Danmark

Mittiallt så var man på väg till Danmark i vår! 25-28 april hälsar jag på kompis F och hennes kæreste i Odense. Dessutom ska vi shoppa i Tyskland och sighseea i Köpenhamn. Jihuuuu!

Nu är jag studsande glad!

image139
Odense


_______________
Uppdatering 15.10

Nu har jag sammanlagt sökt fyra jobb för sommaren. Åh vad jag hoppas på de två jag sökt idag! Fick äntligen tag på arbetsgivaren, och hon lät riktigt positiv. Hoppashoppashoppas! I och för sig sa hon att det brukar vara många sökande, men man kan ju alltid hoppas!

Men jag har flera uppbackningsplaner, ifall det riktigt skulle skita sig.
Uppbackningsplan a) Skriva gradu och leva fattig som en kyrkråtta i Åbo i sommar. Fördel: Förhoppningsvis få gradun någorlunda färdig och kunna ta ut examen tidigare än tänkt. Nackdel: Vi skulle få renovera lägenheten i höst efter att jag klättrat på väggarna en hel sommar. Dessutom skulle nog Studenthälsans psykolog få påhälsning. Vår kära professor har ju varnat oss för att graduskrivande då och då ger upphov till depressioner. Och så var det ju pengarna då förstås...
Uppbackningsplan b) Ta anställning hos snubbens lillebrorsa och eventuellt kombinera det med graduskrivande. Jag skulle ständigt ha gröna fingrar, lukta tomatplanta och jobba i en bastu. Nä, den här planen degraderar jag till uppbackningsplan ö).
Uppbackningsplan c) Leva livets glada dagar som hemmafru. Det låter kul. Sommaren skulle bli som en säsong Desperate housewives.
Uppbackningsplan d) Gå i ide?

Alla som inte dansar är våldtäktsmän

Hur dålig får en låt egentligen vara? Vad är budskapet?


Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Gäller alla hela kvällen ingen åldersgräns
Gäller, han, hon så konsekvent
Att alla som inte dansar är våldtäktsmän

Säg det till tjejen och kompisens väns vän,
Att den,
Som inte dansar nu är våldtäktsman
Varför är det konstigt att

Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Gäller hela kvällen mellan tolv och fem



Onsdag

Fortfarande inget svar vid den potentiella arbetsplatsen. Suck! Men sponssökningen gick bra igår, så nu har jag dragit mitt strå till stacken gällande årsfesten.

Nu ska jag gå till sociologernas högborg åhuset och plugga. Seminarium klockan 13, och efter det ska jag snabbt hem och byta om och sen iväg på volleybollmatch.

Det var dagens program. Jag tror att idag är en bra dag! :)
Förresten, jag kan inte sätta in bilder på bloggen, kan ni?

Magplask

Men det var ju trevligt. Ni vet när man ska ringa Ett Viktigt Samtal, och laddar upp inför det och är taggad till tusen då man väl slår numret? Och sen bara går signalerna och ingen svarar? Det känns ungefär som ett magplask från 5-meters trampolinen. Så oerhört frustrerande! Det känns som om man laddat alldeles i onödan och sen får man ladda om igen.

Så nu kan ni läsa genom raderna vad jag gör denna morgon. Jag är taggad till tusen, men varken den potentiella årsfestsponsorn eller den potentiella arbetsgivaren svarar då jag ringer.

Ha en bra tisdag!
Nu ska jag ta tjuren vid hornen igen.

__________________________________________________________________________________
Update 10.49

Jag tycker att min gradu är lyx. Tänk att kunna förena nytta med nöje - läsa bloggar och samtidigt göra research inför gradun. Just nu funderar jag på vilka bloggar jag egentligen ska välja för min analys. Det finns hundra frågor och än så länge bara några svar...

