Skofavoriter

Jag och skor är ett ganska lustigt par. Jag älskar skor, men jag tvekar alltid en massa innan jag köper ett par. Åtminstone nästan alltid. Dessa hittade jag i Stockholm för halva priset under påsken. Mamma och jag slog till på varsitt par. Bekvämare skor än Puma-dojjor får man nog leta efter!



Men nu har jag länge spanat in dessa på DinSko och misstänker att de skulle vara de perfekta sommarskorna. En vacker dag ska jag nog slå till!

image181

image182

Bilder från www.dinsko.se

Japp, det om skor. Nu ska jag göra mig klar och så ska vi gå över till L&M och äta lite gott. Namm.



Revoltera mera!

Tänk om man skulle göra en revolt. Ta ut allt studielån man bara får och ta en sista minuten-resa till långbortistan och stanna där så länge man har lust och sen fortsätta till ännulängrebortistan och bara njuta av värme och lugn och skita i studier och oväsentligheter. Så länge man ville och så länge pengarna räckte. Och blev det knapert kunde man ju alltid ta jobb som bananplockare och leka inföding, bo i hydda och äta rötter.

Jo det skulle man kunna göra. Skulle bara behöva skriva mitt bokreferat klart först...

image179


Torsdag

Kan man bli förkyld på en minut? Det blev jag igår, kändes det som. Plötsligt hade jag värk i benen (som växtvärk), huvudvärk och ont i halsen. Dessutom var jag supertrött, ja, faktiskt så trött att jag la mig i sängen kvart över nio inbäddad i två täcken och med pyjamas på. Sen började jag läsa den nya Liza Marklund-boken och kunde naturligtvis inte sluta. Tröttheten försvann och mitt i allt var klockan tolv. Idag har jag otäckt ont i halsen och så hänger jag snor. Mys. Den här torsdagen är ingen höjdardag, och det blir troligtvis inte resten av torsdagarna i vår heller eftersom jag idag börjar kursen databaskonstruktion, som pågår fram till slutet av maj med föreläsningar och övningar torsdagar 9-15. Ja, ni hör ju hur trist det låter! Men det är trots allt min sista föreläsningskurs i Åbo, så jag får väl stå ut. Den andra nya kursen jag börjar nu är en nätkurs. Och efter att de båda kurserna är avslutade, är jag färdig med mina biämnesstudier och borde kunna kalla mig behörig bibliotekarie eller informatiker. Sen gäller det bara att komma igenom en tent och skriva gradun klar också så kan jag småningom kalla mig sociolog. Jepp.

Men om jag skulle ta och rappa på nu...

Trevlig torsdag!

image178
Boktips!

Om musik

Varierad musiksmak eller vad? I min playlist finns just nu allt från Lars Winnerbäck till Queen, Linkin Park, Maia Hirasawa, Takida, Bon Jovi och melodifestivallåtar. Och däremellan lite Nickelback, Celine Dion, Pink, Kent, Nightwish och Greenday. Jo, det är en salig blandning. Jag tror att jag saknar musiksmak egentligen. Jag gillar ju allt. Till och med herr Winnerbäck fast jag inte trodde det. Kanske inte konstigt att jag hatar då folk frågar vad jag lyssnar på för musik. Ganska svårt att välja då det mesta går hem! Fast då jag springer, cyklar eller går med stavarna vill jag gärna höra på riktig hårdrock. Rammstein är en ny favorit.


Några av de absoluta favoriterna.
Pink, Linkin Park och Bon Jovi.

Och jag är sugen på muffins. Mitt i allt.


Ännu en dag

Slut på påskslarvet - nu är det tillbaka till verkligheten som gäller! Dagens lunch består av nudlar, dagens klädsel är gamla jazzbyxor som jag köpte i högstadiet eller i början på gymnasiet, munkjacka och håret ser ut som ett stjoårbo
rent ut sagt. Och så läser jag på tent och har urbota tråkigt. Är verkligen trött på att studera nu! Men en tröst är ju förstås att slutet närmar sig, sakta men säkert. Orkar jag bara igenom de sista kurserna nu i vår så återstår bara gradun och en kurs i Vasa på hösten. Och sen - färdigt! :)

Annat på gång idag är att kylskåpet nödvändigt måste fyllas på. För tillfället innehåller det typ en gammal ost och ketchup och sylt och lingon. Och det gör ju ingen glad! Nej nu ska jag stoppa i mig nudlarna och återgå till läsningen. Jihuu.

