Free falling

YouTube är ganska fantastiskt! Det finns en låt. En bra låt, som trubadurer brukar spela. Den lyckas alltid fastna i mitt huvud och speciellt han Linman spelar den superbra (nu kommer jag av nån anledning bara på André Linman, han i Sturm und drang, men jag menar hans farsa. Ahh, Patrik heter han ju). Nåja, då och då har jag funderat på den där låten. Ikväll fick jag den av nån orsak i huvudet och slog upp den på YouTube. Låten är tydligen en åttiotalsrelik och artisten heter Tom Petty. Har aldrig ens hört namnet förrut, men Free falling gillar jag skarpt :)

Och jag antar att mina kära 70-talist-systrar visste vem denna Tom var?

Skulle lägga upp klippet, men har av nån anledning glömt hur man gjorde och jag orkar inte börja googla och kämpa på. Men ni vet ju var Google finns om ni är intresserade :)

Annars har jag blivit bjuden på middag ikväll, på Red Hot Chilis. Så jag är mätt som en plätt efter en jätteportion vad-det-nu-hette. För övrigt har jag hittat en perfekt lägenhet på Rådhusgatan i Vasa. Med parkettgolv, bastu och stor balkong. Problemet är att den hyrs ut från 1.4 och det är en månad för tidigt. Attans också. Det skulle bli att betala dubbla hyror i två månader då istället för en, och min käre ekonomiske sambo säger prompt nej. Och det gör förstås kontot också... Men den är såå bra! Och man behöver inte betala garantiavgift och inte ens hyran är särskilt hög. Hyrorna verkar faktiskt vara snäppet lägre i Vasa än i Åbo. Och här hittar man väl knappast någon bostad som man inte behöver betala två-tre månadshyror i garantiavgift för...

Nu har jag lyssnat på nämnda låt sisådär tio gånger och ska nog låta den vila ett tag...
Godnatt säger jag istället.
Godnatt! :)

Just så

Jag har köpt en jacka. En vårjacka. En skinnjacka som jag önskat mig hur länge som helst. Och det är väl för bövelen klart att det ska bli vinter då!

Det kunde väl vem som helst ha luskat ut.
Att det skulle börja snöa nu.


Gossip girl är nästan lika bra som Beverly hills

Jag kan inte låta bli att tycka att Gossip girl är en underbar serie. Jag har sett 10 avsnitt nu och igår gick jag nästan sönder då jag insåg att det bara kommit ut 13 avsnitt hittills. Det fjortonde kommer i mitten på april. April! Det här blir tufft! :)

Men allvarligt, serien är bra. Kanske bättre än O.C nånsin var. Kanske till och med nästan lika bra som Beverly hills! Fast ändå är de rätt lika. Det finns en Kelly och Brandon, precis som en Marissa och Ryan också i Gossip girl. Men serien utspelar sig varken i Beverly hills eller i Orange county. De här bratsen bor på Upper east side på Manhattan och är rika som troll. Förutom en av dem som bor i Brooklyn och har det lite sämre ställt (tänk er Dylan i BH och Ryan i OC). Men jo, det är bra! :)

image160


Det blir Vasa i alla fall

Camilla Läckberg och Martin Melin flyttar ihop! Lite lustigt, ju. Hon är min favoritförfattare och han var den förste som vann Expedition Robinson för sisådär 100 år sedan. Minns ni, han var ju polis? Jag brukade läsa hennes blogg förut, men det har jag tydligen inte gjort på länge för jag visste då verkligen inte att de var ett par.

Det var dagens nytt ungefär :)

Jag läser på tent, städar, tvättar kläder, ringer om jobb (igen!) och donar på. Och det är måndag och solen skiner och det är varmt och jag har varit i Närpes över helgen. Och jo, vi ska flytta till Vasa i maj. Det blev klart i fredags så under helgen har vi försökt smälta det. Det blir nog bra, Snubben har jobb och jag har min gode vän gradun att leka med :) Så vi är nog riktigt nöjda, även om vi kommer att sakna Åbo och alla människorna här.