Planering

Måndag igen. Veckorna består av fredagar och måndagar. Resten flyter ihop och tiden bara går och går. Idag är det den 28.1. På fredag är det februari! Himmel och pannkaka! Med den här farten är våren snart här och efter den kommer sommaren i ett huj. Idag har jag planeringsdag med mig själv. Jag måste planera en massa saker, nämligen. Som var jag vill jobba i sommar (fast det är ju svårt att planera, förstås. Eller lätt att planera, men svårt att förverkliga.) I den planeringen ingår att skriva en eller fem arbetsansökningar, samt att ringa de potentiella arbetsgivarna och fråga smarta frågor. Sen planerar jag lite smått påsken. Den är snart här och familjen G har svårt att besluta var den ska firas. Stockholm eller Närpes? Mamma, kanske vi far till Södern istället så slipper vi fundera? :) Och så funderar jag på en eventuell tripp till Danmark i vår. Men då det är så sjuttons svårt att nu kunna veta hur situationen ser ut i april. Rent penga- och tidsmässigt alltså. Men jag har varit på väg och hälsa på kompis F så många gånger, och det har aldrigt blivit av. Så kanske i vår? SAS erbjuder en rätt förmånlig resa, så det är inte omöjligt. Men då måste jag boka typ nu, innan priserna stiger. Men då blir det definitivt ingen årsfest i mars, det blir för dyrt.

Håhå. Jag vill bli stor och ha ett jobb och få lön.

Kissemjau

image138

Jag skulle vilja ha en kissemiss. En liten och söt en. Den skulle till och med få heta Adolf, om jag bara fick en. Snubben envisas nämligen med att hans katt ska heta Adolf eller Josef, efter vissa historiska diktatorer. Jag tycker det vore hemskt att döpa en katt efter Hitler eller Stalin. Men man kunde ju alltid kalla den Adde! :)

Men att, en katt är ett stort projekt. I alla fall om man bor i ett allergihus med husdjursförbud.

Hunkvarning

Oh no! Läste på veckorevyn.se att Paris Hilton lyckats fånga superhunken Jared Leto, en av världens snyggaste män. Det var värst! Ni minns väl honom från Mitt så kallade liv? Då ville jag gifta mig med honom. Det vill jag inte längre, men serien skulle jag gärna se på nytt.


Jared Leto, då och nu.

Let´s dance

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker om Let´s dance eller inte. Lite tråkigt är det. Fast Linda Lampenius är ju otrolig! Och den där 67-åriga tanten är också ganska cool! Hon är sjukt vig för att vara så gammal. Vi såg (också) två filmer igår kväll. Underbar och älskad av alla var en besvikelse. Boken var ju superrolig, men filmen var seg. Death sentence var däremot helt bra.

Idag ska vi simma. Ska bli skönt! Speciellt bastun brukar ju alltid vara en höjdare. Dagens andra projekt blir att försöka få nån ording på mina 199 framkallade foton. Borde köpa en ny album och sen sortera dem.
Ikväll blir det väl nån form av spelkväll, tror jag. Men nu frukost!

image135

Storm i lingonskogen

Hej å hå i lingonskogen! Det är stormigt värre utanför mitt fönster idag och jag hoppas att min snubb kommer hem med bilen nån gång så att jag kan ta den då jag ska iväg på möten ikväll. Har precis kokat ägg och plockat fram smörgåspålägg och sånt. Undrar när han tänker dyka upp? Jag vågar inte ringa och fråga, för de har ett öppet kontorslandskap på hans jobb och då vågar jag inte ringa. Haha. Inte den här veckan ännu, men vänta bara, nästa vecka ska jag ringa stup i kvarten och tjata och fråga saker. Jojo. Det här kändes som ett väldigt angeläget inlägg, men vad gör man inte för att slippa återgå till tentläsningen? Ikväll har vi årsmöte med sociologföreningen. Det innebär att mitt uppdrag som infosekreterare är slut. Tack å lov, tänkte jag säga, men sa det inte. Hoppas bara att nya, ivriga sociologer dyker upp och vill ta över. Annars hamnar föreningen än en gång i graven! Sen har vi Blade-möte också, men jag vet allvarligt inte om jag ska gå. Känns som att jag gjort mitt där. Har skrivit för tidningen i fyra och ett halvt år och varit chefredaktör i ett år. Kanske det räcker. Fast jag kommer säkert att gå i alla fall. Jaha, nu vet jag inte längre vad jag ska svamla om så jag är väl tvungen att gå och läsa lite till då om inte snubb behagar dyka upp fast maten är färdig. Jaja. Trevlig stormig torsdagskväll på er!

Vilken väska är du?

