Semester

Japp, nu är den här! Jag som inte ens hunnit vänta på den...
Efter tenten imorgon tänker jag bara slappa och slöa i tre veckor. Härligt!
Nu har jag suttit i soffan med tentlitteraturen i flera timmar så nu tänker jag med gott samvete gå och hyra en film. Vet vilken jag vill se, men kommer inte för mitt liv på vad den heter...


Njut av helgen!



Allt annat

Det var ikväll jag skulle råplugga inför lördagens sommartent. Jonä.
Jag har hittills:
- slumrat på soffan framför Söderläge (Trådgårdsprogram är ganska intressanta faktiskt, det börjar klia liite, liite i fingrarna - men jag får nöja mig med mina balkongblommor. Tror knappast TYS skulle uppskatta om jag anlade nån rabatt ute på gården...)
- ätit pyttipanna och grynost
- cyklat en sväng till slottet
- handlat mat
- diskat
- gjort tonfiskpasta att ta med som lunchmat imorgon
- surfat
- pratat i telefon

Ja, he va he. Sen så har jag faktiskt läst liite på tenten också. Men bara lite. Imorgon så...



"Mors lilla lathund sa, du må tro jag jobbar bra. Men tycker du som jag, tycker du som jag så gör jag det helst en annan dag."

Lunchklubb och skor

Vet ni, jag gillar mitt jobb och människorna där. Idag var det dags för lunchklubben. En gång i månaden träffas den och går ut och äter lunch på ett nytt, gärna tidigare oprövat, ställe. Idag blev det Blanko, och jag åt en supermumsig kyckling. Sen så är damerna i klubben hemskt förtjusta i vin, så för att fira att semestern väntar bak knuten drack vi varsitt glas vin till. Lyxigt, minsann! Och vilken tur jag har som tycks få bli kvar där i höst också! Jag ska alltså fortsätta praktisera under hösten. På en ny plats med nya arbetsuppgifter och en ny "boss", men under samma tak som tidigare. Känns bra att ha blivit tillfrågad och jag ser verkligen framemot en lite annorlunda höst!

I Stockholm köpte jag hela tre (3) par skor. Föresatsen var att jag skulle spara ett av dem, mina snygga sneakers, till hösten. Visst, visst. Idag passade de utmärkt till min outfit och till vädret, så jag var bara tvungen att ta dem :) Jag tror att min fascination (läs: ha-begär) för väskor har stillat sig lite nu, men istället är det skor som gäller. Fast nu har jag nog shoppingförbud tills augusti...



Regnar det inte alltför mycket ikväll ska jag på promenad med kompis. Regnar det alltför mycket riktar vi helhjärtat in oss på att sätta i oss deras tårtrester istället...

Midsommar 2oo7

Midsommaren var härlig. Jag var ledig hela fyra dagar, då jag tog ut en av mina semesterdagar på torsdagen. Så Snubb och jag åkte uppåt landet onsdag kväll och stannade hemhemma hos honom i Bäckliden över natten. Torsdag morgon tog jag bilen och åkte hem till Övermark, där jag tog itu med diverse städgrejs, matlagning och lite lek med systersonen som är på sommarlov hos morfar. På kvällen storhandlade vi. På fredagen kom mamma momme hem och midsommarfirandet började. På eftermiddagen/kvällen åkte jag och Snubb iväg till Töjby skären. Det var heelt perfekt midsommarväder och det var underbart att sitta på stenar en bit ut i havet och bara koppla av. Sen blev det en simtur också.



Vi satt ute på stenarna ända tills solen gick ner. Då tände vi grillen och satte oss inne i lusthuset. Mycket senare flyttade vi oss in i villan (sommarstugan för icke-österbottningar) och lekte Dobidoo - eller Ulles lek :)

Lördag morgon vaknade vi sent och åt frukost och solade lite i solgasset innan vi åkte hem igen. Jag åkte med familjen på kalas och senare på kvällen hämtade jag upp S och åkte ut till Rangsby skären på snabbvisit på 30-års kalas, där Snubb och en del av Åbo-gänget var på fest. Sen gick vi till folkparken och jag fångade en autografskrivande Anna Book på bild.



