Njuta

Fredagkväll och jag njuter. Veckorna är så hemskt intensiva i höst, det är full fart hela tiden! Jag njuter av de kvällar jag är hemma och ledig hela kvällen. Jag tror att det här är första kvällen hittills den här veckan som jag är riktigt ledig. Jag har sovit, ätit tortillas och sett Idol - bästa programmet på tv just nu. Och det ska vara den svenska versionen, finska motsvarigheten ligger definitivt i lä i fråga om talanger. Fast det visste vi ju redan...

Och eftersom det är fredag idag är det lördag imorgon. Jag borde definitivt studera, men det skulle vara himla skönt med en helt ledig dag, så jag vet inte vad det blir. Kanske motionsdag med ÖN, kanske skriva praktikrapporten klar. Kanske tjejfest på kvällen. Saa sii.

Storbak

Bakning på programmet idag. Fick plötsligt lust att baka semlor, så nu står nygräddade morotssemlor och svalnar. Mumsens. Och snart är min drömtårta också klar. Ännu mera mumsens.
Snart borde sambon komma in genom dörren. Han har varit på vift några dagar, men vilken minut som helst borde han vara hemma igen. Ikväll ska vi ti byss. Och sen antagligen ut nånstans.

Ha en trevlig lördagskväll!
image78

Tatuering eller inte?

Nu är jag inne i en tatueringsperiod igen. Det är så snyggt! Från och till sedan jag var 18 har jag funderat på en tatuering, men aldrig kommit till skott eller aldrig kunnat bestämma mig. Nu funderar jag igen. Vill jag ha en tatuering? Vill jag faktiskt det? Och sen igen, var vill jag ha den och vad vill jag ha. Det är knepigt att bestämma sig och ännu knepigare då man är velig av naturen... :)

Egentligen valde jag tatuering för länge sedan, men idag fick jag en ny idé. En mer originell. Det huvudsakliga problemet är att jag inte kan bestämma var jag vill placera min eventuella tatuering. På ryggen, i svanken? Nä, jag vet att man inte ska placera den så att man inte kan få ryggmärgsbedövning. Men på sidan. Det är snyggt och man exponerar den mycket sällan. Vill man inte visa sin tatuering, så behöver man inte. Vilket ju också kan vara lite tråkigt, för hur ofta exponerar man svanken egentligen? I bikini, typ. Så att, den skulle vara väldigt gömd. Men på axeln då, eller mer mot ryggen? Där är den inte särskild gömd.  Jag skulle kanske tycka om det nu, men vad tycker jag då jag är 50?

Det var mina funderingar ikväll. Jag är trött. For direkt efter jobbet idag med L till Mylly på shopping, så det har varit full fart hela dagen. Imorgon ska jag fixa lite studier, hade jag tänkt. Sen borde jag städa och kanske försöka hitta jeans i stan då inte Mylly hade några åt mig.

Men att, godnatt.

SPSS

Huhu. Efter jobbet idag har jag och P jobbat med en statistikuppgift. Nu borde jag ha min del klar, så nu saknas bara en avslutning så är uppsatsen äntligen färdig. Och förhoppningsvis är fru professor nöjd med våra uträkningar den här gången och vi kan inkassera 10sp. Det är så dags.

Nu var det kväll igen då. Greys anatomi och Jericho på tv. Hurra.

Imorgon vin och ost-fest på jobbet. Det blir bra.




Studier eller jobb?

Det är fart och fläkt som gäller nu. Jobb och studier i kombination är ganska tungt, har jag märkt. Och då har det knappt ens kommit igång ännu. Men det blir lätt en mental stress när det är många saker på gång och tankarna på vad man borde hinna maler i huvudet. Min filosofi är ju egentligen att inte ta stress över studierna, förr eller senare blir man klar ändå. Men nu, när det är femte året man skrivit in sig vid akademin, känns det som att det gärna skulle få vara för sista gången. Jag börjar bli klar med det här. Vill göra nånting annat. Samtidigt vet jag nog att jag inte är färdig nästa höst heller. Mitt mål är under år 2008, och jag gissar att det blir till julen. För som sagt, under de fyra år jag studerat har jag aldrig haft särskilt bråttom, så varför börja nu? Studierna har framskridit i min takt, inte snabbt och inte långsamt, och det är väl det som kallas akademisk frihet? Man måste hinna njuta av studielivet också. Och varför stressa egentligen?