Påskannandag

Är det idag. Hela dagen. Åbo är söndagigt och jag tror halva stan varit på promenad i solen idag. Tyvärr kom vi iväg lite för sent för att hinna njuta av det ordentliga, gassande skenet på dagen, men det var inte så illa nu mot kvällen heller. Vår i luften, säger jag bara. Stockholm var bra som vanligt. Jag kom hem imorse och idag är jag helt slut. Kan kanske bero på att mina söta syskonbarn ännu inte lärt sig uppskatta sovmorgnar, hihi.

Superbruttan

Jag funderar på att ha filmmaraton ikväll. Jag vill se Solstorm, Reign over me och There will be blood. Jag hoppas att killen min också är filmsugen! Annars så lyssnar jag på Melodifestivalen 2008 och skulle ha lust att spela melodifestivalbrädspelet som jag fick av syrran. Verkade kul, men svårt!

image174



Tylenol is the shit

Hur kan klockan redan vara tolv? Jag har hållit på med en massa smågrejer hela morgonen men nu tycker jag verkligen att tiden flugit iväg. Det är dags att ta ett varv till akademikvarteren för sisådär tio små ärenden som jag borde få gjorda idag. Tror jag ska skriva minneslapp för att minnas allt! Sen kommer pappa hit nångång idag och jag ska tvinga med honom ett varv till stan. Sen så måste jag packa klart och förhoppningsvis ska jag också få lägenheten dammsugen innan vi åker. Min stackars sambo är däckad i en elak tandvärk, som han ironiskt nog fick efter tandläkarbesöket igår, så han rör sig så lite som möjligt. Som tur fick han en ny akuttid idag. Hoppas de kan fixa till plomben, nerven eller vad det nu är då, så han slipper värken. Åtminstone hoppas jag de kan ge ordentlig värkmedicin. Vi börjar nämligen få slut på vår ultimata amerikanska värkmedicin, Tylenol. Det var typ bästa köpet i USA, för den hjälper direkt! Tabletterna är stora och klarröda, så de ser lite suspekta ut, men det är faktiskt den bästa värkmedicin jag har haft. Baserad på paracetamol är den. Inte samma verksamma ämne som i Ibusal och Burana, om jag förstått saken rätt. Det var dagens utläggning om medicin. Nu ska jag gå mot akademin. Hejs svejs, och glad påsk!

image171

Nu är det bara lägenhetsnycklarna som fattas!

För jag fick jobb igår! Jag får alltså spinna vidare på min bibliotekariekarriär i sommar, haha. Denna gång på Vasa Stadsbibliotek, och det verkade åtminstone intressant. Jag behöver inte bara sitta och ta emot returneringar och låna ut böcker, utan jag ska vikariera på en vetenskaplig avdelning och sköta informationssökning åt kunder. Det kan bli en utmaning, då de flesta kunder är finskspråkiga och sökningarna därmed oftast på finska. Men det ska nog gå det också! Om inte annat borde jag lära mig en hel del finska i sommar. Och förresten tyckte bibliotekschefen på intervjun att jag talade bra finska. Efter att jag sagt sisådär fem enkla meningar, haha.

Så att, nu återstår bara en lägenhet då. Har haft några på gång, men alla har varit lediga genast och vi behöver vår först från 1.5, så det är väl bara att vänta och se tills de börjar dyka upp på hemsidor och i tidningar.

Och annars så närmar sig påsken och jag åker till Stockholm imorgon med Ville Viking Laine-båten :)

image170
Fint påskpynt från Cult Design, som alltid har snygga grejer.
Kika in
här!


Go Sweden

Då var det klart. Svenskarna skickar Charlotte Perrelli till ESC 2008. Och det var väl ganska väntat. Jag gillade låten, men hade tyckt om en skräll. Det är tråkigt då det är förutsägbart och lite så kändes det nog, åtminstone om man följt Aftonbladet och Expressen senaste veckan där ungefär varannan artikel handlat om Perrelli. Sanna Nielsen sjöng otroligt vackert och jag hade nog hellre sett att hon vann. Och det gjorde hon ju nästan, då hon fick folkets röst.

Men så är det. Överlag tyckte jag om låtarna i finalen i år. Flera av dem kommer nog att få följa med mig i mp3-spelaren den närmaste tiden.