Det var en riktigt impulsrolig kväll, som var lyckad trots att jag nästan blev uppäten av krankar. Det var helt seriöst sjuukt mycket mygg och mina ben ser ut därefter... Efter några timmar i Fagerös pub for vi tillbaka till villan och badade bastu. Jag avslutade kvällen med cola, skinkpaj och sommarens andra dopp.


Det var midsommaren det.
Godnatt!

Lägesrapport 26 juni

Längesen sist! Har inte haft tid att sitta vid datorn på sista tiden: först var jag i Stockholm, sen fick jag besök och efter det for jag uppåt till lilla staden och firade midsommar. Nu är jag tillbaka i stora staden och jobbar. Fast bara tre dagar till, för sen ska jag vara ledig i några veckor. Hur skönt blir inte det? Kan inte ens minnas när jag sist varit ledig tre sommarveckor! Härligt, härligt. Och naturligtvis ska jag spendera det mesta av tiden hemma i gröngräset borta från alla kikande grannar, avgaser och grillfria balkonger. Förhoppningsvis blir det en hel del strandliv! Varvat med nyttighet förstås, för helt arbetslös kan man ju inte vara. Eehh. Men några tomatplockardagar i veckan blir nog bra. Fast jag vet inte hur jag ska få vädergudarna att hänga med i svängarna, för jag vill ju ha svala dagar i växthuset och varmt då jag ska lapa sol!

Fast just nu borde jag faktiskt läsa på tent. Hur dum är man då man tror att man orkar tenta en lördag i juni? Jag borde, borde läsa så att jag får undan det, för i höst tycks det inte bli några studier för min del. Eller åtminstone inte på heltid. Och det är skönt, så skönt!

Trevlig midsommar!


image44

image45

image46
Heidi och Elias 2007

Lost Highway


image43

Bon Jovis nya skiva Lost Highway gäller just nu.


Skåpstädningen blev ett större projekt än jag tänkt, så jag hann aldrig dammsuga igår. Så det får bli kvällens syssla. Sen borde jag ut och springa också, men fasen vad kallt det blivit! Man rektit gruvar ju se!


Imorgon kväll åker jag till Stockholm på snabbvisit över helgen. Kommer tillbaka måndag morgon med två semesterfirare i släptåg :)



Tv links!

Det här är min nya favoritwebbsida! Där hittar man alla möjliga och omöjliga tv-serier, filmer, musikvideor och tecknade serier. Intressant. Six Feet Under ska jag se senare ikväll.

Men först skulle det gälla att få ordning i klädskåpet, dammsuga och diska. Usch, vad tråkigt.

Min cykel fick förresten en blessyr dag. Den hade blåst omkull och stänkskärmen hade blivit så sned att den gned i framringen så att det omöjligen gick att cykla. Hur mycket jag än bände och vred fick jag inte den på plats igen. Så jag fick halvt bära den från stan till jobbet, där jag lyckligtvis sprang på J som kunde få den i cykelskick igen. Fast som den ska är den inte, fortfarande är stänkskärmen helt skev. Så att, det blir nog en tur till cykelbutiken i veckan. En enda liten omkullvältning ska väl banne mig en cykel måsta klara!

Picknick

Vi var på picknick på Vårdberget i söndas...

image39
image40

Chaos

Spiralmakaroner kokar hemskt långsamt.image37

Imorgon drar flyttkarusellen igång på jobbet. Eller, drar igång och drar igång, den har väl förberetts länge redan och hela institutet är ett enda virrvarr av pafflådor, dataskärmar och nya kontorsstolar. Men att, imorgon är Dagen D. Flyttkarlarna invaderar huset och det blir nog ett allmänt kaos. Jag har ingenting att göra, eftersom allt arbetsmaterial är nedpackat, så jag vet inte alls hur jag ska fördriva tiden.

Det blir spännande att se nya huset inifrån; fick nyckel idag men har ännu inte kikat på det rum som ska vara mitt. Sen blir det intressant att se hur lång tid det tar innan allt är på plats och innan allt fungerar som det ska. Finns alla nödvändiga program i de nya datorerna? Är det ton i telefonerna? Finns det tillräckligt med hyllor? Kaotiskt, som sagt. Att det dessutom är semestertider gör knappast saker och ting enklare.

Men nu är visst makaronerna färdiga.