Men det var väl bra. Jag har alltid undrat, men nu vet jag vilken väska jag är! Tankarna går genast till Facebook och deras tusen tester om vilken kändis man är eller vilken frukt man liknar, men det här testet hittade jag faktiskt på Veckorevyn. Så, om du också brinner av längtan efter att få veta vilken typ av väska du är, så vet du vart du kan vända dig.

Jag är tydligen:

EN SLITEN BAYSWATER I OAK FRÅN MULBERRY

image134

Trygg och praktisk, grattis - du är en sliten Bayswater från Mulberry. Antagligen i färgen oak. Dig kan man lita på, du avslöjar aldrig en hemlighet och är den bästa vännen man kan ha eftersom du håller år ut och år in. Du matchar till allt och smälter in i vilka kretsar som helst. Positiv och glad, nära till skratt. Yta är inte så viktigt för dig, men kvalitet är något du värdesätter - och gärna lägger lite extra pengar på.

Och nej, jag skulle verkligen inte tacka nej till en! Den är apsnygg i svart.

Blåbär



Det är ju gott! Kom på att jag hade frusit in en hel del blåbär i frysen, så nu blir det blåbär både till frukost och kvällsmat! Åt gröt med blåbär i morse och ikväll tänkte jag göra en smoothie med bären, youghurt och banan.

Annars läser jag på tent, funderar på gradun och dess tidtabell samt dricker grönt te. Har jag sagt att jag hatar tenter? Hur orkar man utsätta sig själv för dem? Svar: Man orkar inte, men man måste. Fast det är helt okej att veta att man endast har tre tenter kvar under studietiden!

Jag skymtar faktiskt en examen i horisonten. Det är ganska otroligt, egentligen. Finns det ett liv också efter studierna? Vad gör man ? Nä, jag blir så skrämd av blotta tanken att det är bäst att låta bli att fundera :)

Bloggar som levebröd

Jag är verkligen fascinerad av bloggar. Det finns så många roliga, knäppa, konstiga, tråkiga, intressanta, spännande bloggar därute i Cybervärlden att det är helt otroligt. Det som fascinerar mig mest just nu är att folk faktiskt kan tjäna pengar på att upprätthålla sin blogg. Och rätt mycket pengar dessutom. En av dem jag dagligen läser lär, enligt Aftonbladet, vara värderad till 5 miljoner kronor. Det är tufft! Har den senaste veckan spanat in den svenska Bloggtoppen. Där finns en hel del godingar. Och en massa populära bloggar som jag inte riktigt förstår pointen med. Och så de som jag förstår pointen med, men blir oerhört irriterad på. Samtidigt som jag ändå vill läsa. Intressant det där!

Min absoluta favoritblogg Englas showroom har den senaste veckan haft nästan 10 500 unika besökare. Det är rätt mycket! Jag undrar vad det betyder i annonsintäkter. Kan tänka mig att det är en rätt bra extrainkomst i alla fall! Sen har vi ju Blondinbella, som hör till min kategori fascinerande men aningen irriterande. Hon är 17 år och har för tillfället Sveriges 5:e populäraste blogg med nästan 10 000 unika besökare den senaste veckan. Hon har, om jag förstått det rätt, eget "bloggföretag" och egen bloggcoach. Och tjänar antagligen rätt bra på sin blogg. Men det är ett tidsskrävande arbete, om man ska ligga på topp. Vill man höra till Sveriges bloggtopp måste man ligga i. Det räcker inte att skriva ett inlägg om dagen, det ska vara många - och förstås ska de ha ett intressant innehåll också.

Hur mycket tjänar ni på er blogg? :)




Söndagig

Suck. Suck. Suck.
Dagens projekt är jobbsökning. Och det är ganska blä. Speciellt då de ska vara på finska.

Ikväll åker vi tillbaka till Åbo. Helgen har gått snabbt, som alltid. Igår var jag på språng hela dagen, en sväng till systern i Vasa och sen på revy. Idag har jag hittills bara suttit vid datorn, men ska snart åka till moster och till momma.

Fullt ös, medvetslös.
Ha en skön söndag!