That´s life och jag tror att Vasa blir skitbra!


Tomatsoppa på ärtsoppesitzen

Igår köpte jag två coola grejer. Tänkte bara säga det, så att ni vet :) Idag ska jag in till stan igen, eftersom den ena grejen har en krånglande dragkedja. Och så måste jag hitta nån fin sak åt en viss nybliven lärarinna, som bjuder på kaffe och kaka på lördag. Jag önskar att jag också fick ha examenskaffe. Hur skönt skulle inte det vara? Men nej, gott folk, ni får nog vänta till julen. Men då ska det firas!

Ikväll ska jag också fira, med ärtsoppa och punsch och en bunt goa tjejer och ett helt gäng österbottningar :) Fast, det förstås. Jag firar inte med ärtsoppa, eftersom jag med en blinkning uppgav att jag är allergisk. Jag gissar att jag får tomatsoppa istället. Det fick jag ifjol och det passar utmärkt :)

image158

Men nu borde jag verkligen springa iväg. Ska vara i skolan om 20 minuter, och har ännu inte borstat tänderna eller sminkat mig...

Idag

Huomenta gomåron! Som hyttstäderskorna på Viking line alltid säger sådär überhurtigt fast klockan är jättejättetidigt. Hur är läget idag? Jag tror att jag har sovit gott i natt. Klockan var ställd på sju men jag var vaken redan innan, så det gick bra att komma upp och gå iväg på finskatimme idag. Oj den där finskakursen skulle jag kunna säga mycket om men ja iis it. Tror i alla fall att det är bra att gå den, känns nog som att man lär sig ett och annat. Den är ju ämnesinriktad och eftersom jag råkar studera vid Ekonomisk-statsvetenskapliga fakulteten så lär vi oss mest om politik och juridik. Hittills i alla fall. Jag hoppas att det dyker upp nån text om sociologi längre fram också... Fast det är ju helt nyttigt att lära sig lagar och politiska termer på finska också.

Idag ska jag presentera min forskningsplan för gradun på magisterseminariet. Få se om opponenten och professorerna grillar mig eller inte. Men jag är faktiskt inte alls nervös, det går som det går. Efter seminariet ska jag skynda vidare på volleybollmatch.

Men nej, om jag skulle förbereda mig lite för seminariet.
Later!

Nervigt

Plötsligt blev jag ett nervvrak! Ett stort företag som öppnar här i trakten i sommar (nej, jag säger inte vilket men ni kan kanske gissa...) ringde och ville ha mig på arbetsintervju nästa vecka. Jag dör! Jag har aldrig varit på en arbetsintervju på finska förut. Det här handlar om sommarjobb med trolig fortsättning på halvtid på hösten. Det skulle vara kanon för mina knaggliga finskakunskaper, men det gäller ju att jobbet också! Och så var det ju det där med en eventuell flytt...

Voi että, jag mår ju redan illa av nervositet. Men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och helt enkelt göra sitt bästa.

Hur lära sig finska på en vecka?


Choklad

Vet ni, jag har blivit expert. Expert på att hitta på skäl till att få äta choklad fast jag chokladstrejkar. Mitt nyårslöfte innehöll ord som gå ner några kilo, äta mindre och äta nyttigt. Onyttigheter endast på veckosluten. Och det går faktiskt ganska bra! Men då är det ju dedär dagarna. Dedär dagarna då man behöver ha en bit choklad. Eller två. Eller en hel platta. Alla hjärtans dag, till exempel, inföll på en torsdag. Då fick jag favoritchoklad i present och såklart kunde den inte sparas till lördagen. Alla vet ju att chokladen förfaller om den tvingas stå i skåpet några dagar... Och så var det ju min kära kisse, då. Den dagen blev det chokladglass. Andra dagar som står över alla lagar om chokladstrejk, är dagar då man läser på monstertent eller har mensvärk. Då är det helt legitimt att springa till Siwa och köpa sig en godbit.