Hipp hipp hurra

Grattis Cissi min vän på 23-års dagen!

image77

Förstörd sovmorgon

Voi että. Jag vaknar klockan 07.00, snoozar en gång och masar mig upp till duschen. Duschar, blir piggare. Klär på mig, lägger mig på soffan och ser finska nyheterna, äter rostat bröd och dricker Finrexin. Borstar tänderna. Då slår det mig: Helsike, det är ju måndag. Jag har sovmorgon!

Dit for den, alltså. Måndag är min föreläsningsdag, föreläsning 9-12 och efter det ska jag i jobb.

Nå, nästa måndag så.

En MALM sängstomme kanske?

Jag är inredningssugen. Skulle vilja förändra hela lägenheten, från golv till tak. Måla om. Skaffa nya möbler. Allt! Det är mamma som inspirerat mig, för eftersom det numera finns en platt-tv hemhemma så behöver vardagsrummet omorganiseras och nyinförskaffningar göras. Så att, efter att ha funderat och planerat inredning hemhemma vill jag nu planera inredning här. Hemma. Synd bara att ekonomin sätter stopp. Och utrymmet förstås, våra 46,5 kvadratmeter är ju redan fullproppade. En större lägenhet skulle alltså inte vara helt fel! Eller ett eget hus som C! :)

image76
www.ikea.se


Fast nä, att flytta är nog inte aktuellt. På länge. Fast eftersom jag inte alls vet vad jag gör nästa höst då gradun förhoppningsvis artat sig någorlunda, så är det ju öppet. Bo kvar här, flytta norrut, flytta utomlands. Den som lever får se.

Har tre möten inspikade den närmaste veckan. Och så gott som alla kvällar fyllda. Det märks att hösten är här och studier och studieliv tagit fart. Skönt!


Plus och minus

image75

Plus


Det är höst
Alla vännerna tillbaka i Åbo
Jag har jobb - och lön
Studieliv
Svea-paket till digiboxen - tillgång till hela fem svenska tv-kanaler
Om tre månader är jag i New York
Nybakade kakor på bordet :)
Män som hatar kvinnor

Minus

Det är höst - snart vinter
Jag har jobb - och praktiklön
Mognadsprov på kommande - vadå mognadsprov?
Tre tenter i höst - suck och stön, men det kunde vara värre
Excel - min kära kollega


Det ser ju ut som om plussidan segrar i alla fall! Tur är väl det. Jag är trött. Och så har jag ont i högra örat. Första dagen på nya jobbet gick bra trots små dataproblem som resulterade i ett nytt rum och en annan dator. Och så Excel förstås. Fast de sista timmarna kom vi faktiskt riktigt bra överens. Tur är väl det, med tanke på att vi ska umgås i tre månader!

Jaaja. När blev klockan kvart över nio?

Tv eller bok. Det är frågan nu.
Godnatt.

Slött

Har nu igen varit på resande fot och inte hunnit uppdatera bloggen.

Idag är det söndag och jag har en alldeles skön slappdag i Åbo. Från morgonen var jag hyperaktiv och hade både dammsugit och tvättat två maskiner innan klockan halv elva, men de senaste timmarna har jag suttit framför tv:n och sett på friidrotts-VM. Har också varit via butiken (i regnet) och köpt kakao och vitchoklad tills jag ska baka senare idag.

Nu ska jag koka nudlar, se mera VM och baka.

Tjolahopp!


_____________________________________________________________________
Och det blev guld i spjut!