Godmorgon fredag

Jag ska börja dagen med att ringa sponssökningssamtal för ÖN:s årsfest. Alltid lika roligt att söka spons. Eeh. Efter att jag förhoppningsvis fått in en massa pengar, ska jag gå till Åhuset och studera flitigt till nästa veckas tent. Ska också printa en massa saker. Luncha. Efter det tänkte jag gå på kaffe till gamla jobbet och se hur dom har det. Och efter det, ja, då ska jag väl småningom börja traska hemåt. Diska. Packa. Och åka bil.

Tillbaka i Åbo på söndag kväll.

Får det lov att vara

en personlig almanacka? Oj hjälp vad snygga dom var! Och verkar vara hemskt praktiska också då man får designa dem efter eget tycke. Vill ha! En liten kalendernörd är jag nog allt. Men jag kan inte leva utan en heller, då jag skriver upp precis allt i kalendern.

image132
Bild från www.personligalmanacka.se

Frill Dill med Sill (ja, jag har tråkigt)

Jag borde klippa mig. Har haft håret i hästsvans (japp, jag får upp det i en liten, liten toffs) en vecka nu för då jag har ner det är det bedrövligt. Jag vill ha en såndär gullig frisyr med kort pannlugg, ni vet. Lite page-aktigt, fast kortare. Jag undrar om jag har för kort hår för det. Ska nog konsultera min privata skönhetskonsult (syrran) ikväll.

Det finns annars en helt bra gratis sida med frisyrtips på nätet nu. En sån som jag saknat länge. Kanske jag bara sökt dåligt? Kolla in
frilla.se!


Typ såhär?

Blondy

Ibland undrar jag om jag inte var menad att vara blond. Kanske nånting gick fel på vägen, så att jag egentligen skulle ha varit blondin men blev brunett istället. Som ikväll, i bassängen. A och jag diskuterar om att en halvtimme i bassängen känns längre än en halvtimmes promenad. Och så jag:
- Men man simmar ju nog snabbare än man går.
Konstig blick av A.
- Eller? Nä det kanske man inte gör?
Och så tänker jag efter och inser att vi då hade kämpat en halvtimme och var bara knappt en kilometer. Går man 700 meter på en halvtimme så går man nog långsamt...
Sen skrattade jag så mycket att jag fick en kallsup :)

Nia

Skrutt också! Jag var laddad till max för volleybollmatch nu klockan fyra. Skyndade hem från seminariet, skulle slänga i mig en macka och sen åka iväg. Som tur var kollade jag mejlen och såg att matchen var inställd. Skrutt! Men jag hade ju simning inplanerat efter matchen, så nu får det bli några extra längder i bassängen istället! Förresten såg jag att Nia börjar på Kåren nu torsdagsmorgnar 7.45-9.00. Jag skulle jättegärna pröva på det! Träffade en bekants bekant i somras som var Nia-instruktör och blev riktigt inspirerad! Det är en form av dans och kampsport. Lär vara träning för både kropp och själ. Nån som vill med på Nia på Kåren imorgon bitti?



Flit och oflit

It´s all coming back to me. Hur det är att studera, att sakna motivation, att kolla mejlen hundra gånger om dagen och läsa Aftonbladet hundrafemtio gånger, att sakna ordentliga rutiner, att veta att man har en massa saker som ska göras men att inte förstå hur man ska få dem gjorda, att ha läjdon, att... ja en massa saker. Det är en studerandes vardag. Men liksom man vet att de stunderna kommer, vet man att det också finns bra stunder då motivationen plötsligt infinner sig och man är hur effektiv som helst. Så är det och kommer alltid att vara. Oftast får man upp ångan då en deadline närmar sig. Och det är väl där mitt problem ligger just nu - jag har inga deadlines inom räckhåll. Nå imorgon bitti tror jag att jag tar mitt pick och pack (datorn) med mig och går och sätter mig vid min läsplats i Åhuset. Kanske motivationen finns där? Om inte annat hittar man kanske nån att ta en kopp te med :)

Annars har jag nu i dagarna tagit itu med jobbsökningen tills sommaren. Eller tagit itu, och tagit itu. Jag har letat och konstaterat att jag inte har en aning om vad jag kan, vill och ska söka. De jobb jag vill ha kommer jag aldrig att få. Inte i denna staden i alla fall. Inte med min goda svenska och nöjaktiga finska... Men! Jag väntar besked från ett deltidsjobb jag hux flux sökte häromdagen. Få se vad det blir av det!