Just nu funderar jag på vad som eventuellt kunde legitimera lite chokladfrossa idag. Tips mottages gärna! :)

image155



Skinnjacka, tack

Om man vill får man köpa en skinnjacka åt mig i födelsedagspresent. Gärna den som finns på Carlings, tack! Ååh jag har velat ha en skinnjacka i sisådär två år nu, men har aldrig kommit mig för att köpa en. Nu när de säkert småningom försvinner ur modet så kommer väl jag mig till... Just typiskt! :)

Den här vore annars ganska perfekt!



Asos hittar man den om man tycker att 202 euro är ett okej pris...

Och då vi ändå är i gång kan vi ju ta en blommig
klänning på samma gång!



43 euro, också från Asos.

God afton gott folk!

Söndag kväll och kvällsmat på gång. Jag skulle dö för en juustoateria på Hesburger just nu, men nej. Det får bli ett nyttigare alternativ istället. Semlor med nån slags tonfisk-ägg-gurka-philadelphiaost-röra. Kan bli mumsens!

Helgen har som vanligt gått snabbare än den borde. Fast den har varit bra! Igår promenerade vi långt, åt jättegod lax och bara slappade hela dagen. Jag såg de första avsnitten av serien Gossip girl och blev fast. Så nu är jag fast i ännu en teenage high school-serie. Typiskt. På kvällen kom ett gäng grabbar hit och ockuperade vår soffa framför Champions Leauge-matchen. Efter den såg vi svenska melodifestivalen. De kritiska orden flödade som sig bör då det gäller just melodifestival. Med all rätta, för de flesta låtarna var ju verkligen b-klass. De skulle t.o.m. platsa i Finlands uttagning, haha. Den Stora Skrällen att inte Carola och Andreas Johnson gick till direkt final var i alla fall bäst på hela kvällen. Det skulle man aldrig ha trott! Jag som trodde att det var vinnarlåten som skulle ta hem alltihopa. Nå, den som lever får se om de lyckas ta sig från andra chansen till final. Efter melodifestivalen gick vi ut på bar. Föresatsen var att testa en ny som ingen varit på tidigare, och vi lyckades. Mallaskukko rekommenderas! Även om de andra gästerna sneglade på gänget närpeser utblandat med tre korsholmare som satt och skränade i hörnet på puben. Det var kul.

Idag har inga stora berg blivit bestigna. Jag har varit på två promenader och njutit av solskenet. Sen satt jag en timme (!) med min finskaläxa och sände min finskafröken mörka tankar. Listan med läxor var nämligen meterslång och ännu har jag inte gjort allt. Suck. Sen hittade jag ännu ett sökbart sommarjobb, så imorgon ska jag ringa och höra mig för om det. Sommaren kommer närmare och närmare och vi vet inte ens var vi ska bo! Kan nämligen hända att vi byter stad nu på vårkanten. Men det vet vi inte ännu och det gör hela sommarjobbssökningen aningen svårare. Men det ordnar sig. Snart vet vi nog! :)

Nu ska mackorna göras. Sen blir det mer Gossip girl och efter det Singing bee och Wallander på tv.
Med hopp om en trevlig afton!

Lördagen

Lördaaag! Äntligen, får man väl säga! Det har varit fullt upp den här veckan så det är riktigt skönt att få ha en lugn dag. Kallt är det ute (vinterns kallaste dag?) så det blir nog en långpromenad idag. Det var så skön luft ute imorse då jag var ute och vinkade av mamma, som for till båten. Hon kom hit igår och kinesade på vår stora lyxiga luftmadrass inatt. Jag var uppe redan sju, så nu känns det som om det redan vore eftermiddag. Frukost har jag redan hunnit äta en andra gång! :) Jag skulle vilja åka till köpcentret Mylly idag, så jag hoppas att jag får med snubben dit en sväng. Annars inte så mycket nytt på gång... Som sagt så är det skönt med lördag! Ikväll blir det melodifestival för hela slanten. Igår såg vi Let´s dance, och jag måste säga att jag börjar ändra mig. Det är ganska bra :) Mat-Tina är ju fantastisk!