Nu ska jag lägga mig i Övermark-sängen och sova sött. Har hunnit med födelsedagskalas ikväll också då bästaste S firade 24-årsdagen. Resten av schacket skulle vidare på maskerad till Logen men jag valde tv:n istället. Hann nämligen med lite fest efter teatern igår, då jag hakade på gänget som varit på minicurling. Mitt i allt hamnade vi på Onnelas VIP-avdelning. Det var lite småtufft! Så borde alla nattklubbsbesök vara, med privattoa, servering till bordet och framför allt - inget köande!

What to wear

Just nu funderar jag på vad jag borde ta på mig på teatern ikväll. Och på arbetsintervjun på måndag. Svåra frågor, det där.

Nu ska jag googla på Den amerikanska flickan och skaffa mig lite mer bakgrundsfakta till pjäsen ikväll. Snubben och ett gäng ska på minicurling och jag är lite avundsjuk på det. Jag hade också gärna prövat det. Men som vanligt händer alltid allting på en gång! Teater blir i alla fall toppen, jag minns inte ens när jag var på teater senast. Men så var det ju det där klädproblemet...

image169
Bild från www.kiitorata.fi

Ge mig ett jobb nångång

Ska man åka på intervju om sommarjobb till ett ställe man kanske egentligen inte vill jobba på? Jag ser det som tidsslöseri, men bra övning kanske. Jag ska nog gå på den, men jag är inte särskilt motiverad. Eftersom jag ska på en annan intervju två dagar senare, till ett jobb som jag hellre vill ha. Mycket hellre.

Jag ska alltså till Österbotten i helgen. Det blir ett intensivt veckoslut då jag ska hinna med ganska mycket! Åker upp till Vasa lördag morgon 7.05. Imorgon kväll ska jag nämligen på ÅST och se Den amerikanska flickan med gamla jobbkompisarna.

Nu ska jag kila över till apoteket på andra sidan vägen och köpa vitaminer. Tror bestämt att det är vad jag behöver just nu! Sen hade jag tänkt åka och simma, få se om jag kommer mig iväg. Kanske det blir en länk istället?
Och ikväll kommer M hit och äter hemgjorda hamburgare :)

P.S Det snöar. Igen. D.S

Förresten, det är bevisat att långa toalettbesök inte är bra. Man kan faktiskt växa fast.
Läs själva, hahaha.


image168



High speed

Jag kör high speed-dagar nuförtiden. Jag säger bara det, skulle jag ha spurtat så här de senaste fyra åren så skulle jag ha varit magister för länge sen.

Idag:

9-11 Sitta i Gripen med A och göra länkanalys på nordiska dags- och kvällstidningar
11-12 Lunch på Kåren
12-14 Mera länkanalys och sen jubel över att vi blev färdig med den och kan lämna in arbetet
14-15 Ligga hemma i soffan och läsa Sydin och Åbo Underrättelser
15.30-18 Volleybollmatch i Varissuo
18-19 Matlagning och ätande
19-20 Förberedelse av föredrag, ska presentera ett av grupparbetena imorgon

Nu tänkte jag dock sätta punkt för idag.

Godnatt från
fröken High speed




I´m so happy right now

Jag kom igenom juridiktenten! Jag var helt säker på att jag skulle vara underkänd, men under tycks faktiskt ske. Halleluja, så snabbt som möjligt ska jag lämna tillbaka tråkböckerna så jag slipper se dem mer. Oj vad lättad jag är! Dessutom blev ett grupparbete färdigt idag och ett annat är snart färdigt. Det är gruveligt skönt med flyt!

Mindre skönt är att jag ska till tandläkaren om en och en halv timme. Är inte nervös för själva besöket, men jag är nervös för vad fru tandläkare ska hitta i mitt gap. Jag vill höra att mina tänder ser strålande ut och att jag kan komma på ny undersökning om sisådär två år. Inte att jag har början till sjuttioelva hål och tänder i behov av rotfyllning och till på köpet visdomständer som behöver opereras bort. Nej, jag hoppas hon har glada besked. Jag har ju till och med varit flitig med tandtråden den senaste veckan :)

image167

Ni minns väl boken om Karies och Baktus?