Bestämde mig idag för att åka hemhem i helgen med snubb. Och ikväll bokade vi biljetter till
Böle revyn. Den ska vi se på lördag med U och S. Andra planer till helgen existerar inte, så hör gärna av dig om du har förslag! :)

Och för att pigga upp lite i den gråa tisdagskvällen


- en bild på solstrålen Heidi i sin pepparkaksdräkt.
(Klicka för större bild)

Slött

Vilken slö måndag, jag säger då det. En sådandär dag då man inte får någonting gjort. Skulle helst bara ha legat under täcket hela dagen. Typiskt måndag kanske? Nå imorgon är det tisdag och jag hoppas att det blir en effektivare dag! Om inte annat borde väl spinningen ikväll få fart på mig!

Imorgon borde jag ta itu med hundra projekt. Sponssökning, tentläsning, seminarieförberedelse, fixa tandläkartid, gå till apoteket, lämna in de söndriga stövlarna till skomakare... Det finns att göra. Hoppas motivationen är större imorgon!

Trevlig måndagskväll go´vänner!

På önskelistan

image129

Finn felet!

image127


Photoshop är ett ganska roligt tidsfördriv :)

Filmtips

Eastern promises: En riktigt bra film, dock lite otäck med en hel del blodiga scener. Handlar om rysk maffia, utspelar sig i England.

I am legend: Äcklig film, men den går att se. Helt okej. Läs mer om den här.

image126
Supertuffe Viggo Mortensen i Eastern promises.


Ikväll tänkte vi se Wedding daze. Fast jag skulle också vilja se Solstorm. Har läst boken, som nu blivit film med Izabella Scorupco i huvudrollen. Den kan vara riktigt bra, för boken var spännande.

image125
Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt i Solstorm.
Bild från www.moviezine.se

Blankettlådornas dag

Det har varit en bra dag. Och bättre ska den väl bli, för snart ska vi på fest till grannarna på andra sidan gården. Det ska bli skoj! Började dagen med lite skoljobb. Sen for jag ut på en rejd. Först till Lidl och köpa blankettlådorna de annonserat om. Sen på lunch till Arken med N och P. Satt ganska länge och filosoferade där. Tog sen med N till Tiimari för att köpa fler nödvändigheter. Sen dess har jag inte uträttat några stordåd, förutom att ta blankettlådorna i bruk. Så nu är mina papper i snygga rader. Än så länge i alla fall! Hur jag än försöker, blir mitt skrivbord förr eller senare kaotiskt. Det har en förmåga att bli uppsamlingsplats för alla möjliga och omöjliga grejer. Men vem vet, kanske blankettlådorna är räddningen! :)

Nu håller klockan på att springa från mig så nu måste jag börja göra mig i ordning!

God och glad helg önskar jag er!


image123
Ifall ni inte visste vad en blankettlåda var, så vet ni nu :)


Förresten, ännu på tal om skrivbord. Jösses vad mycket ledig yta jag fått där sen jag bytte ut bordsdatorn mot laptop. Det ryms hur mycket som helst! Vilket i och för sig inte är så bra, med tanke på hur det brukar bli...



Plötsligt händer det

Dagen blev inte riktigt som vi tänkt. Vi skulle städa (ännu mer, haha). Fixa. Dona. Men plötsligt händer det! Snubben ringde om ett jobb. En och en halv timme senare sitter han med arbetsavtalet i handen. Snacka om snabba puckar! Så nu ska vi fira. Med att städa köksskåp. Haha! Lyxar vi till det riktigt ordentligt tar vi en öl också :)


Onsdagens to do

Dagens to do:

- duscha
- laga fisksoppa (första gången nånsin - wish me luck!)
- fundera igenom min graduidé
- gå på magisterseminarium och troligen presentera graduidéen
- sätta en namnlapp på min nya arbetsplats - läsplatsen på Sociologen
- gå till biblioteket och låna gradulitteratur
- gå hem
- gå på förlovningsfest
- hem igen
- åka och simma?
- se mer Heroes



Städfanatikern jag

Har drabbats av värsta städivern. Det är ganska olikt mig! Men det är bäst att passa på då motivation finns! Hade planerat en ordentlig storstädning nu efter jul, och saldot hittills är överraskande bra! Flera skåp har fått en upputtsning och flera väntar ännu på sin tur. Klädskåpet var i stort behov av rensning och nu har jag flera påsar med avlagda kläder. En del ska slängas och det som är i någorlunda skick tänkte jag ge till bättre behövande.