Jamenkanskejagskabörjagöranåtvettigtnuistället.

Ha en skön lördag!
Och glöm inte att lördag = godisdag :)
image152

Hjärtedagen


♥ Många kramar på vändagen!

image151

En sånhär nödvändig lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att Snubben köpte en glass åt mig då jag var ledsen över min kissemiss.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Åt frukost.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Blandade saft.
Det sista du sa högt? Jag är där på eftermiddagen, vi ses! (åt Pia)
Vad har du druckit idag? Te, vatten och saft.
Vad var det senaste du åt? Lunch, potatislåda tror jag det heter.
Vad var det senaste du köpte? En semla och ett tripp till lunch igår.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Grå är den väl.
Vad är det för väder hos dig nu? Det var sol och vårigt tidigare, men nu haglar det.
Godaste glassmaken? Vanilj-choklad mjukglass.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jo kanske.
Sover du tungt? Beror på.
Drömmer du mardrömmar? Sällan.
Trivs du med ditt jobb? Jag har inget jobb :)
Favoritklädsel? Bekväma, snygga jeans. Och tunika.
Favoritlåt just nu? Curly Sue.
Vad ser du om du tittar till höger? Ett fönster.
Vad gör dig glad just nu? Att det snart är vår.
Vad ska du göra härnäst? Äta en smörgås, söka info till ett grupparbete, åka till gymmet.
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu? Kunde vara bättre.
Favoritgodis? Choklad förstås.
Kläder just nu? Mörkblåa jeans, svart topp, röd topp och svart kofta.
Sommarplaner? Jaadu, den som det visste.
Hur många kuddar sover du med? 1.
Spelar du ngt instrument? Nejdå.
Morgon eller nattmänniska? Jag är en periodare :) Just nu är jag morgonmänniska.
Vad är viktigast för dig? Att mina nära och kära mår bra.
Är du kittlig? Väldigt.
Snarkar du? Nej, men jag pratar i sömnen.
Stjärntecken? Fisk.
Äckligaste insekten?  Finns det oäckliga insekter?
Stökigt el välstädat? Städat.
Längtar du mest efter nu? Att min gradu ska börja skriva sig själv.

Mimmi i katthimlen

Farväl Mimmi.

image150

Saknar dig Mumla!

På plats

På plats i åhuset klockan 8.30. Jag lovar, mina vänner, det här har aldrig hänt tidigare. Inte frivilligt alltså! Men har man mycket att göra, så har man mycket att  göra. Nu ska jag skriva febrilt fram till 11.30.

Det är nästan bara jag här.
Kusligt.


Gillar du muffins?

Ja, isåfall föreslår jag att du kikar in här! :)

Måndag och klockan närmar sig 19.55 - spinningdags! Idag ser jag riktigt framemot det, ska bli skönt att få ta i ordentligt. Imorgon ska jag testa att gå på gym. Det är längesen! Jag brukar inte trivas på gymmet, men vem vet, kanske tycker jag att det är roligare nu!

image147



Jag är Bree

Facebook fortsätter att överösa sina medlemmar med ovärderliga test. Sist i raden av test som man absolut inte kan leva utan är Which desperate housewife are you?

Jag hade hoppats att jag skulle få bli Susan Meyer, eftersom hon är coolast och dessutom ungefär lika klumpig som jag. Men nej. Till min stora bestörtning är jag tydligen Bree!



I'm Bree. You are very family orientated and respectable and try to be the perfect housewife. You love cleaning and gardening and have many talents, you try to make everything perfect but it does not always go to plan. You can be a bit of a control freak and tend to have secret thoughts you keep to yourself. You?re Bree.

Höhh. Denna gång tror jag faktiskt att ansiktsboken har fel. 