Tårtdag

Japp, idag ska det ätas tårta! Åt ingen tårta på min födelsedag (bara kladdkaka och det räknas nästan inte) så idag ska jag köpa en prinsesstårta och åka till momma och bjuda på den. Jag är för lat för att baka en egen och egentligen har jag inte tid heller och NB:s prinsesstårtor är ju hur goda som helst. Så att, dit for mina avsikter att baka en mumsig tårta själv :)

Ikväll lär det också ska bli tårta då vi blev bjudna på kalas till S och A. Väldigt länge sen jag träffade S känns det som, så det ska bli skoj. Fast då jag tänker efter så är det bara två veckor. Men i alla fall, det känns länge sen! Jag är lite nyfiken på Ladies Night på J&P, så jag hoppas vi kan gå dit sen och lyssna på Krista Siegfrids och vem det nu var.

Annars inget nytt på tapeten. Nu ska jag dammsuga och vänta på att syster C med bebismagen och maken ska dyka upp! :)

Hejs svejs och ha en angenäm lördag!

image166

Mitt i snöstormen

Jahapp, enligt Vasabladet var det hela 1052 sökande till de 200 sommarjobb Vasa stad erbjuder i år. Jag som verkligen hade hoppats på nåt av de tre arbeten jag sökt där! Få se då...

Det är förresten värsta snöstormen ute!


Nu är det tentläsningsdags. Borde läsa som en dåre om jag ska hinna läsa allt. Uscha.
__________________________________________________________________________
Uppdatering: 11.03

Plötsligt fick jag en snilleblixt! Här sitter jag och tragglar igenom en torr bok om upphovsrätt på finska, med återkommande hänvisningar till lagen om upphovsrätt. Så, varför inte använda sig av Finlands lag, Finlex, på nätet? Där finns alla paragrafer, på svenska, i mycket kortare version än i boken! Varför göra det svårt när man kan göra det enkelt?

Fan vad jag är smart ibland.

image165

Idag

Makaronilåda i ugnen, ÖN:s revy ikväll, en bit kladdkaka och lite vispgrädde kvar i kylskåpet, ett grupparbete så gott som färdigt, tre veckor ledigt från både seminarierna och finskakursen, solsken och snö utomhus, snart påsk, bra musik på radion, nytvättade kläder.

Det är en ganska bra dag idag med många små glädjeämnen.
Hoppas ni också får ha en solig onsdag!

Påsk snart ju

Hjälp oss, det är bara två veckor kvar tills jag åker till Stockholm över påsk! Nu går tiden lite för fort igen! Men det ska bli skönt med lite miljöombyte.

Över påsken ska jag:

- Hälsa på i Enköping och leka med Elias och Heidi
- Äta god mat med mor och far
- Äta svenskt lösgodis (Karamellkungen har roligt utbud)
- Äta svensk yoghurt (mycket godare än finsk)
- Kika in på Gina Tricot (det är ett absolut måste, alltid)
- kanske vandra på Djurgården

Sen kommer jag inte på mer.

Jag är trött ikväll, men nu ska vi se film. Det blir No country for old men, som åtminstone lär ska vara riktigt bra. Jag undrar bara om jag orkar hålla mig vaken...

image164



På spåret

Haha, man kan spela På spåret på SVT:s hemsida.
Det har vi roat oss med en stund nu. Men det är förbaskat svårt!


Söt-Elias

Förresten så har jag en söting till systerson. Han är sju år och har just fått en mobiltelefon av sin pappa. Behöver jag säga att han är stolt över den? Han är kanske lite väl liten för att ha en egen telefon, men han tycks förstå sig på den i alla fall. Och då pengarna på kortet är slut, då är de slut. Men just nu tycker han väldigt mycket om att skicka sms!

Hej! cia jag jörinte leksor!.

Skickade han just åt mig. Hihi. Jag skickade och frågade om han gjort sina läxor nämligen. Igår morse ca 9.00 skickade han och frågade så här:

Hej! Cia är du suuk?

Bara så där annars, undrade han det. Hihi.

image163

Tjugofyra år

Tjugofyra år blev man mitt i allt. Momma ringde precis och kommenterade min nya ålder med att "nää nu får et no buri back tibak". Jag håller med, eller åtminstone vore det helt praktiskt att bromsa några år.

Födelsedagen har annars varit riktigt bra, även om jag inte sett nån tårta ännu :) Många gratulationer och fina presenter har jag fått, så jag är nöjd och glad! Även om jag mest har spendetat dagen med näsan i Internet ja etiikka. Tent på fredag i informationsjuridik, och hundratals sidor kvar att läsa. Så att, det är min födeldedag. Senare ikväll ska jag avsluta med ett svettigt spinningpass, som grädde på moset :)

image161
www.kitchengarden.org

Grönsakstårta?