Dagen har alltså gått i städandets tecken. Bra så. Ska fortsätta imorgon. På onsdag börjar studierna igen, så jag har ännu en ledig dag framför mig. Har varit på spinning ikväll också. Skönt att få trampa bort lite julskinka!

Men nu är det natidags.
Sov sött!

image122
Favvonallen. Tre sådana gosenallar vakar över mig då jag sover :)

Söndagsstängt och Takida

Ursäkta headern där uppe - är inte riktigt klar med den ännu :)

Söndag idag och vi är hemma igen. Åkte ner i gårkväll och kom fram ganska sent, men var ändå via Filmtown och hyrde en film och bara slappade på soffan sen. Såg
Mr Brooks, en helt sevärd men ganska otäck film! Då jag vaknade imorse började jag genast städa och fixa i lägenheten. Sen var vi ute och skulle handla lunch och hade vissa problem att hitta en Trettondagsöppen butik. Fick åka ända till Kaskisgatan, där Siwan var öppen. Är det nåt jag inte tycker om i detta landet, är det nog söndagsstängda affärer! Borde nog bli dags att ändra den lagen snart. Nåjo, vi fick vår köttfärs handlad till slut. Åkte hem och fick besök av L och M, som kom och lämnade tillbaka digiboxen de lånat över julen. Såg Virpi Kuitunens förlust mot svenskan och sen åt vi alla mårasoåsin.

Nu är jag mätt som en plätt och trött som en någonting.
Ska se ett avsnitt Heroes och äta choklad. Sista dagen choklad i dag! Imorgon träder mitt nyårslöfte i kraft!


Bästa låten nu:
Takida - Curly Sue




Uppdatering 15.52:
Dit for min mysiga stund på soffan med Heroes och choklad... M tvingar istället ut mig på promenad. Ska bli skönt det också. Riktigt, riktigt skönt! Men sen blir det Heroes :)

The Resa

Eftersom jag tydligen har skrivklåda idag, ska jag berätta lite om semestern. Det har lixom inte blivit av ännu. Då vi kom hem var jag trött, så trött och sen kom julen emellan.

Den 29.11 åkte vi alltså. Träffade ressällskapet A och M på Helsingfors-Vanda flygplats. Var ute i rätt god tid och fick vänta extra länge då flyget var försenat. Flygresan tog sen närmare 10 timmar pga förseningen. Väl framme gick det smidigt. Vi fick vänta en stund på att få gå igenom identitetskontrollen, men då det väl blev vår tur gick det snabbt. De allvarliga gränsnbevakningsmännen synade passen, tog foto samt fingeravtryck på två-tre finger. Han som kollade mig frågade även hur länge jag skulle stanna i USA och vad jag skulle göra där. Hundra andra frågor hade vi redan svarat på i flygplanet. Allt från om vi var terrorister till om vi hade frukter eller andra livsmedel med oss, och så fick vi uppge adressen vi skulle bo på under vistelsen. Efter säkerhetskontrollen fick vi vårt bagage och kunde börja leta efter en taxi. Det gick hur smidigt som helst och plötsligt var vi på väg mot Manhattan. Vi tittade ut med stora ögon, som bara blev större och större ju närmare vi kom. Framme vid lägenheten vi skulle bo i, mottogs vi av dörrvakten och hisskillen. I lägenheten väntade Maria som bjöd på vin då vi kom. Vi satt en stund, och hann märka att vi var riktigt trötta efter resan. Klockan var ca 20 lokal tid men för oss var den 2-3 på natten. Maria ville dock visa oss runt lite och vi följde med ut på rundtur. En liten rundtur trodde vi, men vår snart sjuttioåriga värd sprang runt halva Manhattan och vi följde storögt efter. Jag var så trött att jag inte riktigt kunde ta in allt, men vi såg bl.a. Rockefeller center, Broadway och New York Library den där första kvällen. Kvällen avslutades på McDonalds.