Magnum Strawberry White

Godast just nu!

image36
Bild från www.gb.se

Blev ingen strand idag, jag nöjde mig med utomhusbadet i Kuppisparken. Otroligt härligt där! Det fläktade lite så det var inte för hett och poolen var skönt svalkande. Men före det var jag och klippte mig. Det är nog första gången jag behövt anstränga mig för att hålla minen i klippstolen! Men hårtvätt och klippning på 25 minuter säger väl allt. Hon var alltför stressad, lyssnade nog på mina instruktioner på finska, som var helt okej, men det blev ändå inte som jag ville ha det. Alltför kort! Och pannluggen blev helt fel!

Annars pratade jag just med systeryster som semestrar i Israel. Nästan lika varmt här som där, fast jag har varken vackra berg eller Genesarets sjö att blicka ut över...

Fredagen

Fredagskväll, oj så skönt! Har haft fullt upp på jobbet i veckan så det ska bli skönt att få koppla bort det. Har säkert packat 250-300 flyttlådor med böcker i veckan. Svettigt värre i värmen! Men nästa vecka är det äntligen dags att flytta, så efter att allt är uppackat på nya stället (väljer att inte tänka på det ännu!) så får jag börja med mina vanliga arbetsuppgifter igen: kontorsjobb med katalogisering, beställningar och diverse informationssökning.

Om två veckor är det midsommar! Heja bare, vad det går. Och nästa fredag åker jag till Stockholm på blixtvisit. Men nu är det som sagt fredagskväll och jag ska efter att jag ätit lite, gå till stan och köpa ny bikini. Sen tror jag att jag hyr en film. Imorgon ska jag inviga strandsäsongen, ska åka till Ispoinen simstrand (som till och med lär ha badvakter) och steka mig i solen. Härligt, härligt!

Blir en ensam helg, då de flesta verkar lämna Åbo. Men det gör absolut ingenting, ska bli riktigt skönt! Snubben blir ledig först på söndag, så han kommer hem på söndagen nån gång. Så att sånt, men nu ska jag ha mat. Tror det blir gourmetmiddag på gröt med hallon :)

Piedas

Dagens dos motion:
Cykling Nummis-St. Karins tur och retur. Gissar att jag kommer att vara hjulbent imorgon, fast jag har stretchat! Sen undrar jag som alltid exakt hur lång sträckan är. Skulle gissa på 20, plus eller minus nån kilometer, men det kan inte vara mindre än 18 i alla fall. En kilometervisare till cykeln vore något att ha! Såna finns väl? Har för mig att mamma haft en sån i alla fall. Säkert finns det hos Clas (Ohlson - inte mosters Klas :P).

Nä, nu ska jag ha yoghurt. Med sockriga flingor. Varför finns det inte sockerfria flingor i detta landet?

Kungligt

Spanade in Norges kungapar på domkyrkotrappan efter jobbet idag. Hann se att drottning Sonja hade på sig en fin aprikosfärgad klänning, men kungen kunde jag inte urskilja bland alla män i mörka kostymer i sällskapet. Men det var stort pådrag. Många poliser och säkerhetsvakter, och en hel del nyfikna Åbobor. Pressen ockuperade dock paret genast de kom ut från kyrkan, så endast en kort glimt av dem blev det. Ska hur som helst komma ihåg att berätta för momma och Vesta.

Fast, som en arbetskamrat sa, visst hade det varit roligare om det varit drottning Silvia och kung Karl Gustav som stått där i trappan och vinkat. De är ju lixom lite mer bekanta.

image33
Drottning Sonja av Norge

Värme och bröllop

Man kan bara konstatera att det är väldans hett just nu! Just nu är det bara 24 grader i Åbo, men dagtid senaste veckan har det varit uppemot 30. Härligt! Det är inte så fasligt varmt på jobbet faktiskt, men visst är det svettigt emellanåt. Här hemma står mätaren på 27 grader, men jag vet inte om den stämmer. Det låter lite väl varmt? Inomhus, alltså.

Jag brände mig i nacken då jag och Snubb planterade skog i lördas och det är besvärligt att inte exponera nacken för solen då man är korthårig. Man vill ju inte direkt gå omkring i poloblus heller! Så jag är fortfarande röd. Aj aj, inte bra.

Förresten blev vi bjudna på bröllop idag! Jag som trodde det skulle bli bröllopsfritt i sommar blev väldigt glad! Det är ju alltid skoj med bröllop, så det ser vi fram emot!