ut, med bara 10 minuters mellanrum! En liten Smedsbybebis och en Näsbybebis! :)

Grattis!

image201
Bild från www.familjetorget.se

Dagens suck och stön

Skit vilket oflyt jag har nu. Sitter och jobbar med den sista modulen i nätkursen jag går, men kom fram till att en av de tre böcker jag lånade för uppgiften idag var från fel årgång, så det går inte att använda den. Den rätta har jag beställt och den kan avhämtas, men nu har ju den bibban stängt för idag. Så nu kan jag inte direkt göra så mycket åt uppgiften, före jag fått den där boken. Suck och stön!

Annars har jag kommit fram till att Nytt läge på tv3 är superbra. Har sett några avsnitt på tv, men kom igår på att de jag missat borde vara tillgängliga på tv3.se och visst var de! Så ikväll ska jag se på fler avsnitt med inredning! :)

Sådär annars så har jag grymt läjdon just nu. Det kanske märks. Suck och stön. Inte ens en sambo har jag att bråka med ju! :)

Jag kanske skulle behöva en glass.
En mjukglass skulle inte sitta helt fel...

image200

Tomatriket nästa

Idag ringde jag jobbet. Tyvärr verkar jag få börja ganska sent i sommar och tydligen inte heller jobba så värst länge, så det känns surt. Om det då inte dyker upp sjukskrivningar och de behöver vikarier. Men nu har jag i alla fall anmält intresse för växthusjobb till "svärmor", så det blir väl några svettiga veckor bland tomatplantorna där i slutet på maj och början på juni! Inte så tokigt det heller, faktiskt. Man slipper i alla fall att betjäna kunder :)

Nu måste jag fortsätta plugga. Stod över en kul examensfest ikväll pga deadlines och diverse andra måste-göra-saker, så det är allt bäst att jag får nåt gjort ikväll då också!

image199

Om tre veckor

Den glada vappen är slut och det är måndagsmorgon. Jag sitter vid mitt skrivbord i Åbo och har just druckit te och ätit smörgåsar. Fick börja dagen med att springa till Siwa och köpa proviant, för i kylskåpet fanns bara gammal mjölk och en möglig ostkant. Men nu är jag mätt och belåten och ska börja dagen på riktigt. Jag har tre veckor kvar i Åbo nu innan flytten och innan dess är det en hel del jag borde hinna med. Idag ska jag säga upp avtalet med Turku Cable, ringa Academill i Vasa och fråga om graduplats, nycklar och såna bekymmer och nu genast ska jag ringa jobbet. Här i Åbo får jag vara mer eller mindre ensam i de här tre veckorna, då Snubb har börjat jobba i Vasa. Han kommer nog att komma hit och fixa lite saker också ett par gånger, plus att vi förstås måste packa ihop vårt hem. Igår fick vi ett nytt hem några kvarter från torget i Vasa, som vi får flytta in i i slutet av månaden. Så om tre veckor sitter jag förhoppningsvis där och skriver i min blogg! Vi är nöjda och glada, för vi fick precis en sån lägenhet som vi ville ha. Nyrenoverad och snygg och lagom stor och lagom hyra och perfekt balkong. Och dessutom innehöll den en diskmaskin. Där ska vi nog trivas!

Nu ska jag ta tag i telefonsamtal och gradu och nätkurs.
Trevlig måndag gott folk!