Rockefeller center

Sen stupade vi i säng och trodde vi skulle sova ett dygn, men vaknade redan 4-5 på morgonen då klockan i våra huvud var förmiddag. Så var det även morgonen efter det, och kanske också morgonen efter den. De dagarna hann vi mycket, även om vi var rätt trötta.


Coolaste byggnaden i NY


Empire State Building var vi upp i och såg ut över Manhattan, vi sightseeade i sightseeingbussar och höll på att frysa ihjäl på kuppen, shoppade och åt i Chinatown och sprang även runt på världens största varuhus Macy´s. Vi shoppade dock inte så mycket i NY, utan satsade på att försöka hinna se så mycket som möjligt. Och sighseeingbussarna var bra! De guidade oss runt genom Manhattans olika delar, och även om det var freezing cold att sitta på toppen i en dubbelbuss var det nog absolut värt det. En av de bästa händelserna var nog julshowen vi var och såg på Radio City Music Hall. En fantastisk show med dans och musik! Den sista dagen var vi ut med båt till Ellis Island, där vi tittade runt på immigrationsmuséet. Till den ön kom alla som emigrerade till USA fram till 1940-talet, om jag minns rätt.

Ellis Island


Dagarna i NY rann iväg och plötsligt var det dags att åka vidare, ner till Pennsylvania. Där tog vi det lugnare, men hann med en hel del också där. Var en dag till Philadelphia, en annan till Atlantic city och en tredje tillbringade vi helt i ett stooort shoppingcenter.

Huset i Coatesville, PA







2007

Januari: Det nya året firades i Fagerö, precis som i år. God mat och ett glatt gäng. Några dagar senare for Ciz och jag till Stockholm för några dagars intensivshopping. Sen rullade månaden på...

Februari: Jag hade kandidatuppsatspanik. Studerade väl i maklig takt och gjorde inte mycket annat speciellt?

Mars: Födelsedag och födelsedagsfest. Årsfestvecka med många roligheter, bland annat ÖN:s revy och lounge. Och inte att förglömma - årsfesten! En hejdundrande fest, som vanligt. Nu ser vi framemot årsfestveckan 2008. Jag är med i årsfestkommittén och ska se till att det blir en årsfest i år också...

April: Kandidatuppsatsen blev äntligen så gott som klar och jag presenterade den på seminariet. Några dagar efter det åkte jag och snubb med pappa till Stockholm och firade påsk med mamma och gänget i Enköping. Om jag inte minns fel, var det i april jag fick besked om praktikplats och fick mina sommarplaner klara.

Maj: Jag intensivpluggade i början på månaden och den 14.5 började jag min praktik. Sen var det mest jobb som gällde.

Juni: Jobba, jobba, jobba. En helg åkte jag över till Stockholm. Midsommarfirande i Töjby skären och hemma i Övermark. Annars cyklade jag otaliga kilometer på min nya röda Tunturi.

Juli: Dags för mina efterlängtade tre semesterveckor, som ändå inte var riktigt semester eftersom jag plockade tomater tre dagar i veckan. Alla från Sverige var hemma. Jag hade planerat att sola och bada - men värmen uteblev. Tomatkarneval och annat skojigt. Och inte att förglömma - min och snubbens 5-års dag!

Augusti: Jobb igen. Sabina var på besök några dagar. Då jag slutade praktiken i slutet av månaden var jag en sväng till Stockholm och tillbringade några dagar i Närpes.

September: Jag började på min nya praktikplats. Trodde jag skulle bli galen på den omöjliga finskan jag skulle läsa och skriva...

Oktober: Vad hände då? Jobbet flöt på, finskan var inte alls lika omöjlig längre.

November: Jobb, jobb, jobb. Slutspurt på den enda kursen jag gick - interaktiva medier. 29.11 åkte vi äntligen till USA. Det hade vi väntat på sen juli då resan bokades.

December: En vecka i New York och en vecka i Pennsylvania. En härlig semester som innehöll det mesta. Tyvärr ingen stekande sol, men det ska vi satsa på under 2008! Hemma igen jobbade jag mina sista dagar i Domvillan och sa hej till alla jag trivts så bra med, speciellt mina två chefer :) Sen blev det jul och två och en halv veckas jullov hemma i Österbotten.