Måndag

image145


Bloggflumm

För ett år sen, då jag startade denna blogg, var det få som visste om den. Innan dess, då jag bloggade på bloggen.fi var det ännu färre som visste om det. Då skrev jag och var väl ganska anonym. Men innan dess, då Lunarstorm var coolt, då bloggade jag där och hade ganska många läsare. På sistone har jag fått fler läsare här också. Jag har börjat tala om för folk att jag bloggar, och ge adressen. Det är lite konstigt, det där. På ett sätt vill man ju ha läsare, men på ett annat så är det ju ganska privat. Ibland. Kanske jag inte är så privat. Nä det här blev flummigt. Men i alla fall, jag hade en point men den kanske försvann nånstans på vägen.

Jag tror att jag ska gå och diska istället. Och packa. Om en timme är vi förhoppningsvis på väg till Närpes. Om jag börjar göra mig färdig nu alltså och om snubben kommer från jobbet nångång. Men alltså, vi ska hem i helgen. Jag ska vila och ta det lugnt, åka på 18-års kalas, ta en kaffe eller en öl med nån, hälsa på momma och förstås bara vara hemhemma.

Så att, diska nu.




Två krutgummor:
Heidi och Mathilda på Mathildas 1-års kalas i somras :)

Klippning

Det här är en bra dag. Måste vara en bra dag för idag ska jag äntligen klippa mig! Jag hoppas frissan är bra, har aldrig varit till den salongen förut nämligen. Men hon pratar svenska, så det är i alla fall skönt. Nu ska jag slurpa i mig mitt te, fixa mig och springa iväg på kommunikation och inlärning.

Det snöar förresten ute. Toppen, då är det paraply som gäller!


Fastlagstisdagen

Vasabladet skriver att studerandena i Vasa idag firar Fastlaskiainen med pulkåkning, rinkbandyturnering och After-pulk på Oliver´s in. Trevligt kan man tycka. Inte alla, dock.
Kommentar # 1 tycker så här:

"Finlands framtida vuxna åker pulka som 25-åringar
Var ska detta sluta frågar jag mej!
Suck!"

Jadu, var ska detta sluta? Ibland blir jag bara så trött på alla konservativa människor. Vi lever inte på 1950-talet. Detta är 2008 och tiderna förändras. Att ha barnasinnet kvar som 25-åring innebär knappast att man skulle vara en sämre vuxen i framtiden. Snarare tror jag att lite lek i pulkabacken motiverar studerande att prestera bättre och bli klokare och, framför allt, gladare vuxna.

_______________________________________________________________________________________
Jag har inte lekt i pulkabacken idag. Inte druckit minttukakao och inte ens ätit en fastlagsbulle. Däremot har jag tagit ett stort kliv framåt med min gradu, köpt ännu mera gardiner, bokat klipptid och varit på föreläsning. Vilken tråkboll man blivit.

Vilken bullfylld tisdag

Fastlagstisdagen och Runebergsdagen imorgon. Det blir med andra ord en ovanligt smaskig tisdag! Vilken bulle kommer du att välja?

Jag tycker inte om Runebergstårtorna, så för mig blir det helt klart en fastlagsbulle. Egentligen äter jag ju inte bullar och sånt inne veckorna längre, men imorgon ska jag göra ett undantag. En fastlagsbulle blir det!

image141

Det var helgen, det

Inatt sov jag så gott på soffan att jag inte ens märkte att mina gäster hade gått upp imorse. De hade duschat och pysslat på, men jag vaknade först då C dukade frukostbordet. Och då låg jag alltså i vardagsrummet. Vår lägenhet är inte direkt stor, så jag måste verkligen ha sovit djupt! Vi lånar ut vår säng över helgen, då C och L är på seminarium i Åbo. De behövde nog sängen bättre än mig (han jag bor med är hemhemma på jobb över helgen) då systerns mage bara blir större. På två veckor har den faktiskt vuxit jättemycket. Tufft!
Nu väntar jag bara på att de ska bli färdiga för dagen så att vi kan åka och äta kinamat. Mums! Fast först ska jag gå på en lång promenad i solskenet. Det är äntligen riktig vinter ute!

Igår förnyade jag vardagsrummet lite. För en vecka sen möblerade vi om, och igår köpte jag nya gardiner. Det blev riktigt vårigt! Så kul att äntligen ha fått lite förändring!