Kort version av året som gick. Måste nog konstatera att det inte hände så mycket under år 2007. Den största förändringen var att jag inte studerade nästan alls under hösten, utan mest bara jobbade. Vad kort ett år är egentligen. Man hinner inte alls så mycket som man tror att man ska hinna. Nu får vi bara vänta och se vad som händer under detta året!


Skulle illustrera med bilder från året, men hittar inga! Bara bilderna från resan! Är säker på att jag överfört alla bilder från gamla datorn till den här nya. Frågan är vart de har tagit vägen? Nåja, inget problem. Min gamla dator är fortfarande i lägenheten så jag får bara lov att kopiera över dem igen...

image113
Vi 2007.



Anybody out there?

Så lider också torsdagen mot sitt slut. Snart är det dags att packa kappsäcken igen och åka hem till Åbo. Ska bli skönt, för nu har jag varit på språng i fem veckor. Endast med en liten mellanlandning i Åbo däremellan. Att börja studera känns motigt, men vetja he ska gaa å. Idag har jag bekantat mig med Photoshop, men det lär nog krävas ännu några timmars övning innan jag får nåt kollage gjort. Sjutsiken vad det verkar avancerat! Imorgon ska jag fortsätta garderobsrensningen och städa ur gamla lådor. Sen ska jag ta en tur till Hoppets stjärna nere i byn med några påsar avlagda kläder. Städning och tvättning ska jag också hinna med. Kanske blir det lite photoshopping där emellan?
Jag hör hur tangenterna smattrar då intresseklubben antecknar... :)

Nu ska jag se Heroes. Det blev ju aldrig av igår då vi började se en film. Tänkte börja läsa Anybody out there också. Köpte den i USA men har inte riktigt hunnit börja läsa den ännu. Hoppas den är lika bra som Marian Keyes tidigare böcker!

image112


Godnatt skrapälhatt!

Photoshop, Iittala HotCool och Heroes

Inredningssugen nu igen! Surfar runt och blir så inspirerad! Skulle jag inte vara osäker på hur länge vi ska bo kvar i vår nuvarande lägenhet skulle jag göra några små förändringar! Skulle kunna byta ut det lila "temat" mot black and white i vardagsrummet. Ska försöka mig på ett möbelkollage i Photoshop med idéer bara jag kommer igång med programmet...

Sitter i Bäckliden och är lat. Tänkte ut på promenad, men jag är så otroligt försoffad att det får vara! Så hemskt mörkt ute dessutom. På måndag, får det vara slut på försoffningen, då är jag hemma igen och blir det massa motion och nyttig mat! Och på tal om det, häromdagen då jag var till Kristinestad med mamma och momma hittade jag mina Iittala HotCool-glas, som inte fanns på Anttila i Vasa. Jag fick sex stycken som tidig födelsedagspresent.
image111


Annars tänkte jag börja se Heroes ikväll! TV4 visar första säsongens sista avsnitt ikväll, så då kan väl jag börja se säsongens första avsnitt! Många som gillar serien, har jag förstått.




2.1 2008

Nytt år, nya möjligheter. Eller hur var det? Får väl hoppas på ett bra år! Åtminstone kommer det att hända en del nytt. Först och främst ska jag bli moster igen, då syster C blir mamma för första gången. Det ser jag jättemycket framemot! Sen börjar troligen snubben jobba med sitt diplomarbete här inom snar framtid. Var det blir vet han inte ännu, men i värsta fall blir det inte i Åbo eller ens i närheten. Och till sommaren? Ingen aning om var jag eller vi ska bo då, eller vad vi kommer att göra. Lägenheten? Bor vi där ännu i sommar och i höst? Bor vi ens i Åbo i höst? Det är många frågor, men ännu inga svar. Men det löser sig med tiden! Jag borde kunna skriva min gradu på distans i höst, så eventuellt blir det nog flytt. Nånstans.

Har vinkat hej till de små sötisarna nu, och också de stora förstås! Tyst och tomt och tråkigt här nu!

Men Gott Nytt År på er!